tvOS 11 beta 7 a fost lansat de Apple pentru dezvoltatorii de aplicații înscriși pe platforma Apple Developer Center. Noua versiune de prelansare a sistemului de operare pentru Apple TV generația a 4-a sosește la o săptămână distanță de tvOS 11 beta 6 și la aproximativ două luni și jumătate distanță de tvOS 11 beta 1.

Deși este considerată a fi o actualizare majoră pentru Apple TV, tvOS 11 nu s-a bucurat deloc de atenția Apple la WWDC 2017. Cu toate acestea, ea există și introduce în sistemul de operare câteva caracteristici noi. Potrivit notițelor lansării, tvOS 11 include comutare automată între modul luminos și cel întunecos, în funcție de ora locală, aduce posibilitatea de a sincroniza ecranul principal cu alte dispozitive Apple TV conectate la același cont, oferă noi moduri de fundal, acceptă notificări, îmbunătățește API-urile și Administreare Dispozitive Mobile, permite asocierea automată a căștilor AirPods, acceptă sunete personalizate și introduce compatibilitate pentru asocierea și dezvoltarea bazată pe rețea.

Alături de cele anunțate deja, pe parcursul perioadei de testare a tvOS 11, Apple va mai modifica ușor anumite caracteristici și le va îmbunătăți pe cele noi – în tvOS 11 beta 6 / public beta 5, spre exemplu, compania americană a modificat pictograma App Store și a adus câteva modificări la nivelul aplicației Muzică.

În cazul în care dezvoltatorii vor descoperi în tvOS 11 beta 7 modificări demne de luat în seamnă, noi vi le vom prezenta în cadrul acestui articol.

tvOS 11 beta 7 are numărul de build 15J5369a și poate fi instalat pe toate dispozitivele Apple TV 4 din Configurări > Sistem > Actualizări software > Actualizați software-ul > Actualizați de către dezvoltatorii înscriși pe Apple Developer Center (cu condiția să fi descărcat deja profilul de dezvoltator pe dispozitivul pe care doresc să îl actualizeze). Dezvoltatorii care instalează pentru prima dată tvOS 11 beta pe Apple TV-urile lor trebuie să știe că procesul implică folosirea unui cablu USB-C la USB-A, pentru a conecta Apple TV-ul la computer, descărcarea noului software de pe Apple Developer Center și instalarea sa prin intermediul iTunes sau Apple Configurator.

O versiune beta publică 6 a tvOS 11 nu este deocamdată disponibilă, însă va fi lansată cel mai probabil până mâine seară (până atunci, utilizatorii rămân cu tvOS 11 public beta 5).

Alături de tvOS 11 beta 7, dezvoltatorii mai pot descărca de pe portalul Apple și iOS 11 beta 7, macOS 10.13 beta 7 și Xcode 9 beta 6 (build 9M214v) – cea mai recentă versiune a mediului de dezvoltare integrat, care include, printre altele, și SDK-urile și API-urile iOS 11 / macOS 10.13 / watchOS 4 / tvOS 11.

Notă: Dacă ai instalat tvOS 11 beta 7 și ai găsit noutăți, te rugăm să ne anunți și pe noi într-un comentariu.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.