Astăzi, 12 septembrie, compania Apple dă startul sesiunii de precomenzi pentru iPhone 6s și iPhone 6s Plus, la numai trei zile distanță față de momentul prezentării lor. Precomenzile, ca de obicei, vor fi disponibile în magazinul online al Apple și la operatorii din următoarele 10 țări: Australia, Canada, China, Franța, Germania, Hong Kong, Japonia, Marea Britanie, Puerto Rico și Statele Unite ale Americii. Evident, România nu face parte dintre țările incluse în primul val de lansare a iPhone (care va avea loc pe 25 septembrie) și probabil că aceia dintre voi care sunteți nerăbdători să puneți mâna pe cel mai nou model de iPhone credeți că va trebui să mai aveți cel puțin o lună răbdare până când ele vor fi disponibile.

Ei bine, nu. La fel ca și anul trecut, mai devreme chiar și decât Apple, cel mai mare specialist în tehnologie din România, QuickMobile, a anunțat că va aduce în exclusivitate pe piața locală noile iPhone 6s și iPhone 6s Plus. Magazinul a dat startul sesiunii de precomenzi astăzi, oferind oricărui român posibilitatea de a-și achiziționa mai devreme un iPhone din noua generație, fără să aștepte data lansării la operatori și nu numai – care încă nu a fost anunțată. Iar potrivit unui comunicat de presă remis iTutorial.ro, cei care vor achiziționa de astăzi un iPhone 6s sau iPhone 6s Plus, vor primi dispozitivul începând cu data de 30 septembrie – deci la 5 zile după ce ele vor începe a fi livrate de către Apple în țările în care sunt disponibile.

Toate versiunile posibile de iPhone 6s și iPhone 6s Plus – indiferent de capacitatea de stocare sau culoare (auriu, argintiu, gri stelar și roz) sunt listate în momentul de față la QuickMobile și pot fi vizualizate în această pagină.

În ceea ce privește prețurile la care sunt comercializate de către QuickMobile cele mai recente modele de iPhone, acesta este mai mic decât mă așteptam și, probabil, decât prețul la care terminalele vor fi disponibile la momentul lansării din România. Potrivit listei cu prețuri, acestea variază de la 3.599 lei, pentru un iPhone 6s de 16 GB, la 5.199 lei, pentru un iPhone 6s Plus de 128 GB. Comparativ, la magazinul companiei Apple din Germania, spre exemplu, versiunea de iPhone 6s cu 16 GB de stocare costă 799 € (aproximativ 3.500 lei), iar versiunea de iPhone 6s Plus cu 128 GB de stocare costă 1.069 € (aproximativ 4.700 lei). Toate modelele de iPhone 6s comercializate de către QuckMobile și prețurile acestora sunt listate mai jos (clic pe culoare pentru a accesa pagina magazinului):

iPhone 6s

iPhone 6s Plus

Înainte de a precomanda de la QuickMobile, trebuie să vă atenționez să fiți atenți asupra următorului aspect: de regulă, la lansarea unor modele noi de iPhone, ei le aduc din Statele Unite ale Americii, modelele comercializate acolo nefiind compatibile cu rețelele LTE din multe zone de pe glob. Prin urmare, deși toate iPhone-urile comercializate de QuickMobile sunt neverlocked (niciodată blocate), dacă îți cumperi acum unul de la ei s-ar putea să constați că nu va funcționa pe rețelele 4G de la noi din țară. Desigur, toate modelele vor permite instalarea unei cartele SIM pentru efectuarea de apeluri telefonice și navigarea pe internet prin date celulare la viteze 3G sau inferioare. Din nefericire, Apple nu a anunțat până acum care dintre cele două modele de iPhone 6s și iPhone 6s Plus vor funcționa pe rețelele 4G din România, dar de îndată ce o vor face vom contacta QuickMobile pentru a afla care sunt modelele ce vor fi comercializate de ei.

Prezentate pe 9 septembrie, noile iPhone-uri sunt semnificativ mai rapide decât modelele lansate anul trecut, au camere iSight și FaceTime HD îmbunătățite, tehnologia 3D Touch pentru ecran, o carcasă și un ecran mai rezistente, Touch ID 2 și multe altele. Toate detaliile despre noile modele de iPhone sunt disponibile aici.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.