Apple a făcut astăzi un anunț extrem de important pentru românii care intenționează să își achiziționeze un iPhone 6s sau iPhone 6s Plus. Compania a anunțat că, fel ca și în ultimii ani, țara noastră face parte din lista Apple pentru al doilea val de lansări, alături de alte 39 de țări din întreaga lume, vestea fiind extraordinară pentru ce care așteaptă cu nerăbdare să își cumpere cele mai noi modele de iPhone.

Potrivit unui comunicat de presă emis de Apple luni seară, noile modele de iPhone vor fi lansate miercuri, pe 9 octombrie în România și alte 39 de țări. Asta înseamnă deci că începând cu acea dată noile terminale vor fi disponibile oficial la noi în țară și comercializate de către toți operatorii de telefonie mobilă și partenerii autorizați Apple. Iar când vorbim despre operatori, Orange, Vodafone și Telekom sunt cei trei jucători de pe piața locală care vor comercializa noile modele de iPhone începând cu acea dată.

Alături de România, noile terminale iPhone vor fi lansate și în: Andora, Austria, Belgia, Bosnia, Bulgaria, Croația, Republica Cehă, Danemarca, Elveția, Estonia, Finlanda, Grecia, Groenlanda, Islanda, Ireland, Insula Man, Itala, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Luxemburg, Maldive, Mexic, Monaco, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, România, Rusia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Taiwan și Ungaria. Pe data de 10 octombrie, iPhone 6s și iPhone 6s vor fi disponibile în Baharin, Iordania, Kuwait, Quatar, Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite, iar vineri, pe 16 octombrie ele vor ajunge și în India, Malaesia și Turcia. Până la finele anului curent, compania Apple promite să aducă noile terminale iPhone în peste 130 de țări din întreaga lume.

În cadrul aceluiași comunicat de presă în care a anunțat data lansării iPhone 6s și iPhone 6s Plus în România, compania Apple a vorbit și despre un record stabilit de noile dispozitive în ce privește vânzările. Potrivit gigantului american, în weekendul lansării (vineri, 25 septembrie – duminică, 27 septembrie) au fost vândute peste 13 milioane de dispozitive iPhone 6s și iPhone 6s Plus. Această cifră uimitoare o depășește pe cea atinsă anul trecut de iPhone 6 și iPhone 6 Plus, care au fost achiziționate în primele 3 zile de disponibilitate de „numai” 10 milioane de persoane.

Tim Cook, director general Apple, a declarat:

Vânzările de iPhone 6s și iPhone 6s Plus au fost fenomenale, întrecând toate vânzările anterioare din primul weekend [n.r. de disponibilitate a unor noi modele de iPhone] din istoria Apple. Feedbackul primit de la clienți este incredibil, ei iubind 3D Touch și Live Photos, iar noi așteptăm cu nerăbdare să aducem iPhone 6s și iPhone 6s Plus în mâinile clienților din și mai multe țări începând cu 9 octombrie.

Între timp, site-ul web Apple adresat României a fost actualizat cu o pagină nouă ce include informații sumare despre noile iPhone 6s și iPhone 6s Plus, inclusiv specificațiile tehnice. Această pagină este disponibilă aici, însă dacă vreți o prezentare detaliată și mai completă a lor, accesați acest articol.

iPhone 6s și iPhone 6s Plus au fost lansate de către Apple vineri, 25 septembrie în Germania, Franța, Regatul Unit al Marii Britanii, Statele Unite ale Americii și alte câteva țări. Noile modele de iPhone sunt disponibile de ceva vreme la precomandă la QuickMobile.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.