Jocul bazat pe realitate augumentată care se bucură de o popularitate ieșită din comun, Pokémon GO, a stabilit un record pe App Store încă din prima săptămână de disponibilitate. El a ajuns să fie mai descărcat decât oricare alt titlu, în prima săptămână de disponibilitate, de pe magazinul Apple de aplicații. Anunțul a fost făcut de către Apple prin intermediul bloggerului Rene Ritchie.

Pokémon GO a fost lansat în Australia, Noua Zeelandă și Statele Unite ale Americii pe data de 5 iulie, iar de sâmbăta trecută este disponibil și pe App Store România. În prezent, jocul este disponibil în 30 de țări din întreaga lume și, încet, dar sigur, va fi disponibil și în celelalte.

În ciuda problemelor cu serverele și erorile din joc care nu au fost rezolvate nici acum, Pokémon GO a devenit un joc extraordinar de popular în întreaga lume, scoțându-i din case (la propriu) pe utilizatori și făcându-i să exploreze vecinătățile în căutarea de Pokémoni. Săptămâna trecută, Pokémon GO ar fi ajuns la 7,5 milioane de descărcări numai în Statele Unite ale Americii și încasări zilnice de 1,6 milioane de dolari. La două săptămâni de la lansare, peste 21 de milioane de americani jucau acest joc-fenomen.

Mulțumită succesului neașteptat înregistrat de Pokémon GO, acțiunile companiei creatoare, Nintendo, au crescut cu peste 25 de procente, iar afacerile și restaurantele din aproprierea PokéStops, unde jucătorii pot colecta articole și găsi Pokémoni, au raportat creșteri semnificative în vânzări și numărul de vizite.

Pe parcursul următorului an, Apple ar putea obține încasări de 3 miliarde de dolari din Pokémon GO, în condițiile în care gigantul american înregistrează o taxă de 30 de procente din toate cumpărăturile din aplicație efectuate de utilizatori.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.