Cum sa introduceti un iPhone sau iPad in modul DFU – Tutorial

Introdu-ti dispozitivul iPhone sau iPad in modul DFU daca nu reusesti sa il restaurezi, sa faci jailbreak ori downgrade!

2
9869

Aveti probleme in a face actualizarea la ultima versiune a iOS sau doriti sa faceti jailbreak terminalului dvs.? Se poate sa trebuiasca sa va puneti iPhone-ul sau iPad-ul in modul DFU (Device Firmware Update) pentru a face aceste lucruri. Introducerea dispozitivului iPhone sau iPad va fi necesara si in cazul unor metode de jailbreak, de fiecare data cand doriti sa faceti downgrade la o versiune anterioara a iOS (daca este posibil cu un software tert) sau uneori in momentul in care doriti sa treceti de la o versiune beta sau GM a iOS la cea finala. Chiar daca introducerea dispozitivului iOS in modul DFU este destul de simpla, utilizatorii sunt destul de des pacaliti atunci cand urmeaza aceasta procedura.

Modul DFU, spre deosebire de modul Recuperare (Recovery Mode), cere mai mult timp dar si exercitiu pentru a il face corect, asa ca daca faceti acest lucru pentru prima oara, nu va temeti sa incercati din nou si din nou pana cand reusiti. Mai jos aveti toti pasii pe care trebuie sa ii urmati cu atentie pentru a va pune dispozitivul cu iOS in modul DFU:

  1. Conectati, prin cablul USB, dispozitivul iPhone, iPad sau iPod touch la Mac sau PC si porniti aplicatia iTunes pe computer. Daca nu o aveti instalata, urmati acest link pentru a o descarca acum;
  2. Daca dispozitivul mai este inca pornit, inchideti-l tinand apasat butonul Inchis/Deschis-Adormire/Trezire din partea superioara pana cand apare pe ecran glisorul Glisati pt. a inchide. Glisati degetul pe el, de la stanga la dreapta, pentru a inchide terminalul;
  3. Acum tineti apasat atat butonul Adormire (din partea de sus a dispozitivului) cat si butonul principal (situat in partea din fata a terminalului, chiar sub ecran) timp de exact 10 secunde  (pana cand ecranul se inchide (atentie, daca apare pe ecran logoul Apple, inseamna ca le-ati tinut prea mult apasate si va trebui sa reluati procesul);Buton Adormire Trezire si buton principal iPhone iPad #itutorial.ro
  4. Dupa ce au trecut cele 10 secunde, ridicati degetul de pe butonul Adormire/Trezire, dar tineti-l apasat in continuare pe butonul principal inca aproximativ 5 secunde (pana cand iTunes va afisa un mesaj in care va atentioneaza ca a detectat un iPhone in modul recuperare). Nota: daca pe ecran apare mesajul „Conectati la iTunes” (ca si in imaginea de mai jos), inseamna ca ati tinut acest buton prea mult apasat si ati introdus terminalul in modul Recuperare, deci va trebui sa reluati procesul);

    Daca apare pe ecran aceasta imagine, va trebui sa reluati procesul deoarece ati introdus dispozitivul in modul Recuperare.
    Daca apare pe ecran aceasta imagine, va trebui sa reluati procesul deoarece ati introdus dispozitivul in modul Recuperare.
  5. Daca ecranul ramane negru, inseamna ca ati reusit! iPhone-ul, iPad-ul sau iPod touch-ul dvs. este acum in modul DFU. In casuta de dialog iTunes, unde vi se spune ca a fost detectat un iPhone/iPad/iPod in modul Recuperare, faceti clic pe Restaureaza.

Nota: Daca dupa incercari repetate nu ati reusit sa introduceti terminalul in modul DFU, atunci reduceti usor timpul in care tineti apasat simultan butoanele Adormit/Trezit si principal la 9, 8 sau 7 secunde.

Diferenta dintre modul Recuperare si modul DFU este urmatoarea: Modul Recuperare va implementa iBoot (adica o parte a bootloader care va executa o verificare de integritate), care nu va permite sa faceti downgrade dispozitivului dvs. In schimb, in modul DFU, dispozitivul dvs. va comunica in continuare cu iTunes, dar va ocoli iBoot, ceea ce inseamna ca va permite sa faceti downgrade firmware-ului dispozitivului dvs.

Citeste si: Cum sa introduceti un iPhone sau iPad in modul recuperare – Tutorial.

iTutorial.ro nu recomanda utilizatorilor sa faca jailbreak terminalelor lor!

 

Daca aveti intrebari, neclaritati sau doriti sa propuneti un tutorial, lasati un comentariu mai jos in aceasta pagina sau un mesaj pe forum.

- Reclamă -