Edward Snowden a creat un toc pentru iPhone care face imposibilă ascultarea utilizatorilor

0
744

Omul care a desecretizat sute de documente ale Agenției americane pentru Securitate Națională (NSA), Edward Snowden, a ajutat la crearea unui toc pentru iPhone 6 care detectează dacă dispozitivul transmite date chiar și atunci când este pe modul Avion.

Proiectul a fost anunțat săptămâna aceasta de către un alt participant, infractorul cibernetic Andrew „Bunnie” Huang – cel care a fondat Bunnie Studios și cunoscut ca fiind prima persoană ce a „spart” Xbox .

Conceptul tocului este descris într-un document intitulat Împotriva Legii: Combaterea Abuzurilor Legale de Supraveghere Digitală, care explică faptul că acest nou accesoriu a fost creat pentru a proteja jurnaliștii, activiștii și cei care luptă pentru drepturi împotriva urmăririi de către serviciile de securitate.

Tocul include fire de măsură care accesează antenele telefonului prin intermediul sertarului SIM pentru a monitoriza transmiterea de semnal, putând astfel să alarmeze utilizatorul atunci când este urmărit. De asemenea, el mai include un afișaj unde se poate vedea starea telefonului.carcasa iphone snowden

Snowden și Huang au scris că folosirea Modului Avion nu reprezintă o apărare împotriva transmiterii de semnal radio, făcând astfel necesară o astfel de carcasă pentru toți cei care nu doresc să fie urmăriți.

Spre exemplu, pe iPhone-uri începând cu iOS 8.2, GPS este activ în modul avion. Mai mult decât atât, modul avion este un „softswitch” – grafica de pe ecran nu are nicio corelație esențială cu starea hardware. Pachetele otrăvite colportate de infractori la un preț accesibil și pentru persoanele private, pot activa radioreceptorul fără niciun indiciu pe interfața de utilizator; încrederea unui telefon care a fost introdus în modul Avion este ca și cum ai avea încredere în judecata unei persoane băute dacă este suficient de trează ca să conducă.

Documentul mai prezintă cazul reporterului american, Marie Colvin, care a fost urmărită de către regimul lui Assad din Syria și ucisă pentru că a prezentat genocidul făcut de acesta.

Potrivit unui proces intentat de familia lui Colbin, locația jurnalistului Sunday Times a fost descoperită parțial prin folosirea de dispozitive de interceptare care au monitorizat semnalul telefonului.

Mai multe informații despre acest toc și proiectul lui Snowden și Huang pot fi citite pe Pubpub.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.