Cum sa introduceti un iPhone sau iPad in modul recuperare – Tutorial

38
25148

In cazul in care detineti un dispozitiv cu iOS – iPhone, iPad sau iPod touch – este posibil oricand ca acesta sa aiba anumite probleme de functionare care necesita, in majoritatea cazurilor, efectuarea unei restaurari. Din pacate, in unele cazuri efectuarea unei restaurari nu este posibila pana in momentul in care dispozitivul nu este pus in modul recuperare (recovery). In cazul in care dispozitivul prezinta unul din urmatoarele simptome, va fi absolut necesar sa il introduceti in modul recuperare:

 • S-a blocat complet, iar iTunes nu il mai recunoaste la conectarea la computer prin cablul USB original
 • Nu este recunoscut de iTunes dupa ce o actualizare sau o restaurare a esuat
 • Afiseaza sigla Apple fara bara de evolutie sau cu o bara de evolutie optita mai mult de 10 minute
 • Reporneste, dar nu afiseaza ecranul principal
 • Intra automat in modul recuperare dupa aparitia unei probleme la instalarea unei actualizari sau efectuarea unei restaurari

Oricare ar fi simptomul dispozitivului, din cele mentionate mai sus, este necesara efectuarea unei restaurari in modul recuperare. Pentru a face acest lucru, va trebui sa urmati cu strictete pasii de mai jos. S-ar putea sa ai nevoie de imaginea cu denumirile butoanelor fizice:

Clic pentru a mari
Clic pentru a mari

*Daca dispozitivul cu iOS afiseaza deja ecranul „Conectare la iTunes”, treci direct la pasul 5.

 1. Asigura-te ca ai cea mai noua versiune a iTunes. Daca nu ai iTunes sau ai o versiune mai veche, descarc-o pe Mac sau PC urmand acest link.
 2. Conecteaza cablul USB la computer, dar nu si la iPhone, iPad sau iPod touch pana cand ajungi la pasul 3.
 3. Daca dispozitivul este deschis, opreste-l tinand apasat butonul Adormire/Trezire pana cand apare glisorul rosu, pe care va trebu sa-l glisezi spre dreapta. Asteapta sa se opreasca dispozitivul
  • Daca nu poti opri dispozitivul utilizand glisorul, apasa lung butonul Adormire/Trezire si cel principal in acelasi timp. Cand dispozitivul se va inchide, ridica degetul de pe butonul Adorimire/Trezire si de pe cel principal.
 4. In timp ce apesi lung pe butonul principal, conecteaza cablul USB la iPhone, iPad sau iPod touch. Dispozitivul ar trebui sa se porneasca;
 5. Continua sa tii butonul principal apasat pana cand vezi ecranul Conectare la iTunes. Numai in momentul in care a aparut ecranul (vezi mai jos), poti elibera butonul;HT1808--connect_to_itunes-001-enNota: Daca apare imaginea unei baterii goale, lasa dispozitivul sa se incarce timp de cel putin zece minute pentru a asigura nivelul minim de incarcare a bateriei pentru a functiona, apoi reia pasul 3. Daca dispozitivul nu afiseaza ecranul Conectare la iTunes, reia pasii 2-5.
 6. iTunes trebuie sa se deschida si sa afiseze mesajul: „iTunes a detectat un iPhone/iPad/iPod touch in modul recuperare. Trebuie sa restaurezi acest iPhone/iPad/iPod touch inainte sa poata fi utilizat cu iTunes”.HT1808--recovery_alert-002-enNota: Daca asteptati de mai bine de doua minute deschiderea iTunes, deschideti manual aplicatia.
 7. Utilizeaza iTunes pentru a restaura dispozitivul (citeste mai multe despre cum poti restaura un iPhone, iPad sau iPod touch).

Retineti ca atunci cand utilizati modul recuperare, veti putea doar sa restaurati dispozitivul. Intregul continut utilizator de pe dispozitiv va fi sters. Singura sansa de recuperare este daca ati facut backup datelor prin iTunes sau iCloud. Backupul va putea fi restabilit in momentul configurarii dispozitivului.

In anumite situatii s-ar putea sa trebuiasca sa introduceti dispozitivul in modul DFU. Diferenta dintre modul recuperare si modul DFU este urmatoarea: modul recuperare va implementa iBoot (adica o parte a bootloader care va executa o verificare de integritate), care nu vă va permite sa faceti downgrade dispozitivului dvs. In schimb, in modul DFU dispozitivul dvs. va comunica in continuare cu iTunes, dar va ocoli iBoot, ceea ce inseamna ca va permite sa faceti downgrade firmware-ului.

 

Daca aveti intrebari, neclaritati sau doriti sa propuneti un tutorial, lasati un comentariu mai jos in aceasta pagina.

- Reclamă -