iOS 11 beta 10 și iOS 11 public beta 9 au fost lansate pentru iPhone, iPad și iPod touch

0
983

iOS 11 beta 10 și iOS 11 public beta 9 au fost lansate miercuri seara, și pot fi testat de către toți dezvoltatorii de aplicații și utilizatorii înscriși în Apple Beta Program pe modelele iPhone, iPad și iPod touch compatibile. Noua versiune de prelansare a sistemului de operare sosește la aproape o săptămână distanță de iOS 11 beta 9 și la trei luni de la lansarea iOS 11 beta 1.

iOS 11 este cea mai mare actualizare adusă vreodată pe iPad, oferind utilizatorilor un nou Dock care duce multitaskingul la un alt nivel, o aplicație Fișiere de administrare a documentelor și datelor, îmbunătățiri în privința compatibilității iPad Pro cu Apple Pencil, un comutator de sarcini refăcut din temelii și un sistem nou de tragere și aruncare a textelor, imaginilor și a altor date dintr-o aplicație într-alta.

De asemenea, iOS 11 introduce și foarte multe caracteristici noi adresate atât dispozitivelor iPad, cât și iPhone și chiar iPod touch. Printre acestea se numără un centru de control refăcut pentru a putea fi personalizat de utilizatori, un nou ecran de blocare ce este comasat cu centrul de notificări, un mod Nu deranjați în timpul condusului și un magazin de aplicații (App Store) care arată și se simte altfel. Mai mult decât atât, iOS 11 îmbunătățește și aplicații precum Mesaje, Poze, Cameră, Safari, Mail și duce inteligența artificială (Siri) la un alt nivel cu diferite caracteristici menite a face viețile utilizatorilor mai ușoare.

În ceea ce privește dezvoltatorii și aplicațiile de la terți, SDK-ul iOS 11 introduce framework-ul ARKit (ușurează dezvoltarea aplicațiilor de realitate augmentată), un SDK Core ML (va face aplicațiile mult mai deștepte grație inteligenței artificiale implementate deja în iOS) și numeroase alte framework-uri importante.

Alături de cele anunțate deja, pe parcursul perioadei de testare a iOS 11, Apple a mai modificat ușor anumite caracteristici și le-a îmbunătățit pe cele noi. În iOS 11 beta 2, spre exemplu, compania americană a adus îmbunătățiri pentru aplicația Fișiere, acces la caracteristici experimentale în Safari, Nu deranjați în timpul șofatului, schimbări în Poze și alte caracteristici despre care am vorbit aici. În iOS 11 beta 3, pe de altă parte, dezvoltatorii au descoperit nu mai puțin de 40 de schimbări în zone precum centrul de control, comutatorul de sarcini, centrul de notificări, Mesaje, Notițe șamd, dar și o serie de erori și probleme noi (mai multe detalii despre noutățile din iOS 11 beta 3 sunt disponibile aici). iOS 11 beta 4 a fost, poate, cea mai mare actualizare adusă până acum iOS 11, oferind utilizatorilor și dezvoltatorilor nu mai puțin de 50 de schimbări în zone precum centrul de control, centrul de notificări, Configurări, noi elemente de interfață (inclusiv pictograme noi pentru Contacte, Notițe și Mementouri), noi animații și nu numai (mai multe detalii despre noutățile din iOS 11 beta 4 / public beta 3 sunt disponibile aici). Foarte departe de iOS 11 beta 4 / public beta 3, din punctul de vedere al noutăților, nu a fost nici iOS 11 beta 5 / public beta 4, care a adus peste 45 de schimbări în zone precum centrul de control, Cameră, Configurări, Touch ID, noi elemente de interfață (inclusiv pictograme noi pentru Cameră și Configurări), noi animații și multe alte mici actualizări despre care am vorbit mai multe aici. iOS 11 beta 6 / public beta 5 a adus peste 35 de schimbări în zone precum Configurări, noi elemente de interfață (inclusiv pictograme noi pentru Hărți și App Store), noi animații și nu numai (mai multe detalii despre noutățile din iOS 11 beta 6 / public beta 5 sunt disponibile aici). În fine, iOS 11 beta 7 / public beta 6 a fost o actualizare ceva mai modestă, întrucât a venit cu vreo 15 noutăți, printre care se numără mici schimbări în centrul de control, îmbunătățiri în timpul redării de conținut audio, ajustări pentru animații și alte corecturi (mai multe detalii despre noutățile din iOS 11 beta 7 / public beta 6 sunt disponibile aici).

Toate noutățile din iOS 11 beta 10 vor fi prezentate puțin mai jos în cadrul acestui articol.

iOS 11 beta 10 are numărul de build 15A5372a și poate fi instalat pe iPhone, iPad și iPod touch din Configurări > General > Actualizare software de către toți dezvoltatorii înscriși pe Apple Developer Center (cu condiția să fi descărcat deja profilul de dezvoltator pe dispozitivul compatibil pe care doresc să îl actualizeze). Actualizare 6 septembrie, ora 22:18: iOS 11 public beta 9 a fost lansat si are exact același număr de build.

Descărcarea iOS 11 este posibilă pe toate dispozitivele care acceptă iOS 11, respectiv iPhone 5s (și modelele mai recente), iPad 5, iPad Air (și modelele mai recente), iPad Pro, iPad mini 2 (și modelele mai recente) și iPod touch generația a 6-a.

Alături de iOS 11 beta 10, dezvoltatorii mai pot descărca de pe portalul Apple și tvOS 11 beta 10.

Notă: În cazul în care ai descărcat și instalat iOS 11 beta 10 pe iPhone, iPad sau/și iPod touch, și ai descoperit alte noutăți decât cele mai sus prezentate, te rugăm să ne anunți și pe noi într-un comentariu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.