iOS 11 beta 7 a fost lansat pentru iPhone, iPad și iPod touch

0
1970

iOS 11 beta 7 a fost lansat luni seara, și poate fi testat de către toți dezvoltatorii de aplicații pe modelele iPhone, iPad și iPod touch compatibile. Noua versiune de prelansare a sistemului de operare sosește la o săptămână distanță de iOS 11 beta 6 și la două luni și jumătate de la lansarea iOS 11 beta 1.

iOS 11 este cea mai mare actualizare adusă vreodată pe iPad, oferind utilizatorilor un nou Dock care duce multitaskingul la un alt nivel, o aplicație Fișiere de administrare a documentelor și datelor, îmbunătățiri în privința compatibilității iPad Pro cu Apple Pencil, un comutator de sarcini refăcut din temelii și un sistem nou de tragere și aruncare a textelor, imaginilor și a altor date dintr-o aplicație într-alta.

De asemenea, iOS 11 introduce și foarte multe caracteristici noi adresate atât dispozitivelor iPad, cât și iPhone și chiar iPod touch. Printre acestea se numără un centru de control refăcut pentru a putea fi personalizat de utilizatori, un nou ecran de blocare ce este comasat cu centrul de notificări, un mod Nu deranjați în timpul condusului și un magazin de aplicații (App Store) care arată și se simte altfel. Mai mult decât atât, iOS 11 îmbunătățește și aplicații precum Mesaje, Poze, Cameră, Safari, Mail și duce inteligența artificială (Siri) la un alt nivel cu diferite caracteristici menite a face viețile utilizatorilor mai ușoare.

În ceea ce privește dezvoltatorii și aplicațiile de la terți, SDK-ul iOS 11 introduce framework-ul ARKit (ușurează dezvoltarea aplicațiilor de realitate augmentată), un SDK Core ML (va face aplicațiile mult mai deștepte grație inteligenței artificiale implementate deja în iOS) și numeroase alte framework-uri importante.

Alături de cele anunțate deja, pe parcursul perioadei de testare a iOS 11, Apple a mai modificat ușor anumite caracteristici și le-a îmbunătățit pe cele noi. În iOS 11 beta 2, spre exemplu, compania americană a adus îmbunătățiri pentru aplicația Fișiere, acces la caracteristici experimentale în Safari, Nu deranjați în timpul șofatului, schimbări în Poze și alte caracteristici despre care am vorbit aici. În iOS 11 beta 3, pe de altă parte, dezvoltatorii au descoperit nu mai puțin de 40 de schimbări în zone precum centrul de control, comutatorul de sarcini, centrul de notificări, Mesaje, Notițe șamd, dar și o serie de erori și probleme noi (mai multe detalii despre noutățile din iOS 11 beta 3 sunt disponibile aici). iOS 11 beta 4 a fost, poate, cea mai mare actualizare adusă până acum iOS 11, oferind utilizatorilor și dezvoltatorilor nu mai puțin de 50 de schimbări în zone precum centrul de control, centrul de notificări, Configurări, noi elemente de interfață (inclusiv pictograme noi pentru Contacte, Notițe și Mementouri), noi animații și nu numai (mai multe detalii despre noutățile din iOS 11 beta 4 / public beta 3 sunt disponibile aici). Foarte departe de iOS 11 beta 4 / public beta 3, din punctul de vedere al noutăților, nu a fost nici iOS 11 beta 5 / public beta 4, care a adus peste 45 de schimbări în zone precum centrul de control, Cameră, Configurări, Touch ID, noi elemente de interfață (inclusiv pictograme noi pentru Cameră și Configurări), noi animații și multe alte mici actualizări despre care am vorbit mai multe aici. În fine, penultima versiune de prelansare a iOS 11 – iOS 11 beta 6 / public beta 5 – a adus peste 35 de schimbări în zone precum Configurări, noi elemente de interfață (inclusiv pictograme noi pentru Hărți și App Store), noi animații și nu numai (mai multe detalii despre noutățile din iOS 11 beta 6 / public beta 5 sunt disponibile aici).

Toate noutățile din iOS 11 beta 7 vor fi prezentate puțin mai jos în cadrul acestui articol.

iOS 11 beta 7 are numărul de build 15A5362a și poate fi instalat pe iPhone, iPad și iPod touch din Configurări > General > Actualizare software de către toți dezvoltatorii înscriși pe Apple Developer Center (cu condiția să fi descărcat deja profilul de dezvoltator pe dispozitivul compatibil pe care doresc să îl actualizeze). O versiune beta publică 6 a iOS 11 nu este deocamdată disponibilă, însă ar putea sosi la finele săptămânii în curs sau săptămâna viitoare pe dispozitivele utilizatorilor înscriși în Apple Software Beta (până atunci, utilizatorii rămân cu iOS 11 public beta 5). Actualizare 21 august, ora 10:11: iOS 11 public beta 6 a fost lansat (mai multe detalii aici).

Descărcarea iOS 11 este posibilă pe toate dispozitivele care acceptă iOS 11, respectiv iPhone 5s (și modelele mai recente), iPad 5, iPad Air (și modelele mai recente), iPad Pro, iPad mini 2 (și modelele mai recente) și iPod touch generația a 6-a.

Alături de iOS 11 beta 7, dezvoltatorii mai pot descărca de pe portalul Apple și tvOS 11 beta 7, macOS 10.13 beta 7 și Xcode 9 beta 6 (build 9M214v) – cea mai recentă versiune a mediului de dezvoltare integrat, care include, printre altele, și SDK-urile și API-urile iOS 11 / macOS 10.13 / watchOS 4 / tvOS 11.

iOS 11 beta 7 / public beta 6 Noutăți

 • Din versiunea beta precedentă: Activarea ecranului S.O.S. (prin apăsarea de cinci ori a butonului de adormire/trezire) sau accesarea ID-ului Medical vor duce la dezactivarea temporară a Touch ID și, deci, la obligativitatea introducerii codului de acces. Drept urmare, atât timp cât s-a accesat fie ID Medical, fie ecranul S.O.S, medicilor / polițiștilor (sau altor persoane) le va fi imposibil să scaneze amprenta unei persoane aflate în stare de inconștiență pentru a obține acces neautorizat la iPhone-ul ei. În plus, această modificare făcută de Apple în iOS 11 beta 6 (și rămasă neatinsă în iOS 11 beta 7) va mai oferi și utilizatorilor din țările în care organele statului pot solicita deblocarea iPhone-ului folosind amprenta, dar nu și deblocarea cu codul de acces, o modalitate rapidă de a dezactiva temporar Touch ID, astfel încât deblocarea ecranului să se poată face doar introducând codul de acces.
 • Widget Muzică (centru de control): Interfața 3D Touch a acestuia afișează acum pictograma aplicației de pe care este redat conținut audio (atunci când piesa redată nu are o ilustrație) / pictograma ultimei aplicații de pe care a fost redat conținut audio.
 • Atenționare volum prea ridicat: În țările europene (inclusiv în România) utilizatorii de iPhone și iPad vor fi atenționați în centrul de control ori de câte ori conectează o pereche de căști, iar volumul este dat la un nivel considerat prea tare. Atenționarea se va realiza prin colorarea cu galben a zonei superioare a glisorului pentru controlul volumului.
 • Ceas: Ceasul de pe ecranul de blocare a fost micșorat o idee pe unele dintre dispozitive.
 • Poze: Ecranul de întâmpinare al acestei aplicații a fost din nou actualizat cu noi pictograme și descrieri.
 • Animații: Au fost ajustate mai multe animații, printre care se numără și animația redată la aprinderea și stingerea ecranelor dispozitivelor cu iOS, precum și cea redată la accesarea centrului de control.
 • Orientare vedere: Au fost făcute noi îmbunătățiri pentru felul în care arată ecranul de blocare al iPhone și iPod touch atunci când este afișat în orientarea vedere.
 • Configurări parolă: Această opțiune a fost eliminată din meniul Restricții.
 • Adaptor 30 pini la Lightning: Au fost corectate problemele de funcționare apărute la conectarea acestui accesoriu de la Apple.
 • Date celulare: Informațiile privind utilizarea datelor celulare de către aplicațiile instalate pe iPhone și iPad sunt resetate automat în fiecare lună.
 • Audio: Acest buton din interfața de apelare va afișa pictogramele mai multor căști Beats / Apple, în situația în care sunt conectate la iPhone / iPad.
 • Căști cu cip Apple W1: Toate căștile cu acest cip sunt prezentate cu ajutorul unei animații ori de câte ori sunt pornite în aproprierea unui dispozitiv iPhone / iPad / iPod touch recunoscut (anterior doar AirPod-urile erau prezentate în acest fel).
 • HomeKit: Culoarea și temperatura luminilor HomeKit pot fi ajustate direct din centrul de control al dispozitivelor iOS.
 • Podcasturi: Descărcarea automată a noilor podcasturi dintr-o emisiune va fi dezactivată temporar în situația în care dispozitivul detectează că utilizatorul nu a mai accesat demult podcasturile acelei emisiuni.
 • Indicator volum: Este intitulat Bluetooth atunci când dispozitivul cu iOS este conectat la un dispozitiv Bluetooth, iar conținutul audio este redat prin acesta din urmă. În rest, indicatorul rămâne intitulat Volum.
 • Centru de notificări: O bară de derulare va apărea discret în partea dreaptă a ecranului atunci când glisezi în sus sau în jos prin notificările tale.
 • Safari: La copierea adreselor paginilor web care sunt în formatul Google Accelerated Mobile Pages (AMP), browserul implicit din iOS va elimina extensia AMP, astfel că utilizatorii vor putea partaja / salva paginile web în formatul standard, fără a mai avea bătăi de cap.
 • App Store: Noua versiune a magazinului de aplicații din iOS poate deschide inclusiv paginile de prezentare a aplicațiilor pentru Mac listate pe App Store, însă doar dacă acestea au fost accesate din browser.
 • Corecturi de erori și alte îmbunătățiri mai puțin importante.

Notă: În cazul în care ai descărcat și instalat iOS 11 beta 7 / public beta 6 pe iPhone, iPad sau/și iPod touch, și ai descoperit alte noutăți decât cele mai sus prezentate deja, te rugăm să ne anunți și pe noi într-un comentariu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.