Apple anunță lansarea Final Cut Pro și Logic Pro pentru iPad

- Publicitate -

După mulți ani de așteptare, Apple a anunțat pe 9 mai că Logic Pro și Final Cut Pro, două aplicații populare în rândul creatorilor de conținut care folosesc macOS, vor fi lansate și în versiuni pentru iPadOS chiar la finele acestei luni.

Gigantul californian susține că cele două noi aplicații pentru iPad au interfețele gândite special pentru ecranul tactil al tabletelor:

Final Cut Pro și Logic Pro pentru iPad aduc interfețe tactile complet noi care permit utilizatorilor să își îmbogățească fluxurile de lucru (…). Final Cut Pro pentru iPad introduce un set puternic de instrumente pentru creatorii video care le va permite să înregistreze, editeze, finiseze și partajeze, totul de pe un singur dispozitiv portabil. Logic Pro pentru iPad pune puterea unui instrument profesional pentru crearea de muzică în mâinile creatorului – indiferent unde se află – cu o colecție completă de instrumente sofisticate pentru scris, creare de rit, înregistrare, editare și mixare.

Final Cut Pro pentru iPad

Aplicația dedicată editării video va include, în noua variantă pentru iPad, include o rotiță digitală care va permite navigarea mai ușoară prin Magnetic Timeline, mutarea clipurilor, precum va ajuta și la editarea la nivel de cadre a filmelor importate.

O caracteristică intitulată „desen live” le va permite utilizatorilor să deseneze și scrie cu Apple Pencil peste conținutul video. Aplicația este compatibilă și cu noua funcție de planare a Apple Pencil (disponibilă momentan numai pe iPad Pro 2022). Un astfel de gest va permite derularea și previzualizarea filmărilor. Desigur, noua aplicație este compatibilă și cu tastaturile pentru iPad, cunoscând scurtături din taste. De asemenea, aceasta acceptă Modul Referință al celui mai recent model de iPad Pro 12,9 inchi (2022) pentru editarea culorilor cu acuratețe maximă.

Final Cut Pro pentru iPad include funcționalități bazate pe învățarea automată, între care se numără Mască ștergere scenă, care permite eliminarea sau înlocuirea rapidă a fundalurilor fără a mai folosi un cadru verde, Auto decupare pentru ajustarea filmărilor pentru diferite formate ale imaginii și Izolare voce pentru eliminarea zgomotelor de fond.

Un mod integrat Cameră Pro le va permite creatorilor de conținut să înregistreze video direct din Final Cut Pro, în format peisaj sau portret, să monitorizeze timpul de înregistrare și sunetul și să controleze în mod manual configurări precum expunerea, balansul de alb și focalizarea. Mai mult decât atât, aplicația va include opțiunea de editare video a filmărilor realizate cu mai multe camere, aceasta sincronizând în mod automat clipurile pentru a fi editate laolaltă și făcând posibilă comutarea între diferitele unghiuri printr-o simplă atingere. De reținut este că utilizatorii vor putea edita atât filmările realizate din această aplicație, cât și cele existente deja în Fișiere sau Poze (ori în alte aplicații precum iMovie), permițând exportarea proiectelor realizate pe iPad în Final Cut Pro pentru Mac sau în alte aplicații compatibile.

Aplicația include o bibliotecă de elemente grafice, efecte și sunete, între care se numără și fundaluri HDR, forme animate și coloane sonore care se vor ajusta în mod automat în funcție de durata clipului video.

Logic Pro pentru iPad

Aplicația creată pentru compunerea melodiilor, crearea de ritmuri, editarea și mixarea la nivel profesionist folosește, în noua versiune pentru iPad, o gamă variată de gesturi multi-touch care permit interacționarea cu numeroasele instrumente și navigarea prin proiectele muzicale. Asemenea Final Cut Pro, Logic Pro pentru iPad include compatibilitate pentru tastaturile externe, permițând utilizatorilor să folosească diferite scurtături (la fel ca și pe Mac), precum și pentru Apple Pencil, acesta putând fi utilizat pentru editarea cu precizie și nu numai. În plus, noua aplicație va permite înregistrarea audio folosind microfoanele integrate în iPad.

Un navigator pentru sunete complet nou conține filtrare dinamică, o caracteristică despre care Apple susține că va ajuta creatorii de conținut să descopere toate pachetele cu instrumente și cele audio, plug-in-urile prestabilite, mostrele și buclele, totul într-o singură locație. Logic Pro pentru iPad include peste 100 de instrumente muzicale și plug-in-uri de efect, precum și instrumente pentru producție care vor permite utilizatorilor să taie mostrele, liniile de bas (și nu numai) și să creeze kituri de tobe personalizate.

Noua aplicație conține și un plug-în intitulat Beat Breaker, care va permite creatorilor să efectueze un efect de glisare și apucare pentru a modifica și schimba locul diferitelor sunetelor. Alte caracteristici ale Logic Pro pentru iPad sunt Quick Sampler, care permite tăierea și transformarea mostrelor în noi instrumente redabile, Step Sequencer, care permite utilizatorilor să programeze șabloane pentru tobe, linii de bas și melodii, precum și Drum Machine Designer, care oferă posibilitatea de a crea kituri de tobe personalizate prin aplicarea de șabloane și plug-în-uri pe orice tobă.

Logic Pro pentru iPad va permite creatorilor de conținut să mute proiectele între această aplicație și versiunea pentru Mac. De pe iPad se vor putea exporta melodiile finale în multiple formate fără pierdere și comprimate. Mai mult, creatorii vor putea crea o coloană sonoră cu Logic Pro și o vor putea exporta în Final Cut Pro (pentru iPad / Mac). Logic Pro pentru iPad este compatibilă și cu proiectele GarageBand.

Final Cut Pro și Logic Pro pentru iPad Lansare și preț

Noile aplicații de la Apple pentru iPad vor fi lansate pe App Store marți, 23 mai (peste două săptămâni).

Final Cut Pro va funcționa numai pe iPad-urile cu chipset M1 (sau modelele mai recente), în timp ce Logic Pro va funcționa pe iPad-urile cu chipset A12 Bionic (sau modelele mai recente).

În ceea ce privește prețul, din păcate Apple a adoptat un model pe bază de abonament, fără opțiunea de a cumpăra aplicațiile o singură dată (așa cum se întâmplă pe Mac, spre exemplu). Astfel, fiecare dintre cele două aplicații va costa 4,99€ pe lună sau 49,99€ pe an.

- Publicitate -
Alex Popa
Alex Popahttps://itutorial.ro
Redactor-șef și fondatorul iTutorial.ro.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole sugerate

Cum se elimina un iPhone / iPad blocat in iCloud de pe contul vechiului proprietar pentru a putea fi folosit din nou – Tutorial

Functia Blocare activare - pe care am descris-o in cadrul acestui tutorial - a fost introdusa de...

Cum sa activezi redirectionarea apelurilor pe iPhone – Tutorial

Unul dintre serviciile pe care operatorii de telefonie mobilă îl ofera clientilor lor este cel de redirectionare a apelurilor primite...

Articole similare

URMĂREȘTE-NE

20,785UrmăritoriÎmi place
10,899UrmăritoriUrmărește-ne
360UrmăritoriUrmărește-ne
113AbonațiAbonați-vă
Publicitate

Cele mai recente articole

tvOS 16.6 beta 1 a fost lansat pentru Apple TV HD și Apple TV 4K

Apple a lansat tvOS 16.6 beta 1 pentru dezvoltatorii de aplicații. Noua versiune de prelansare a sistemului de operare pentru Apple TV sosește la...

macOS 13.5 Ventura beta 1 a fost lansat

macOS Ventura 13.5 beta 1 a fost lansat vineri seară pentru toți dezvoltatorii înscriși pe Apple Developer Center. Noul build de Ventura sosește la...

watchOS 9.6 beta 1 a fost lansat pentru Apple Watch

Apple a lansat vineri seară watchOS 9.6 beta 1 pentru dezvoltatorii de aplicații. Noua versiune de prelansare a sistemului de operare pentru Apple Watch...

Vrei să fii la curent cu ultimele noutăți din lumea Apple?

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi pe e-mail ultimele articole publicate pe iTutorial.ro!

*După ce ai completat adresa de e-mail și apăsat butonul „MĂ ABONEZ”, vei primi pe acea adresă de e-mail un mesaj în care va trebui să confirmi înscrierea la newsletter-ul nostru.