Compania Apple a dat zilele trecute startul unui program de înlocuire a camerei iSight (principale – vezi foto) a unor dispozitive iPhone 6 Plus. Potrivit gigantului american, s-a descoperit că un procent mic de terminale iPhone 6 Plus au o cameră iSight cu probleme care fac ca pozele înregistrate să fie încețoșate și neclare.

Apple a constatat că numai un lot de dispozitive au probleme, acestea fiind comercializate în special în perioada septembrie 2014-ianuarie 2015. Prin urmare, gigantul din Cupertino le promite utilizatorilor ale căror terminale iPhone 6 Plus înregistrează poze încețoșate și sunt din lotul cu probleme, că le va schimba camera iSight a terminalelor lor complet gratis.

Așadar, în cazul în care ai un iPhone 6 Plus, funcțional, care prezintă simptomele menționate mai sus, va trebui să determini dacă el este din lotul cu probleme. Determinarea se face foarte simplu, Apple creând o pagină de asistență unde vei putea să introduci numărul de serie al terminalului tău, și să dai clic pe butonul „Submit” (Trimite), pentru a verifica. Pagina poate fi accesată la adresa aceastaiar dacă sunteți la fel de „norocos” ca și mine, atunci după ce veți introduce numărul de serie, va apărea mesajul de mai jos, care îți confirmă că unitatea pe care o deții este eligibilă pentru acest program. În caz contrar, un alt mesaj îți va spune că terminalul tău nu este eligibil.iphone program isight eligibil

În eventualitatea în care al tău iPhone 6 Plus este eligibil pentru a-i fi schimbată camera iSight, va trebui să mergi cu el la un centru de reparații Apple autorizat (în România: iStyle, Noumax, Vox), pentru a fi examinat și apoi schimbat. Reține însă că dacă al tău iPhone 6 Plus are probleme hardware, cum ar fi ecran spart, care împiedică înlocuirea camerei, va trebui întâi să rezolvi acele probleme, pentru ca apoi aceasta să fie înlocuită de către Apple. De asemenea, înainte de a trimite sau a merge cu telefonul la service va trebui să îi efectuezi un backup în iTunes sau iCloud (și, recomandat, să îl restaurezi).

Alte lucruri de care ar trebui să ții cont sunt: Apple poate să limiteze sau restricționeze acest program la țara de unde a fost achiziționat terminalul (de exemplu, dacă l-ai cumpărat din România, s-ar putea să poți beneficia de program numai în România). De asemenea, programul va fi disponibil până la 3 ani de la data achiziționării dispozitivului iPhone 6 Plus cu probleme (deci mai este timp berechet pentru toți utilizatorii).

Problema camerei iSight a fost constatată de către utilizatorii de iPhone 6 Plus imediat după lansarea terminalului. Mulți dintre utilizatorii ale căror terminale au probleme susțin că ele sunt incapabile să focalizeze, motiv pentru care se prea poate ca de vină să fie stabilizatorul optic de imagine (pe care numai iPhone 6 Plus îl are în gama iPhone).

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.