iPhone 7 și iPhone 7 Plus ar putea fi prezentate pe 1 septembrie. Iată când va avea loc lansarea

1
1587

Cunoscuta persoană prin care se scurg informații secrete cu privire la telefoane mobile nelansate, Evan Blass, a venit la sfârșitul acesta de săptămână cu o informație interesantă cu privire la viitoarea generație de iPhone. Într-un tweet publicat sâmbătă dimineață și asupra căruia a revenit cu o clarificare esențială azi-noapte, Blass prezice săptămâna (și ziua din săptămâna) în care vor fi lansate în magazine iPhone 7, iPhone 7 Plus și, poate, iPhone 7 „Pro”.

La fel cum a procedat și în trecut când a prezentat informații adevărate despre dispozitive nelansate, Blass a scris acum pe contul său de Twitter: „Lansare iPhone 2016: săptămâna 12 septembrie”.

Desigur, grăbiții și cei care nu sunt în stare să facă deosebirea dintre anunțul unui dispozitiv și lansarea lui au spus imediat că iPhone 7 și iPhone 7 Plus vor fi prezentate pe 12, 13, 14 sau 15 septembrie, lucru complet neadevărat, dacă citim cu atenție ce a scris Blass în primul tweet. Din acest motiv, el a revenit în urmă cu câteva ore cu un alt tweet în care scrie „Ca să clarific, aceasta se referă la lansarea din magazine, nu la evenimentul de lansare. Pentru a fi și mai specific, aceasta ar trebui să aibă loc vineri, 16 septembrie”.

Prin urmare, Evan Blass ne spune că iPhone 7 și iPhone 7 Plus vor fi disponibile în magazinele și la operatorii din câteva țări de pe glob începând cu data de 16 septembrie, deci într-o zi de vineri. Asta înseamnă că noua generație de iPhone va fi disponibilă în magazine mai devreme decât toate modelele de iPhone prezentate de Apple în septembrie (începând cu iPhone 5). Uitându-ne la ultimele două, iPhone 6 și iPhone 6s, acestea au fost lansate în magazine pe 19 septembrie, respectiv pe 25 septembrie, în două zile de vineri.

Dacă informațiile lui Blass sunt acurate, atunci iPhone 7 și iPhone 7 Plus vor fi prezentate de către Apple mult mai timpuriu decât toate modelele din ultimii cinci ani. Privind în trecut cu atenție, noile modele de iPhone au fost lansate cu aproximativ două săptămâni după ce au fost prezentate, dar numai în zile de vineri. Și cum Apple nu are o zi din săptămână preferată pentru conferințele de prezentare, lucru confirmat de ultimele două modele de iPhone, care au fost ambele anunțate pe 9 septembrie, în zile de marți, respectiv miercuri, ne putem aștepta ca Apple să prezinte iPhone 7 și iPhone 7 Plus chiar pe 1 septembrie (dacă nu chiar într-una dintre ultimele două zile ale lunii august – foarte puțin probabil).

Data de 1 septembrie cade într-o zi de joi (în trecut au mai fost conferințe Apple ce au avut loc în această zi) și este cea mai recentă dată din calendar în care ar putea fi prezentate două modele de iPhone, în condițiile în care lansarea lor va avea loc pe 16 septembrie. Termenii ecuației s-ar schimba complet dacă lansarea va avea loc pe 23 septembrie, de exemplu, însă noi presupunem că Blass are și acum informații veridice.

Având o dată de lansare mai rapidă cu aproximativ o săptămână decât în 2015, noile iPhone ar putea sosi și în România mai devreme decât au sosit anul trecut iPhone 6s și iPhone 6s Plus (pe 9 octombrie, într-o zi de vineri). Diferența de anul trecut dintre primul val de lansări al iPhone și al doilea val (din care țara noastră face, de obicei, parte) a fost de aproape două săptămâni. Calculând aceeași diferență din data de 16 septembrie 2016, vom vedea că iPhone 7 ar putea ajunge în România chiar vineri, pe 30 septembrie (sau undeva în aproprierea acelei date).

Evan Blass este cunoscut mai bine pentru informațiile și imaginile cu telefoane Android nelansate, însă el nu s-a aventurat până acum să prezinte lucruri în legătură cu care nu este foarte sigur. Evident, el nu spune de unde provine informația cu privire la data de lansare a iPhone, dar putem bănui că ea a fost oferită din interiorul unui operator de telefonie mobilă.

Informația oferită de Blass cu privire la lansarea iPhone 7 vine la numai câteva zile după ce bloggerul a anunțat pe Twitter că numele de cod – folosite la Apple – ale viitoarelor modele de iPhone sunt „Sonora” și „Dos Palos”. El nu a specificat, din păcate, care model are numele „Sonora” și care are „Dos Palos” (deși ultimul este un mic oraș din California, iar primul este un stat mexican). Numele de cod folosite de Apple pentru iPhone 6s și iPhone 6s Plus au fost „N71”, respectiv „N66”.

1 COMENTARIU

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.