Spre deosebire de iPhone și iPad, care vin cu o aplicație Ceas ce include și alarme și temporizator și cronometru și ceas global, Apple Watch divizează aceste caracteristici în aplicații separate, pe care utilizatorii le pot accesa oricând de pe ecranul principal. Dar deși sunt aranjate diferit, ele au o funcționalitate foarte similară celei de pe iPhone.

De această dată ne vom concentra puțin pe aplicația Alarme de pe Apple Watch, care, la fel ca și în cazul caracteristicii din Ceas de pe iPhone, te va ajuta să te trezești atunci când trebuie, ca să nu întârzii la lucru, să nu ratezi ceva important și nu numai.

Și chiar dacă are o funcționalitate relativ simplă, această aplicație ar putea să nu fie tocmai intuitivă pentru un utilizator nou de Apple Watch. Așa cum nici pentru un utilizator care folosește de ceva vreme ceasul celor de la Apple, ea ar putea să pună unele semne de întrebare, la care vom încerca să răspundem în cele ce urmeză. Așadar, urmează pașii de mai jos pentru a vedea cam tot ce trebuie să știi despre cum funcționează și cum să folosești aplicația Alarme de pe Apple Watch.

Cum să folosești aplicația Alarme de pe Apple Watch

Alarme pe iPhone și pe Apple Watch: diferența și cum funcționează împreună?

În primul și-n primul rând Alarme de pe Apple Watch-ul tău este o caracteristică diferită de Alarme a aplicației Ceas de pe iPhone. Ori, dacă lansezi aplicația Alarme de pe Apple Watch, nu vei vedea alarmele de pe iPhone. Așa cum nici dacă lansezi caracteristica Alarme a aplicației Ceas de pe iPhone-ul tău, nu vei vedea alarmele adăugate pe ceasul tău.

Totuși, alarmele de pe iPhone funcționează alături de cele de pe Apple Watch. Un exemplu simplu ar fi atunci când alarma de pe iPhone începe să sune dimineața, iar Apple Watch este pe noptieră. Dacă nu are alarmă fixată, dispozitivul din urmă va lăsa doar dispozitivul iPhone să sune până când tu vei amâna sau opri alarma care te anunță că a venit vremea să te trezești. Dar dacă se întâmplă să ai Apple Watch pe mână, atunci alarma de pe dispozitivul iPhone conectat va fi redată pe ceas. Amânarea sau oprirea de pe oricare dintre dispozitive, va produce acțiuni pe ambele. Acest lucru este foarte folositor întrucât tu nu vei fi „bombardat” cu alarme de la două dispozitive diferite, pe care, buimac, va trebui să le cauți repede pentru a le opri sau amâna puțin.

Dar dacă adaugi alarme și pe Apple Watch și pe iPhone? Răspunsul este simplu: ele vor suna pe ambele dispozitive și tu va trebui să le oprești sau amâni de pe fiecare în parte. Iar dacă setezi o alarmă numai pe Apple Watch? Atunci ea va suna doar pe ceas.

Observăm deci că numai iPhone știe de existența Apple Watch și cum să redea alarmele pe ceas așa încât să nu te deranjeze, atât timp cât tu nu ai adăugat la aceeași oră două alarme (una pe ceas și una pe telefon). Apple Watch nu știe să te avertizeze și pe iPhone, iar aceasta nu este neapărat o problemă întrucât ceasul va rămâne mereu dispozitivul cel mai personal.

Creare alarmă nouă pe Apple Watch

Apple Watch îți oferă opțiunea de a crea alarme independente de cele de pe iPhone. Aceste alarme sunt foarte folositoare dacă obișnuiești să ai ceasul pe noptieră la încărcat, deoarece Apple Watch are un mod Noptieră care este optimizat pentru afișarea orei și a alarmelor. De asemenea, sunt folositoare și dacă obișnuiești să adormi cu ceasul pe mână, deoarece el ar putea fi mai eficient să te trezească decât telefonul. Iar dacă te găsești într-una dintre aceste două situații, vei vedea cum, treptat, vei anula alarmele de pe iPhone și le vei folosi doar pe ceas.

Pentru a crea o alarmă nouă pe Apple Watch:

 1. Deschide aplicația Alarme de pe ecranul principal al ceasului tău;applewatch aplicatia alarme
 2. Apasă cu fermitate ecranul ceasului / efectuează un gest Force Touch;alarma noua applewatch
 3. Atinge Adăugați o alarmă;forcetouchapplewatch alarma
 4. Se va deschide o interfață pentru crearea unei alarme:
  1. Atinge Schimbați ora și, pe ecranul deschis, selectează ora și folosește Coroana digitală pentru a o regla, apoi selectează minutele și folosește aceeași Coroană Digitală pentru a o regla. După ce ai terminat, atinge Fixați.applewatch ora alarma
  2. Opțional: Atinge Repetare și selectează zilele din săptămână când dorești ca ea să fie activată, apoi atinge <Repetare din partea stângă sus a ecranului;repetare alarma applewatch
  3. Opțional: Atinge Etichetă și dictează o denumire pentru alarmă, apoi atinge OK.applewatch eticheta alarma
  4. Folosește comutatorul dacă dorești sau nu să poți amâna această alarmă. Implicit el este verde, deci îți permite să o amâni.applewatch reglare alarma
  5. Atinge <Alarmă nouă în partea stângă sus a ecranului pentru a salva această alarmă.

Alarma a fost salvată și ea va fi redată numai pe Apple Watch, atunci când va sosi ora și ziua în care ai reglat-o.

Dezactivare alarmă Apple Watch

 1. Deschide aplicația Alarme de pe ecranul principal al ceasului tău;applewatch aplicatia alarme
 2. Comută pe gri butonul din dreptul alarmei pe care vrei să o dezactivezi.oprire alarma applewatch

Ștergere sau editare alarmă Apple Watch

 1. Deschide aplicația Alarme de pe ecranul principal al ceasului tău;applewatch aplicatia alarme
 2. Atinge alarma pe care vrei să o ștergi sau editezi;oprire alarma applewatch
 3. Acum:
  1. Dacă vrei să o ștergi: derulează în partea de jos a paginii și apasă Ștergeți.applewatch stergere alarma
  2. Dacă vrei să o editezi:
   1. Atinge Schimbați ora și, pe ecranul deschis, selectează ora și folosește Coroana digitală pentru a o regla, apoi selectează minutele și folosește aceeași Coroană Digitală pentru a o regla. După ce ai terminat, atinge Fixați.applewatch ora alarma
   2. Opțional: Atinge Repetare și selectează zilele din săptămână când dorești ca ea să fie activată, apoi atinge <Repetare din partea stângă sus a ecranului;repetare alarma applewatch
   3. Opțional: Atinge Etichetă și dictează o denumire pentru alarmă, apoi atinge OK.oprire alarma applewatch
   4. Folosește comutatorul dacă dorești sau nu să poți amâna această alarmă. Implicit el este verde, deci îți permite să o amâni.
   5. Atinge <Editare în partea stângă sus a ecranului pentru a salva modificările.applewatch editare alarma

Atunci când sună alarma…alarma apple watch

În momentul în care va suna alarma, la fel ca și pe iPhone, îți vor fi oferite câteva opțiuni.

În primul rând, în timp ce sună alarma, dacă ceasul este în modul Noptieră, vei observa că ora afișată va fi oranj și nu verde, ca în mod obișnuit. De asemenea, vei mai vedea dedesubt și eticheta adăugată alarmei.

Principala opțiune pe care o ai este Opriți. De îndată ce o atingi, vei face ca ceasul să nu mai sune. O a doua opțiune pe care o vei avea și care va fi afișată, în modul Noptieră, în partea stângă sus a ecranului este Amânați. Ea va amâna alarma pentru 9 minute, după care va suna din nou și vei primi aceleași două opțiuni. Reține că, spre deosebire de prima, Amânați va fi afișată numai dacă ai activat caracteristica Amâncare atunci când ai creat alarma.

În fine, trebuie să menționez că nu este posibil, cel puțin momentan, să schimbați soneria alarmei, așa cum se poate pe iPhone, de exemplu.

Ai și alte întrebări?

Dacă a rămas ceva neclar sau am omis, te rugăm să ne anunți printr-un comentariu mai jos în această pagină sau un mesaj pe forum.

6 COMENTARII

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.