Cum sa reporniti sau sa resetati un iPhone, iPad sau iPod touch – Tutorial

427
165382

iOS-7-1 glisati pentru operire

Chiar daca iOS este un sistem de operare foarte stabil ce, spre deosebire de sistemele de operare concurente, nu se blocheaza si functioneaza corect in cea mai mare parte din timp, exista posibilitatea sa se intample si contrariul, iar in unele situatii (destul de rare) aplicatia deschisa sa nu mai raspunda comenzilor pe care le dam, fiind astfel imposibil de a mai iesi din ea. De asemenea, s-ar putea sa se iveasca la un moment dat probleme cu unele functii ale dispozitivelor iOS, ceea ce inseamna ca terminalul iPhone, iPad sau iPod touch pe care il detii nu mai raspunde complet si corect sarcinilor pe care i le dai.

In aceste situatii, exact ca si in cazul computerelor, singura rezolvare este sa repornim sau sa resetam dispozitivul, problemele rezolvandu-se de la sine in urma acestor procese. In cazul in care sunteti un utilizator nou de iOS si nu stiti cum puteti sa reporniti sau sa resetati propriul dispozitiv cu iOS, atunci urmati pasii de mai jos. Inainte de toate, trebuie mentionat ca acest procedeu este identic pentru toate versiunile iOS.

Nota: Cele doua metode (repornirea si resetarea) mentionate in acest articol sunt putin diferite; prima metoda (repornirea) duce la resetarea software-ului, permitand aplicatiilor sa ruleze chiar si in timpul procesului de repornire. Cea de-a doua metoda (resetarea) opreste complet dispozitivul cu iOS, golind memoriile RAM si tampon (cache). Retineti ca resetarea nu este acelasi lucru cu restaurarea (citeste mai multe despre cum iti poti restaura dispozitivul iPhone, iPad sau iPod touch), intrucat in cadrul procesului de resetare nu vei pierde absolut niciun fisier sau data salvata si stocata pe propriul terminal.

Cum sa reporniti un iPhone, iPad sau iPod touch

Atunci cand intampinati o problema, indiferent de tipul ei, puteti incerca sa reporniti dispozitivul iPhone, iPad sau iPod touch:

  1. Tineti apasat butonul Adormire/Pornire (vezi foto jos)situat in partea de sus a terminalului, pana cand pe ecran apare glisorul cu mesajul „glisati pt. oprire”iPhone-5 buton adormire pornire camera spate
  2. Glisati din stanga spre dreapta pe glisorul respectiv pentru ca iPhone-ul sau iPad-ul dvs. sa se inchida;
  3. Porniti iPhone-ul sau iPad-ul tinand apasat, din nou, butonul Adormire/Pornire pana cand logoul Apple apare pe ecran.

Logoul Apple va fi afisat timp de cateva zeci de secunde sau cateva minute pe ecran, in functie de cat de nou este dispozitivul pe care il detineti.

Cum sa resetati iPhone-ul, iPad-ul sau iPod touch-ul

Daca problema persista chiar si dupa ce ati repornit dispozitivul cu iOS, atunci va trebui sa il resetati. Nu va temeti, datele salvate nu vor suferi nimic in timpul procesului!

  1. Tineti apasat (in acelasi timp) butoanele Adormire/Pornire si butonul principal (Home)  timp de 10 secunde;iphone 5 butoane
  2. Dupa cele 10 secunde va aparea logoul Apple pe ecranul iOS device-ului.

iPhone-ul sau iPad-ul dvs. se vor reporni si, sa speram, problemele vor fi rezolvate automat. In cazul in care terminalul nu mai raspunde comenzilor (se blocheaza) incercati sa il resetati, deoarece numai asa isi va reveni la normal.

Daca problema persista in continuare, atunci ar trebui sa va ganditi serios sa efectuati o restaurare: Citeste mai multe despre cum iti poti restaura dispozitivul iPhone, iPad sau iPod touch.

 

Daca aveti intrebari, neclaritati sau doriti sa propuneti un tutorial, lasati un comentariu mai jos in aceasta pagina sau un mesaj pe forum.

- Reclamă -