iPhone 6 va avea un ecran Ultra-Retina si trei senzori noi

0
738

imageIn cursul acestui weekend au aparut doua stiri legate de viitorul iPhone 6, ambele prezentandu-ne cateva caracteristici ale viitorului model de telefon pe care Apple urmeaza sa il lanseze pana la sfarsitul acestui an. Daca primul dintre ele ne vorbeste despre trei noi senzori, cel de-al doilea aduce in atentia noastra dimensiunile si un ecran „Ultra-Retina”.

Zvonurile legate de iPhone 6 au aparut in numar foarte mare in ultimele saptamani, foarte multi analisti, jurnalisti sau anonimi incercand sa prezica designul sau capacitatile hardware ale viitorului gadget Apple. Daca cele mai multe informatii ne indica un ecran mai mare acoperit cu o sticla de safir, un cip A8, o camera imbunatatita si un design complet refacut, informatiile aparute astazi adauga cateva caracteristici si detalii noi.

Prima stire apartine analistei chineze Sun Chang Xu, care citeaza surse familiare cu planurile companiei Apple ce sustin ca viitorul iPhone va avea trei noi senzori capacitivi cu ajutorul carora va putea masura presiunea (atmosferica), temperatura si umiditatea. Compania Apple ar fi angajat numeroase persoane in ultimele luni specializate pe dezvoltarea de senzori capacitivi, iar iPhone 6 ar putea sa fie prima realizare mare a acestora, iWatch putand fi un alt produs care va include senzori inteligenti. Conform informatiei distribuite de jurnalista, diferenta dintre senzorii iWatch si cei ai iPhone 6, ar fi aceea ca telefonul va dispune de senzori legati de mediu, in timp ce viitorul ceas inteligent va avea senzori capabili sa masoare functiile vitale ale utilizatorului.

O presupusa carcasa a iPhone 6, imagine via Sonny Dickson
O presupusa carcasa a iPhone 6, imagine via Sonny Dickson

Cel de-al doilea zvon a fost lansat de celebrul australian Sonny Dickson, cunoscut pentru numeroasele imagini cu diferite componente hardware ale unor produse Apple inca nelansate. Chiar daca informatiile prezentate de Sonny sunt, de regula, acurate, cele de-acum par a fi simple zvonuri pe care va recomand sa le priviti cu reticenta.

Conform unor Tweet-uri postate de Sonny pe contul sau personal de Twitter, iPhone 6 urmeaza sa includa un ecran ce va avea o rezolutie numita „Ultra-Retina” ce creste densitatea pixelilor la 389 pixeli pe inch. Impreuna cu aceasta informatie mai aflam de la australian ca cipul A8 va fi tactat la 2,6 GHz, un lucru surprinzator avand in vedere ca actualul cip A7 este tactat la 1,3 GHz. Nu este cred pentru nimeni surpinzator ca iPhone 6 va include viitoarea generatie de cip din sera A, care va fi A8, dar tactarea cipului la o frecventa dubla este oarecum surprinzatoare. Cu toate acestea mutarea s-ar putea datora faptului ca cipul viitorului iPhone va avea patru nuclee, conform unei informatii pe care am prezentat-o in urma cu cateva saptamani.

Ambele informatii nu sunt decat niste zvonuri primite de la doua persoane care este posibil sa le fi obtinut de la cei care sunt familiarizati cu planurile Apple. La fel ca si in cazul tuturor zvonurilor va recomand sa nu excludem nici valoarea de adevar, dar nici posibilitatea de a fi minciuni.

- Reclamă -