Nu a mai rămas foarte mult timp până în momentul în care iPhone 6s și iPhone 6s Plus vor fi prezentate lumii întregi de către Apple și surprinzător sau nu, până în momentul de față nu au apărut pe Internet atât de multe imagini cu componente ale viitoarelor terminale – cum apăruseră anul trecut, înaintea lansării iPhone 6. Astăzi însă cei de la MacRumors vin cu o serie de fotografii de înaltă rezoluție care ne prezintă componente văzute deja ale viitoarei generație de iPhone, componente care, de această dată, au fost combinate pentru a porni până la un punct viitorul terminal. Mai precis, vorbim despre imagini și un clip video care ne prezintă adevărata placă de bază a iPhone 6s și ecranul, care au fost montate într-o carcasă de iPhone 6 și conectate la unele componente de iPhone 6 – cum ar fi bateria – pentru a putea fi creat un dispozitiv care să poată fi pornit până la ecranul ce afișează o pictogramă cu rotiță. Clipul video de mai sus demonstrează că iPhone-ul „mutant” creat funcționează, deși nu are toate componentele necesare funcționării lui.

Separat de clipul video ce ne prezintă viitorul terminal funcționând parțial, avem acum ocazia de a afla și unele detalii cu privire la viitorul dispozitiv. Pentru început, ne referim la ecranul viitorului terminal, deoarece el ar urma să aibă una dintre cele mai importante caracteristici noi. Este vorba, desigur, despre Force Touch, tehnologia introdusă de către Apple deja în Watch și trackpadul MacBook și al MacBook Pro, care permite dispozitivelor să „simtă” cât de puternic apasă utilizatorul pe ecran, activând apoi diferite funcționalități, în funcție de presiune. Ei bine, din nefericire, terminalul nu a putut fi pornit până la punctul în care să se testeze prezența Force Touch, însă cei care l-au pozat au putut să observe câteva diferențe semnifictive între ecranul viitorului iPhone 6s și ecranul unui iPhone 6 – cum ar fi faptul că învelitoarea acestui ecran este lipită și nu montată cu șuruburi.

iphone_6s_gear_open

Trecând mai departe, pe placa de bază a viitorului dispozitiv s-au descoperit o serie de cipuri noi. Alături de modemul baseband Qualcomm MDM9635M, care îi va permite viitorului iPhone să atingă viteze prin conexiuni LTE de până la 150 Mbps și despre care știam de ceva vreme, s-a descoperit că iPhone 6s include și un cip Qualcomm pentru frecvențele radio (WTR3925), care ar trebui să ofere îmbunătățiri în privința conexiunilor celulare. Noul cip este fabricat folosind un proces mai mic și mai eficient – pe 28 de nm – comparativ cu cipul WTR162L, pe care îl găsim în iPhone 6/6 Plus – fabricat folosind procesul pe 65nm. În plus, același cip elimină necesitarea folosirii unui alt cip însoțitor pentru agregarea rețelelor, combinând mai multe spectre într-o singură conexiune pentru a crește vitezele transferurilor de date și capacitatea rețelei. Prin urmare, combinarea a două cipuri într-unul singur va reduce consumul de energie și va spori performanțele, ocupând, în același timp, mai puțin loc în interiorul terminalului.wtr3925_iphone_6s

Dar poate cea mai importantă componentă de pe placa de bază a viitorului iPhone 6s este cipul Apple A9 – inima viitorului terminal. Dar cum momentan nu vorbim decât despre o placă de bază destinată unui iPhone de preproducție, cipul Apple A9 atașat ei nu are inscripționate unele informații, nici măcar denumirea lui sau codurile care dezvăluie inclusiv cantitatea de RAM inclusă. Cu toate acestea, se poate observa că cipul Apple A9 ocupă cu aproximativ 10 procente mai mult spațiu decât cipul Apple A8 din iPhone 6 și momentan nu se știe care ar fi motivul, cu toate că nu este exclus ca Apple să fi adăugat funcționalitate suplimentară lui cu scopul de a crește eficiența.iphone_6s_6_chips

Și cum iPhone 6s va fi prezentat de către Apple peste aproximativ două săptămâni, ne putem aștepta ca în zilele care urmează tot mai multe componente să iasă la suprafață, iar înaintea prezentării chiar să vedem și primele dispozitive funcționale.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.