Mai multe imagini cu componente interne ale iPhone 5S apar pe internet, procesorul A7 si camera cu dual flash LED sunt confirmate

4
1243
Prototip iPhone 5S (stanga) vs. iPhone 5 (dreapta)
Prototip iPhone 5S (stanga) vs. iPhone 5 (dreapta)

In cursul saptamanii trecute au aparut pe internet primele imagini care ne prezentau componentele interne si carcasa spate a unui prototip iPhone 5S. Pe atunci remarcam faptul ca noul terminal are o baterie cu o capacitate ceva mai mare, un nou procesor si un dual flash LED. Partea interesanta a acelor poze era procesorul care nu era inscriptionat cu litera A si cu cifra care ne indica generatia lui, dar avea o serie de date care ne indicau faptul ca este mai nou decat procesorul A6 pe care Apple il foloseste in terminalele din generatia actuala. Ei bine, astazi au aparut mai multe imagini cu carcasa terminalului si acestea pun accentul pe procesorul despre care nu aveam prea multe detalii zilele trecute. Asa cum se poate vedea in poza de mai jos, procesorul are marcat codul APL0698, spre deosebire de cipul A6 prezent in iPhone 5 care are codul APL0598 sau de cel A6X de pe iPad generatia a patra care are codul APL5598.

iphone_5S_chip

Pentru a intelege si mai bine evolutia in ceea ce priveste generatiile acestor cipuri si codurile pe care le tipareste Apple pe ele ne putem uita la cipul A5, care a suferit mai multe modificari de-a lungul timpului, dar care si-a pastrat intacte cateva caractere. Cipul A5 a aparut in terminale avand codul APL0498, dupa care Apple a schimbat acest cod in APL2498, pentru ca la inceputul acestui an sa lanseze discret un Apple TV care foloseste acelasi cip A5, dar care are codul APL7498. Uitandu-ne mai atenti la ultimele 3 cifre din capatul codului vom observa ca antepenultima cifra ne indica generatia, schimbandu-se numai cand este vorba de o noua generatie a procesorului (antepenultima cifra a cipului A5 este 4, a cipului A6 este 5, in timp ce a presupusului cip A7 este 6). Acest lucru ne indica evident faptul ca noul iPhone 5S va avea un procesor diferit fata de iPhone 5 si ca acesta ar urma sa fie din generatia urmatoare, generatie de cipuri care ar urma sa poarte numele A7.

Trecand mai departe, specialistii care au analizat acest procesor au dedus faptul ca are aceeasi memorie RAM de 1 GB ca si predecesorul cip A6. Oricum, daca ne uitam atenti pe imaginea de mai sus vom vedea, pe langa codul 1243 pe care l-am vazut si in imaginea aparuta saptamana trecuta, un cod 1239 pentru RAM care ne indica faptul ca aceasta portiune a cipului a fost fabricata la sfarsitul lunii septembrie a anului trecut, in timp ce device-ul ar fi fost asamblat in luna decembrie a aceluiasi an. Trecand mai departe, specialistii care au analizat acest cip au observat codul de identificare K1A0062, care pare sa nu fie fabricat de catre Samsung. Codul de identificare in procesoarele produse de catre Samsung incepea cu litera N, iar acesta incepe cu litera K, deci este foarte posibil ca noua serie de procesoare concepute de catre Apple sa fie fabricate cu TSMC. Oricum, dat fiind faptul ca acesta este un prototip fabricat intr-o faza incipienta a proiectului este foarte probabil ca lucrurile sa se fi schimbat pe parcurs si Apple sa fi modificat anumite componente ale procesorului pe care il vom avea in iPhone 5S si probabil in iPad 5.

iphone_5S_camera_flash-800x380

In cele din urma ramane flash LED-ul care apare intr-o noua imagine ceva mai detaliata si mai clara, indicandu-ne clar faptul ca noul iPhone 5S va avea un dual flash LED. Interesant este ca cele doua flash LED-uri au culori diferite, un lucru despre care s-a tot zvonit in ultimele luni. Gratie noului dual flash LED din iPhone 5S vom putea sa facem poze mai bune in medii cu luminozitate scazuta si mai ales vom putea sa capturam poze cu obiecte aflate la o distanta mai mare fata de noi in aceleasi medii si conditii.

Ramane de vazut cate modificari a mai facut Apple de la fabricarea acestui prototip si pana la lansarea finala a noului device. Se zvoneste ca iPhone 5S va fi prezentat oficial in luna septembrie, productia in masa a terminalului incepand in lunile iulie-august.

 

Sursa: MacRumors
- Reclamă -