Ai uitat parola ID-ului Apple? Iata cum poti sa o resetezi – Tutorial

Reseteaza parola ID-ului Apple pentru a avea din nou acces la App Store, iTunes Store, iCloud si nu numai

106
143039

Pentru a crea un ID Apple este necesar sa setezi o parola destul de complicata, care trebuie sa contina cel putin o majuscula, o cifra si un simbol. Tocmai din aceasta cauza foarte putini utilizatori nu folosesc aceasta parola si pentru alte conturi (un lucru recomandat din punctul de vedere al securitatii), iar ea este uitata in cazul in care nu sunt efectuate prea des cumparaturi din App Store, iTunes Store si iBookstore ori nu este introdusa pentru accesarea serviciilor Apple.

In cazul in care ti-ai uitat parola ID-ului Apple, nu trebuie sa te ingrijorezi ca ai pierdut toti banii cheltuiti pe aplicatii, carti sau muzica, ca trebuie sa iti creezi alt ID Apple sau ca nu vei mai putea utiliza diferite servicii Apple (cum ar fi, de exemplu, iMessage, FaceTime sau iCloud). In prezent exista trei modalitati principale prin care poate fi recuparata parola ID-ului Apple, iar dintre ele o vei putea alege pe cea mai simpla pentru tine.

Daca iti amintesti raspunsurile oferite la intrebarile de securitate

In momentul in care ti-ai creat ID-ul Apple ai ales trei intrebari de securitate la care ai oferit trei raspunsuri. Ei bine, aceste intrebari de securitate, asa cum mentiona si Apple in momentul setarii lor, sunt folosite pentru recuperarea ID-ului Apple. Desigur, intrebarile de securitate nu trebuiesc cunoscute.

 1. Acceseaza My Apple ID (appleid.apple.com).
 2. Fa clic pe Reset your password.My Apple ID
 3. Introdu ID-ul Apple (adresa de e-mail asociata contului sau adresa de e-mail iCloud – @icloud.com – creata pe baza acelui ID Apple) si fa clic pe Next.ID Apple introducere
 4. Selecteaza Answer security questions ca si metoda de autentificare, iar apoi clic pe Next.ID Apple
 5. Selecteaza data nasterii asociata ID-ului tau Apple, iar apoi fa clic pe Next pentru a incepe sa raspunzi la interbari.ID Apple
 6. Apple iti va pune doua dintre cele trei intrebari, alese intr-o ordine aleatorie.ID Apple
 7. Dupa ce vei raspunde la intrebarile de securitate, ti se va cere sa introduci si sa confirmi noua parola (aceasta trebuie, la fel ca si cea anterioara, sa contina cel putin o majuscula, o cifra si un simbol). Dupa ce ai introdus parola corect fa clic pe Reset Password.ID Apple

Daca ai acces la adresa de e-mail asociata cu ID-ul tau Apple

 1. Acceseaza My Apple ID (appleid.apple.com).
 2. Fa clic pe Reset your password.My Apple ID
 3. Introdu ID-ul Apple (adresa de e-mail asociata contului sau adresa de e-mail iCloud – @icloud.com – creata pe baza acelui ID Apple) si fa clic pe Next.ID Apple introducere
 4. Selecteaza Email authentication ca si metoda de autentificare, apoi fa clic pe Next.ID Apple
 5. Apple iti va trimite un mesaj catre adresa de e-mail primara sau catre adresa de e-mail de salvare verificata asociata ID-ului Apple. Adresa de e-mail primara este, de regula, aceeasi cu ID-ul Apple. Deschide mesajul si fa clic pe Reset Apple ID passworde-mail id Apple
 6. Cand se va deschide noua pagina My Apple ID, introdu si confirma noua parola, apoi fa clic pe Reset password.ID Apple

Daca ai activat verificarea in doi pasi

Pentru ID-urile Apple create in Romania nu este disponibila verificarea in doi pasi, cel putin inca. Cu toate acestea, in destul de multe tari aceasta optiune este disponibila, iar odata activata, numai prin ea se va mai putea recupera parola ID-ului Apple.

 1. Acceseaza My Apple ID (appleid.apple.com).
 2. Fa clic pe Reset your password.
 3. Introdu ID-ul Apple (adresa de e-mail asociata contului sau adresa de e-mail iCloud – @icloud.com – creata pe baza acelui ID Apple) si fa clic pe Next.
 4. Verifica-ti identitatea: Introdu Cheia de recuperare (Recovery Key) pe care ai primit-o in momentul configurarii autentificarii in doi pasi, apoi alege dispozitivul de incredere care va primi codul de verificare de la Apple.
 5. Dupa ce dispozitivul a primit codul de verificare, introdu-l, creaza noua parola, confirm-o si fa clic pe Reset Password.

Acum parola ID-ului Apple a fost schimbata, iar tu vei putea sa accesezi si efectuezi din nou cumparaturi din magazinele Apple, sa accesezi serviciile companiei si profilul tau Apple.

In cazul in care nu ai reusit sa iti recuperezi parola ID-ului Apple urmand pasii din acest articol, contacteaza compania Apple (http://www.apple.com/support/appleid/contact/ ). Cu ajutorul echipei de asistenta a Apple mai ai o sansa sa iti recuperezi parola. Din pacate, pentru Romania nu exista echipa de asistenta dedicata, dar veti putea comunica prin engleza cu echipele din Europa (Marea Britanie).

 

Daca aveti intrebari, neclaritati sau doriti sa propuneti un tutorial, lasati un comentariu mai jos in aceasta pagina.

- Reclamă -