Un nou tip de baterie pentru iPhone ar putea oferi autonomie de până la o săptămână

0
1033

Compania britanică specializată în dezvoltarea de tehnologii pentru combustibil – „Intelligent Energy” – a dezvoltat un prototip de iPhone 6 cu celule de combustibil integrate cu cartușe de hidrogen, scrie The Telegraph.

Sistemul de celule de combustibil patentat de aceștia creează electricitate bazată pe reacția chimică a hidrogenului cu oxigenul, din care rezultă ca și pierderi cantități mici de vapori de apă și căldură. Iar dacă acest lucru ar putea fi deranjant, oricine ar putea închide ochii când ar afla că autonomia oferită de noul tip de baterie este de o săptămână (în cazul unui iPhone 6).
Intelligent Energy au conceput încă de anul trecut un încărcător pentru iPhone bazat pe aceeași tehnologie, însă celulele de combustibil folosite pentru a crea o baterie pentru iPhone 6 sunt cu adevărat revoluționare, deoarece ele nu afectează în vreun fel forma sau dimensiunile dispozitivului Apple. Totuși, ele afectează carcasa lui. Pentru că vorbim despre o tehnologie bazată pe reacția chimică dintre oxigen și hidrogen, dezvoltatorii bateriei au trebuit să modifice iPhone 6, adăugând o serie de orificii pe carcasa terminalului pe unde să poată să se scurgă puținii vapori de apă rezultați în urma reacției chimice. În plus, jurnaliștii de la The Telegraph au observat la prototipul de iPhone 6 că acesta avea și un jack pentru căști modificat astfel încât să permită realimentarea cu hidrogen gazos. Trebuie însă menționat că această modificare din urmă nu ar trebui să apară în produsele de serie în condițiile în care acum vorbim despre un simplu prototip.
Intelligent Energy intenționează să comercializeze baterii de unică folosință care să poată fi atașate de carcasa telefoanelor inteligente și să furnizeze suficientă energie pentru a ridica autonomia dispozitivleor la o săptămână (în condiții de utilizare „normală”). Cu toate acestea, planurile companiei britanice sunt mărețe, directorul economic al acesteia menționând că au încheiat parteneriat cu cineva. Chiar dacă a refuzat să ofere mai multe detalii în acest sens, se speculează că partenerul este chiar Apple, compania americă deținând și ea o serie de brevete pentru tehnologia cu celule de combustibil.
Așadar, folosind tehnologia dezvoltată de către Intelligent Enegry autonomia bateriei dispozitivelor iPhone ar trebui să fie mai mult decât încântătoare pentru utilizatori, deoarece actualele baterii lithium-ion nu doar că ocupă mult spațiu în interiorul telefoanelor, dar nici nu oferă o autonomie încântătoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.