Apple Watch nu doar că te lasă să îi schimbi cadranul cu oricare altul din galeria generoasă disponibilă, dar îți permite și să personalizezi aproape oricare dintre cadranele pe care le vezi în galerie, pentru a crește sau reduce nivelul detaliilor, modifica nuanțele de culori și chiar pentru a adăuga noi complicații.

Prin urmare, tu poți oricând să alegi, de exemplu, cadranul modular pe Apple Watch-ul tău așa încât să ai o paletă simplă, albă de culori și toate complicațiile de care ai nevoie la lucru. Dar ce se întâmplă dacă acest cadran modular îți place într-atât de mult încât ai vrea să îl personalizezi cu complicații și culori diferite pentru când mergi la alergat?

Cum schimbarea culorilor și a complicațiilor de fiecare dată când vrei să folosești același cadran, dar pentru o altă activitate ar fi un chin și o adevărată pierdere de timp, Apple s-a gândit să introducă o caracteristică extrem de utilă. Ea le permite tuturor utilizatorilor de Apple Watch să adauge oricâte versiuni ale unui cadran doresc și să le personalizeze pe fiecare individual, nu doar după preferințe, ci și după nevoi.

Iar dacă ajungi să adaugi prea multe cadrane de același fel sau se întâmplă să nu dorești ca în galerie să mai apară anumite cadrane pe care nu intenționezi să le folosești prea curând, vei putea să le ștergi simplu și rapid. Și să le readaugi ulterior, oricând te vei răzgândi.

Așadar, cum poți adăuga sau/și șterge cadrane? Simplu! Urmează pașii de mai jos.

Cum să adaugi sau/și să ștergi cadrane de pe Apple Watch

Adăugare cadran

 1. Dacă nu ești deja la cadran, apasă coroana digitală o dată sau de două ori pentru a reveni la el;cadran applewatch
 2. Apasă cu fermitate ecranul / efectuează un gest Force Touch pe el;
 3. Derulează de la dreapta spre stânga până în capătul galeriei de cadrane și apasă pe simbolul + (Nou);adaugare cadran nou
 4. Pentru a explora galeria de cadrane disponibilă, rotește coroana digitală în sus, iar când găsești cadranul pe care vrei să îl adaugi, atinge-l.galerie cadrane selectare
  1. Notă: În galerie nu vei găsi decât acele cadrane ce pot fi personalizate, ceea ce înseamnă că nici cadranul Solar și nici cel Astronomic nu vor fi dispononibile dacă le ai deja salvate.

Cadranul ales va fi configurat ca fiind noul cadran al ceasului tău. Pentru a-l personaliza, urmează pașii descriși în cadrul tutorialului către care face trimitere linkul de mai jos:

 Eliminare cadran

 1. Dacă nu ești deja la cadran, apasă coroana digitală o dată sau de două ori pentru a reveni la el;cadran applewatch
 2. Apasă cu fermitate ecranul / efectuează un gest Force Touch pe el;
 3. Derulează de la dreapta spre stânga sau invers până la cadranul pe care vrei să îl elimini;forcetouchapplewatch cadran
 4. Efectuează o glisare în sus și atinge Ștergeți.eliminare cadran

Cadranul va fi eliminat și va dispărea din galeria cadranelor salvate de tine (sau venite implicit în watchOS). El nu va fi însă complet dispărut și nerecuperabil! Ca să îl adaugi din nou, va trebui doar să urmezi pașii descriși în secțiunea Adăugare cadran.

Ai și alte întrebări?

Dacă a rămas ceva neclar sau am omis vreun aspect, te rugăm să ne lași un comentariu mai jos în această pagină sau un mesaj pe forum.

2 COMENTARII

 1. Salut Alex, am si eu o problema. Cred ?… nu găsesc galeria de cadrane pe iphon oare de ce? Aici am citit aici undeva ca exista in aplicatia Apple watch o galerie de cadrane..

  • Galeria de cadrane e disponibilă numai începând cu watchOS 3 și iOS 10. Ele nu au fost lansate încă decât în versiuni beta, adresate dezvoltatorilor de aplicații.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.