iPhone 5 pare sa fie unul dintre dispozitivele iPhone cu cele mai multe probleme recunoscute si de catre Apple. Lansat in 2012 si scos din vanzare anul trecut odata cu lansarea iPhone 5c, compania Apple a descoperit in urma cu cateva luni ca mai multe unitati ar putea avea probleme cu butonul adormire/trezire, iar acum o noua problema a terminalului a determinat compania din Cupertino sa recheme in centrele de reparatii o parte dintre dispozitive.

Astazi, Apple a initiat programul de inlocuire a bateriei iPhone 5 cu scopul de a schimba, gratuit, bateriile “unui numar mic de unitati iPhone 5” afectate de o problema de productie a bateriei pe care Apple pare sa o recunoasca. Simptomele terminalelor cu probleme sunt o durata de viata a bateriei foarte mica sau necesitatea incarcarii acesteia extrem de des (Apple ar trebui din aceasta cauza sa schimbe cam toate terminalele iPhone…). Se pare ca unitatile cu probleme au fost comercializate de Apple in perioada septembrie a anului 2012 si ianuarie a anului 2013, insa nu toate terminalele de atunci sunt afectate.

Utilizatorii cu terminale afectate vor beneficia gratuit de schimbarea bateriei, iar daca au platit pentru schimbarea ei, dispozitivul este unul eligibil, si se poate face dovada acestui lucru, atunci Apple va restitui suma aferenta reparatiei respective. In cazul in care crezi ca terminalul tau s-ar putea numara printre cele afectate, atunci acceseaza acest link: https://ssl.apple.com/ro/support/iphone5-battery/ si introdu in campul special numarul de serie al terminalului tau (este tiparit pe spatele terminalului si in interiorul meniului Informatii din Configurari).

Ce trebuie sa stii despre inlocuire

Captură de ecran din 2014.08.23 la 08.41.27

 

Campania de inlocuire se deruleaza incepand cu data de 29 august in Romania si celelalte tari in afara de China si Statele Unite, unde a inceput inca de pe data de 22 a lunii curente, si se va incheia pe 1 martie 2015 sau la 2 ani de la achizitia terminalului (atentie mare pentru cei care l-ati cumparat in septembrie 2012). Dispozitivele afectate trebuiesc trimise intr-un centru de reparatii Apple sau autorizat Apple (in Romania, la iStyle sau Noumax), unde specialistii il vor analiza si vor determina daca este necesara inlocuirea bateriei lui.

Inainte de a trimite terminalul este recomandata efectuarea unui backup, dezactivarea Gasire iPhone si eliminarea tuturor datelor salvate printr-o restaurare sau prin accesarea Configurari>General>Resetare>Stergeti continut si configurari (restuararea din iTunes sau de pe terminal nu se poate face oricum fara a dezactiva Gasire iPhone).

Trebuie stiut ca daca terminalul are si alte avarii, cum ar fi un ecran crapat, care ar putea sa afeceteze procesul de inlocuire, avariile respective vor trebui rezolvate inainte ca bateria sa poata fi inlocuita.

Recomand introducerea numarului de serie pe pagina programului chiar daca (inca) nu ai sesizat probleme cu bateria, intrucat ele pot exista in timp si iesi la suprafata oricand. iPhone-ul 5 pe care il detin, de exemplu, se inchide inainte de a ramane complet fara baterie (uneori chiar si cand afiseaza peste 20 de procente) si necesita incarcarea de cateva ori pe zi, si, da, inlocuirea este eligibila…

2 COMENTARII

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.