După două săptămâni în care a generat o adevărată isterie în rândul utilizatorilor din țări precum Statele Unite ale Americii, Australia, jocul-fenomen al momentului – Pokémon GO – a sosit zilele trecute în mai multe țări din Europa, iar în această după-amiază și pe App Store România. Prin urmare, Pokemon GO pentru iPhone, iPad și iPod touch poate fi descărcat gratuit și instalat fără probleme de oricine are un ID Apple înregistrat la noi în țară.

În cazul în care nu ești încă la curent cu acest joc ce a generat incredibil de multe descărcări și dependență în rândul utilizatorilor, trebuie să știi că el folosește realitatea augumentată și hărți din lumea reală pentru a-ți permite să te aventurezi în lumea din jurul tău ca să cauți un Pokémon pe care să îl capturezi. Odată colectat, Pokémon-ul poate fi îmbunătățit, schimbat și/sau folosit la lupte. De asemenea, el poate fi alocat pentru a apăra Gym-urile primite de la alți jucători. Gym-urile, precum Pokémon, pot fi găsite mergând prin lumea reală. Așa că dacă te apuci să te joci acest joc ce a înnebunit o lume întreagă, trebuie să știi că el te va scoate din casă și te va determina să explorezi locuri nebănuite din aproprierea ta.

Atunci când un jucător se rătăcește prin cartierul său sau printr-o zonă dintr-un oraș, iar un Pokémon este în aproprierea lui, el va primi de îndată o notificare pe iPhone/iPad. De îndată ce va auzi telefonul, va fi foarte important să acceseze aplicația și să înceapă lupta, mai ales că unii Pokémoni și unele articole din joc sunt disponibile numai în anumite zone. Spre exemplu, Pokémonul de apă este disponibil numai în preajma lacurilor și oceanelor, în timp ce unele Poké Ball-uri sunt plasate în așa-numitele PokéStop-uri, pe care le vei găsi aproprierea muzeelor, monumentelor și a altor puncte majore de interes din orașe.

În cazul în care acest joc te va înnebuni și pe tine și-ți va da dependență, atunci trebuie să știi că el te va determina să scoți și ceva bani din cont. Și nu mă refer doar la cumpărăturile din aplicație (sunt câteva pachete cu PokéCoins pe care le poți cumpăra dacă rămâi fără bani și vrei neapărat să îți pregătești Pokemonul de luptă), ci și la accesoriul opțional denumit Pokémon GO Plus – un fel de brățară pentru mână care este sincronizată cu jocul și alertează utilizatorii când se întâmplă unele evenimente în joc (cum ar fi, atunci când apar Pokémoni) în imediata lor vecinătate.

Dacă ai urmărit puțin isteria Pokémon GO și te temi pentru intimitatea datelor tale, trebuie să știi că săptămâna aceasta versiunea pentru iOS a lui a primit o actualizare care reduce numărul de permisiuni pe care le va avea jocul într-un cont Google în care utilizatorul s-a conectat, deci nu mai prea ai de ce să te temi. Această versiune este cea mai recentă și cea pe care o vei putea descărca acum de pe App Store România.

Pokémon GO a fost optimizat în special pentru dispozitivele iPhone, însă poate fi jucat și de pe iPad și iPod touch (condiția este ca dispozitivele să fie iPhone 5 sau mai recente ori iPod touch 6 și să aibă măcar iOS 8 instalat). Dezvoltatorii jocului recomandă utilizatorilor să aibă mereu o conexiune la Internet pentru a obține informațiile acurate cu privire la Pokémonii din apropriere. De asemenea, noi vă recomandăm să fiți foarte atenți, deoarece nu puține au fost cazurile în care utilizatori de Pokémon GO au provocat accidente în trafic, s-au accidentat sau au fost jefuiți în timp ce încercau să prindă Pokémoni. Până la urmă este doar un joc a cărui popularitate va dispărea peste nu foarte mult timp.

Pokémon GO sosește în Europa săptămâna aceasta din cauza faptului că cei de la Niantic, Nintendo și Compania Pokémon nu s-au așteptat ca acest titlu să aibă o atât de mare popularitate, mai ales că jocul a făcut vâlvă în urmă cu mulți ani în urmă, iar produsele Nintendo nu mai sunt într-atât de căutate și dorite în zilele noastre. În scurt timp de la lansarea din Australia și SUA, dezvoltatorii jocului s-au întâlnit cu un trafic foarte mare pe serverele lor și au lucrat din greu să găsească soluții de extindere a infrastructurii, așa încât să poată oferi jocul-fenomen în toată lumea. Dar acest trafic nu le-a adus numai bătăi de cap, ci și bani în conturi, zvonindu-se că numai utilizatorii de iOS cheltuie zilnic 1,6 milioane de dolari pe cumpărături din aplicația Pokemon GO. De asemenea, acest joc a ridicat acțiunile Nintendo cu mai bine de 10 procente, atingând un maxim al ultimilor șase ani.

Dimensiunea jocului Pokemon GO pentru iPhone și iPad este de peste 110 MB, iar instalarea este posibilă numai pe dispozitivele eligibile cu iOS 8 sau ulterior.

Mulțumesc Radu C.!

2 COMENTARII

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.