iOS 11 beta 4 a fost lansat luni seara, și poate fi testat de către toți dezvoltatorii de aplicații pe modelele iPhone, iPad și iPod touch compatibile. Noua versiune de prelansare a sistemului de operare sosește la două săptămâni distanță de iOS 11 beta 3 și la aproximativ o lună și jumătate de la lansarea iOS 11 beta 1.

iOS 11 este cea mai mare actualizare adusă vreodată pe iPad, oferind utilizatorilor un nou Dock care duce multitaskingul la un alt nivel, o aplicație Fișiere de administrare a documentelor și datelor, îmbunătățiri în privința compatibilității iPad Pro cu Apple Pencil, un comutator de sarcini refăcut din temelii și un sistem nou de tragere și aruncare a textelor, imaginilor și a altor date dintr-o aplicație într-alta.

De asemenea, iOS 11 introduce și foarte multe caracteristici noi adresate atât dispozitivelor iPad, cât și iPhone și chiar iPod touch. Printre acestea se numără un centru de control refăcut pentru a putea fi personalizat de utilizatori, un nou ecran de blocare ce este comasat cu centrul de notificări, un mod Nu deranjați în timpul condusului și un magazin de aplicații (App Store) care arată și se simte altfel. Mai mult decât atât, iOS 11 îmbunătățește și aplicații precum Mesaje, Poze, Cameră, Safari, Mail și duce inteligența artificială (Siri) la un alt nivel cu diferite caracteristici menite a face viețile utilizatorilor mai ușoare.

În ceea ce privește dezvoltatorii și aplicațiile de la terți, SDK-ul iOS 11 introduce framework-ul ARKit (ușurează dezvoltarea aplicațiilor de realitate augmentată), un SDK Core ML (va face aplicațiile mult mai deștepte grație inteligenței artificiale implementate deja în iOS) și numeroase alte framework-uri importante.

Alături de cele anunțate deja, pe parcursul perioadei de testare a iOS 11, Apple a mai modificat ușor anumite caracteristici și le-a îmbunătățit pe cele noi. În iOS 11 beta 2, spre exemplu, compania americană a adus îmbunătățiri pentru aplicația Fișiere, acces la caracteristici experimentale în Safari, Nu deranjați în timpul șofatului, schimbări în Poze și alte caracteristici despre care am vorbit aici. În iOS 11 beta 3, pe de altă parte, dezvoltatorii au descoperit nu mai puțin de 40 de schimbări în zone precum centrul de control, comutatorul de sarcini, centrul de notificări, Mesaje, Notițe șamd, dar și o serie de erori și probleme noi (mai multe detalii despre noutățile din iOS 11 beta 3 sunt disponibile aici).

Toate noutățile din iOS 11 beta 4 sunt prezentate puțin mai jos în cadrul acestui articol.

iOS 11 beta 4 are numărul de build 15A5327g și poate fi instalat pe iPhone, iPad și iPod touch din Configurări > General > Actualizare software de către toți dezvoltatorii înscriși pe Apple Developer Center (cu condiția să fi descărcat deja profilul de dezvoltator pe dispozitivul compatibil pe care doresc să îl actualizeze). O versiune beta publică 3 a iOS 11 nu este deocamdată disponibilă, însă ar putea sosi la finele săptămânii în curs sau săptămâna viitoare pe dispozitivele utilizatorilor înscriși în Apple Software Beta (până atunci, utilizatorii rămân cu iOS 11 public beta 2). Actualizare 25 iulie, ora 20:01: iOS 11 public beta 3 a fost lansat și este disponibil pentru toți utilizatorii înscriși în Apple Software Program (mai multe detalii aici).

Descărcarea iOS 11 este posibilă pe toate dispozitivele care acceptă iOS 11, respectiv iPhone 5s (și modelele mai recente), iPad 5, iPad Air (și modelele mai recente), iPad Pro, iPad mini 2 (și modelele mai recente) și iPod touch generația a 6-a.

Alături de iOS 11 beta 4, dezvoltatorii mai pot descărca de pe portalul Apple și tvOS 11 beta 4, macOS 10.13 beta 4, watchOS 4 beta 4 și Xcode 9 beta 4 (build 9M189t) – cea mai recentă versiune a mediului de dezvoltare integrat, care include, printre altele, și SDK-urile și API-urile iOS 11 / macOS 10.13 / watchOS 4 / tvOS 11.

iOS 11 beta 4 și iOS 11 public beta 3 Iată tot ce aduc nou

 • Pictograme noi: Aplicațiile Mementouri, Notițe și Contacte au iconițe noi pe iPhone / iPad / iPod touch, atât pe ecranul principal, cât și în Configurări.
 • Poze: A fost adăugat un nou ecran de întâmpinare care prezintă Efecte Live Photos și noile caracteristici pentru Editare și Amintiri.
 • Touch ID: Pe dispozitivele unde este activată deblocarea cu Touch ID a fost introdusă o interfață nouă care, atunci când ecranul este blocat, anunță utilizatorii că trebuie să își scaneze amprenta pentru a putea deschide o anumită notificare din centrul de notificări. Această nouă interfață cu fundal translucid afișează o pictogramă Touch ID, mesajul „Touch ID pentru a deschide [nume_aplicație],” un buton Urgență (numai pe iPhone), un buton Anulați și opțiunea Utilizați codul de acces (aceasta din urmă aduce tastatura numerică / alfanumerică pentru introducerea codului de acces).
 • Notificări: La fel ca și în versiunile precedente de iOS, iOS 11 beta 4 le permite utilizatorilor să gliseze spre dreapta pentru a deschide o anumită notificare sau spre stânga pentru a o afișa / degaja. Interesant este că acum numai o glisare lungă spre dreapta duce la deschiderea imediată a aplicației care a trimis-o, în timp ce o glisare mai scurtă duce doar la afișarea unui buton Deschideți care abia după ce este atins va deschide aplicația.
  • Odată cu modificările mai sus menționate, trebuie specificat faptul că în noua versiune de iOS afișarea notificărilor se va realiza și printr-o apăsare puternică numai pe acele dispozitive care au 3D Touch (pe restul va trebui ca utilizatorii să atingă butonul Afișați).
 • Bara de stare: Pictograma Wi-Fi a fost îngroșată comparativ cu versiunile beta precedente, iar pictogramele lacăt și semnal au fost mutate ușor.
 • Oprire iPhone: Glisoarele afișate în acest ecran (Urgență SOS, ID Medical și Glisați pentru a închide) au fost ușor repoziționate, iar pictogramele lor au fost actualizate. În plus, butonul Anulați de pe acest ecran este ceva mai translucid și are un semn mai mare.
 • Apăsați butonul principal pentru a deschide: acest mesaj este afișat acum inclusiv în vizualizarea Azi, atunci când ecranul iPhone/iPad este blocat.
 • Date celulare: Pictograma pentru date celulare din interfața 3D Touch a aplicației Configurări a fost modificată.
 • Mici schimbări pentru pictogramele unor aplicații de sistem: Alături de noile pictograme pentru Notițe, Contacte și Mementouri, Apple a mai inclus în această versiune beta și câteva pictograme actualizate pentru multe dintre aplicațiile de sistem. Astfel, utilizatorii cu un spirit de observație foarte bun vor observa că pictogramele aplicațiilor Bursa, Safari, iBooks, iTunes, Busolă, Telefon, Locuință, News, Vremea, Poze, Mail și FaceTime arată puțin diferit în iOS 11 beta 4. Nu vorbim, desigur, despre schimbări la fel de mari precum în cazul celor trei aplicații mai sus amintite, ci doar despre mici ajustări de gradient, unghiuri și culori.
 • Interfață apel: Apple a adăugat în interfața de apel o nouă pictogramă pentru contacte ce amintește de noua iconiță a aplicației Contacte.
 • Animații modificate pentru închiderea aplicațiilor din fundal și deblocarea ecranului iPhone / iPad.
 • Comutator de sarcini: Se închide automat după ce ai închis toate aplicațiile și nu se mai deschide atunci când nu ai aplicații deschise în fundal.
 • Căutare Spotlight: Au fost descoperite două modificări:
  • Literele tastate sunt afișate în sugestiile de căutare cu caractere aldine, în timp ce literele precompletate sunt afișate cu caractere normale.
  • Au fost adăugate pictogramele aplicațiilor Safari, App Store și Hărți în dreptul butoanelor Căutare web, Căutare în App Store și Căutare în Hărți.
 • Mod avion: De acum, activarea acestui mod duce automat la oprirea Wi-Fi și Bluetooth (dacă utilizatorul dorește, în continuare poate să le activeze manual, chiar dacă Mod avion este activat).
 • Centru de control:
  • Temporizator: pictograma temporizatorului arată diferit în această versiune beta. În plus, atunci când activezi un temporizator această pictogramă este animată și colorată cu galben pe fundal alb.
  • Mod consum redus: este redată o animație la activarea acestui mod din centrul de control. În plus, pictograma Mod consum redus a fost ușor modificată.
  • Oglindire ecran: acest buton are un aspect diferit și, din cauza unei erori, cel mai probabil, pe unele dispozitive nu afișează pictograma AirPlay.
  • Meniul cu butoane pentru conexiuni a fost din nou micit ușor.
  • Înregistrare ecran: Apple a făcut mai multe schimbări pentru acest comutator din centrul de control. În primul rând, înregistrarea ecranului nu mai începe imediat după activarea comutatorului, ci după trei secunde, timp în care pe comutator este afișată o numărătoare inversă. În al doilea rând, în timpul înregistrării ecranului, comutatorul înregistrare ecran este animat. În al treilea rând, la apăsarea lungă a acestui comutator este afișat un buton Porniți înregistrarea (anterior textul acestui buton era Porniți difuzarea).
  • Calculator: Apăsarea lungă pe acest buton duce la afișarea unei interfețe 3D Touch unde pe butonul Copiați ultimul rezultat este afișat și rezultatul în cauză (anterior era doar textul Copiați ultimul rezultat).
  • Mod mut: A fost adăugată o nouă animație pentru acest comutator disponibil pe iPad și iPod touch.
 • Capacitate: Noua versiune de iOS afișează capacitatea totală de stocare a dispozitivelor compatibile și nu capacitatea de stocare rămasă după instalarea sistemului de operare. Drept urmare, pe un iPhone sau iPad de 16GB va fi afișată capacitatea de 16GB și nu 12,42GB (sau similar).
 • Informații: Au fost eliminate intrările PRL și MEID.
 • Reglementări: Acest meniu a fost adăugat, afișând de acum informațiile cerute de mult mai multe state (în special din America de Sud).
 • Conturi și parole & Portchei: Pictograma comună pentru meniul Conturi și parole și comutatorul Portchei din meniul iCloud a fost actualizată, arătând o cheie poziționată vertical și nu orizontal ca și până acum.
 • AirDrop: În Configurări > General a fost adăugat un nou meniu AirDrop unde utilizatorii pot alege cine să îi descopere prin AirDrop (Nimeni, Doar Contactele sau Oricine). Anterior, aceste preferințe puteau fi stabilite numai din centrul de control.
 • Ați uitat parola? Apple a adăugat o pictogramă cu semn de întrebare în dreptul câmpului unde trebuie introdusă parola ID-ului Apple pentru a ajuta utilizatorii să își reseteze parolele uitate. Or, atingând noua pictogramă vei fi direcționat către un ecran Ați uitat parola? unde trebuie să introduci ID-ul Apple pentru a începe procesul de resetare a parolei (dacă ai uitat și ID-ul, tot acolo ai și o opțiune pentru recuperarea lui).
 • Calendar implicit: Acest nou meniu a fost adăugat în Configurări > Calendar și permite utilizatorilor să aleagă calendarul unde doresc să fie adăugate implicit toate evenimentele noi create.
 • Nume, nr. de telefon, e-mail: Acest meniu care conține informații despre ID-ul Apple în care ești conectat a fost actualizat, noua interfață fiind ceva mai curată.
 • Informații aplicații care utilizează iCloud: Aceste pagini au fost actualizate pentru majoritatea aplicațiilor, însă fără schimbări foarte mari.
 • Configurări Siri: Meniul Siri și Căutare a fost redenumit în Siri și, dintr-un motiv sau altul, toate ramurile sale nu mai sunt traduse în limba română.
 • Configurări Muzică:
  • A fost eliminat glisorul Afișare evaluare cu stele.
  • În secțiunea REDARE a fost adăugată opțiunea Utilizare istoric audiții, care, odată activată, va face ca muzica redată pe dispozitivul unui utilizator să poată fi văzută de toți urmăritorii săi de pe Apple Music, precum va influența și recomandările primite în secțiunea Pentru dvs.
  • Adăugare din liste de redare a fost redenumit în Adăugare melodii din liste de redare.
 • Configurări Poze: A fost adăugată secțiunea TRANSFERAREA PE MAC SAU PC care le oferă utilizatorilor două opțiuni, Automat și Păstrare originale. Prima va face ca pozele și videoclipurile să fie transferate într-un format compatibil, în timp ce Păstrare originale va duce la transferarea fișierelor originale, fără verificarea compatibilității cu computerul.
 • Mesaje: Interfața Mai multe (pentru aplicațiile iMessage) a fost actualizată, iar selectorul de imagini arată diferit (este mult mai îngust, cel mai probabil din cauza unei noi erori).
 • App Store:
  • Fila Căutare a fost actualizată astfel că acum nu mai afișează lupa lângă toate căutările la modă.
  • Fila Actualizări poate fi reîmprospătată printr-o simplă glisare în jos.
 • iTunes Store: Bara de navigare a magazinului a fost actualizată, noile pictograme fiind în ton cu cele din App Store. În plus, bara de căutare a fost mărită puțin, iar fila Mai multe afișează pictograme noi pentru meniurile disponibile.
 • Notițe: 
  • A fost adăugat un nou ecran de întâmpinare care prezintă noile instrumente performante pentru notițele sincronizate cu contul de iCloud.
  • La apăsarea butonului Opțiuni tabel sunt afișate mult mai multe opțiuni. Astfel, dacă până acum era disponibilă doar Convertiți în text, de acum, utilizatorii pot alege, pe lângă acea opțiune, și copiați tabelul, partajați tabelul și chiar ștergeți tabelul.
 • Fișiere: Au fost eliminate amplasamentele Pe iPhone / iPad / iPod și OS X Server.
 • Safari: Semnul afișat la încărcarea paginilor web în bara unificată de căutare și adresă a browserului este acum mai îngroșat.
 • Pe iPad: 
  • În Asistent de Configurare au fost adăugate noi ecrane de întâmpinare pentru Inițiere rapidă și Dock.
  • În modul tremurând, simbolul a fost înlocuit cu  , în dock, în zona aplicațiilor accesate recent / din Handoff, arătând mai clar că, prin acționarea butonului, aceste aplicații nu vor fi șterse de pe iPad, ci vor fi doar eliminate din acea secțiune.
  • Configurări Cameră: Opțiunile disponibile în acest meniu, pe iPad, au fost actualizate.
  • Hărți: Mici schimbări la nivelul interfeței de utilizator pe iPad.
 • Partajare familială stocare iCloud funcționează în această versiune beta de iOS.
 • Facebook: Utilizatorii care au activat sincronizarea contactelor cu Facebook sunt atenționați, la accesarea aplicației Contacte, că această caracteristică nu mai funcționează (ca și cum ar fi funcționat corect vreodată…), oferindu-li-se opțiunea de a șterge contactele importate deja.
 • Podcasturi: A fost adăugat un nou ecran de întâmpinare care prezintă principalele schimbări prin care a trecut această aplicație odată cu iOS 11.
 • FaceTime: Opțiunea Live Photos nu mai este estompată, însă dacă este accesată în timpul unui apel cu un utilizator care nu o are activată va apărea un mesaj de atenționare.
 • Telefon: Pictograma filei Contacte din aplicația Telefon a fost actualizată pentru a semnăna cu noua pictogramă a aplicației Contacte.
 • Nu deranjați în timpul șofatului: Introdus în iOS 11 beta 3, ecranul cu informații despre noua caracteristică pentru Nu deranjați a fost tradus acum și în limba română.
 • Per total, iOS 11 beta 4 este mult, mult mai stabil și performant decât iOS 11 beta 3; foarte multe dintre deranjantele erori ale build-ului precedent (în special cele din Springboard) fiind, deci, adresate.

iOS 11 beta 4 și iOS 11 public beta 3 Notițele lansării

NOTES AND KNOWN ISSUES

General

New Features

 • Added AVRoutePickerViewtotheAVKitframeworkandAVRouteDetectortothe AVFoundation framework for enabling users to choose the route for playing content when multiple routes are available. Use AVRouteDetector to determine if multiple routes are available when route detection is enabled. If multiple routes are available, use AVRoutePickerView to present an interface for the user to choose the routes.

Known Issues

• To revert an earlier iOS, follow the instructions shown on the apple support site: https://

support.apple.com/kb/HT203282.

32-bit Apps

Resolved Issues

 • Selecting Learn More from the prompt after tapping an already installed 32-bit app now opens the Settings App. (32340711)
 • Syncing 32-bit apps via iTunes now behaves as expected. (32356790)Known Issues• iOS apps may target iOS 10 or earlier to continue including a 32-bit slice. (31597913)Deprecations• 32-bit apps will not run on future betas of iOS 11. (26402174)3D TouchResolved Issues• Using 3D Touch with data detectors (phone numbers, addresses, and so on) now works correctly. (30504832)3rd Party AppsResolved Issues• Airplay now works as expected in third-party apps. (32819077) • KakaoTalk no longer crashes on launch or after typing. (32320793) • SlingTV now plays back audio and video as expected. (32649488) • Kindle books now sync as expected. (30878446) • Facebook Messenger now launches when the Facebook app is not installed. • The video playback controls in Amazon Video should now work correctly. (32056010) • Navigation bars should now look correct. (32076094) • Tencent Video should no longer crash on launch. (32343324)
 • Third-party keyboards should now work if not allowed full access. (32494032)
 • The audio should no longer drop during Skype calls. (32434672)
 • VSCO no longer displays an error when importing photos that have been recently taken. (32582234)
 • Citi Mobile no longer crashes on launch. (31336493)
 • Users can now log in to Pinterest using their email address. (31866166)

Known Issues

 • DirectTV may crash on launch. (29533442)
 • MobileIron Mobile@Work may crash on launch. (31929650)
 • Tweetbot may not be able to post tweets containing photos that have been recently taken. (32569113)
 • Square Cash may crash on or shortly after launch. (30926902)AirPlayNew Issues

• Tapping the AirPlay button in videos that are not full screen causes some apps to crash. The affected apps include iBooks, Safari, Voice Memos, and some 3rd party apps. (33331364)

Workaround: View the video fullscreen, and then tap on the AirPlay button. Android Migration

Resolved Issues

• Migrating from your Android phone now works correctly. (31816854)

App Analytics

Resolved Issues

• Non product page view impressions are now captured correctly. (31561060)

App Icons

Resolved Issues

 • After restoring a device from an iTunes backup, app icons on the Home screen no longer appear white. (32303701)
 • The prompt that appears while changing an icon now displays the alternative app icon image instead of a placeholder. (32165847)App StoreResolved Issues
 • After restoring from an iTunes backup, previously offloaded apps now appear on the Home screen. (31968368)
 • Promoted in-app purchases now use the developer-specified sort order. (30877083)
 • Attempting to run TestFlight without an active AppStore Apple ID no longer results in a login failure. (32230818)
 • Apps over 100 MB should no longer download over Cellular connection after acknowledging the warning prompt. (32235051)

Known Issues

 • Restoring from an iTunes backup containing an offloaded app which is also present in the iTunes library installs the offloaded app and then re-installs it from the App Store. This can result in the restored backup taking more space on your device than the size of the backup. (31461664)Workaround: After the restore completes, offload the app.
 • Launching the App Store stops other audio. (32043325)Apple IDResolved Issues• Accounts using a phone number as the Apple ID are now able to create an Apple ID for a child family member. (32130392)Known Issues• Some accounts using a phone number as the Apple ID may be unable to add certain payment types. (31677442)Apple PayResolved Issues• ApplePaySession.canMakePaymentsWithActiveCard no longer returns false when the merchant identifier is valid and appropriate payment methods are available. (32613797)ARKitKnown Issues• ContinuingfromabreakpointwhiledebugginganARSessionmayresultinVIObreaking. Any visual objects placed in the world/anchor are not visible. (31561202)AVFoundationResolved Issues
 • ThevaluesofthelensDistortionLookupTableand inverseLensDistortionLookupTable properties of AVCameraCalibrationData are now centered properly. The 0 value represents no elongation or shrinkage. (32339695)
 • TheCGImageRepresentationandpreviewCGImageRepresentationmethodsof AVCapturePhoto now return the correct values. For more information, see the documentation. (31392054)

• AVCapturePhoto now returns the correct result when accessing the fileDataRepresentation property of an uncompressed buffer (420f/420v/BGRA), instead of a TIFF file format representation. (31902960)

Known Issues

 • ThecameraCalibrationDatapropertyofAVCapturePhotoreturnsnilwhen cameraCalibrationDataDeliveryEnabled is set to true, unless you also set depthDataDeliveryEnabled to true. In a future beta, you’ll be able to request dual photo capture and camera calibration data capture and receive wide and telephoto buffers plus the camera calibration data for both (without being zoomed to 2x and delivering depth data to the photo). (32209427)
 • Still capture requests fail and the video stream stops producing a buffer when using the 720p30 video format with the depthDataDeliveryEnabled property of AVCapturePhotoSettings set to true. (32060882)
 • Depthvaluesinthenondefault160x120and160x90depthdataformatsarehalfofthe expected values, and disparity values are twice the expected value. (32363942)BluetoothResolved Issues
 • Connection issues for Bluetooth accessories using Wireless iAP protocol are now more reliable. (31439542)
 • Beta 2 adds full functionality for the LE L2CAP channel feature. (32493297)CalendarResolved Issues• Buttons for Day, Week, Month, and Year now trigger on the first tap. (31883496)Known Issues• Dragging an item into Calendar may cause the application to crash. (33039833)CarPlayResolved Issues• Users should no longer get an error message when selecting Don’t Reply after reading a message in CarPlay. (32099700)CloudKitKnown Issues• CloudKit does not support unsigned long long values with the high-order bit set. (30567424)

• ApplicationsthatuseCKModifyRecordsOperationshouldspecifyanappropriate value for CKModifyRecordsOperation.isAtomic. If your client is compiled against watchOS 4, operations enqueued against the default CKRecordZone have new behavior because atomic is true by default. If the operation hits a “preflight” failure (most commonly, a network issue uploading a CKAsset, or a malformed CKRecord), the entire operation is canceled. (30838858)

Connectivity

Resolved Issues

 • Connecting to a cellular network after restarting or powering on a device now works correctly. (32727321)
 • Activating a Sprint Cellular data plan on iPad now works correctly. (32600925)
 • Reader mode utilizing NFC now works correctly on supported devices. (32721033)Known Issues• iPad prepaid data plan purchases made on the device may fail on a cellular connection.Workaround: Purchase the data plan while connected to Wi-Fi. Control CenterNew Features• Tapping the Wi-Fi button in Control Center now disconnects from the current network and temporarily disables Wi-Fi networking. (32299242)Resolved Issues
 • The expanded Wi-Fi UI in Control Center now updates the network name when transitioning between networks. (32280116)
 • The Bluetooth button behavior in Control Center now mirrors that of the Wi-Fi control. (32300000)Core SpotlightResolved Issues• Indexer file dragging no longer fails for both package file types or for files whose URL doesn’t have a matching absoluteString and path. (32354867)Do Not DisturbResolved Issues• Do Not Disturb While Driving is enabled starting with beta 2. (32232545)EventKitKnown Issues• Storing data to a non default event store in EventKit may not work. (31335830)

FaceTime

New Issues

• FaceTime Live Photos is disabled by default on most devices. (33322822)

Workaround: In the Settings app, navigate to FaceTime > FaceTime Live Photos and enable the feature manually.

Family Sharing

Known Issues

 • If payment verification is required, Family setup may not launch after the purchase of an Apple Music family membership. (32056496)Workaround: Invite family members from Family Sharing settings.
 • Pending invitations may not show in Family Sharing settings. Family members will appearonce they accept their invitations. (32602074)
 • After sharing iCloud storage with family members, the confirmation screen may not close. (32458127)
 • Sharing your location with family members may not turn on location sharing. (32746961)Workaround: Share your location from Family Sharing settings.
 • When creating an Apple ID for a child, the Terms & Conditions acceptance screen may freeze even though the Apple ID has been created. To use Settings, force quit and then open the app. (32365952)Files AppResolved Issues
 • The Files app can now display a QuickLook for an iWork document. (32353448)
 • Quicklook thumbnails provided by QuickLook thumbnail extensions for custom UTI types now show the appropriate thumbnail. (32354934)
 • VoiceOver now interacts correctly with Done, List, and Share buttons when VoiceOver is enabled and a user opens any document in the Recents tab. (32362561)FoundationResolved Issues
 • Reads and writes on a secure connection that uses the new authenticating HTTPS proxy feature of URLSessionStreamTask now work correctly. (31916868)
 • ThefractionCompletedpropertyoftheProgressobjectreturnedby NSItemProvider now advances in proportion to the data provider’s progress. (32385051)

Known Issues

 • Topreservebackwardscompatibility,iOS11beta3removedtheNSURLSessionempty string behavior for suppressing the sending of HTTP headers that was introduced in beta 2. (32959604)
 • IniOS11beta2andlater,NSURLSessionandNSURLConnectionmaynottoload URLs if the system is configured with certain PAC files. PAC files are JavaScript files that specify the HTTP proxies used for accessing the Internet, and are configured in Settings > Wi-Fi. (32883776)Workaround: Set “HTTP Proxy: Configure Proxy” to “Off” for Wi-Fi network.
 • ThesuggestedNamepropertyofNSItemProviderisnotusedwhenanNSData representation is requested as an open-in-place file. Instead, a temporary file name is used. (32342544)
 • ThevisibilityparameterinNSItemProviderisnotenforced.Allrepresentations are visible to all processes. (32233127)
 • SupportforusingtheStringandURLtypeswithNSItemProviderisabsentinthis beta. (32138540)Workaround: Substitute String and URL with a different type.
 • preferredPresentationSize is not available in this beta. (32501502)HapticsResolved Issues• Performing a forced refresh on iPhone 7 and iPhone 7 Plus no longer results in an unexpected pop or sound. (32635793)HealthKitResolved Issues• Attempting to finish a workout route when no location data is inserted no longer throws an exception. (32307523)HomeKitResolved Issues
 • Siri now recognizes a HomeKit setup in devices upgraded to iOS 11 beta. (32338077)
 • When multiple home hubs are configured, reading from or writing to Bluetooth accessories now works correctly. (32578105)iBooksResolved Issues
 • Dropping PDFs and books into iBooks now works correctly. (32328715)
 • Audiobooks now appear in the library after purchasing or after downloading again. (32150156)
 • After deleting a book purchased from the store, subsequent download attempts now work as expected. (32775084)
 • iBooks will no longer freeze when adding or removing a bookmark in a PDF document. (32625432)iCloudResolved Issues
 • After restoring from an iTunes backup, users are now able to authenticate iCloud credentials during setup. (32721872)
 • When restoring from iCloud Backup in Setup Assistant, you should now see the correct list of backups. (31739878)
 • Some services should now sync correctly on initial iCloud login. (32407057)
 • Device Enrollment Program iPads now support iCloud backups. (32027587)iTunesResolved Issues• When installing the beta, users with separate iTunes and iCloud accounts are no longer logged out from their iTunes account. (32228993)Known Issues• In some cases when restoring from an iTunes backup, app icons and names may be missing until app sync and installation is complete. (32543667)KeyboardsNew Features• Added a new Arabic keyboard for the Najdi dialect. (29187663)Resolved Issues• Changes to the keyboard state such as changing the keyboard type from one-handed to emoji, now persist. (33092873)Managed DevicesResolved Issues
 • Apps installed by MDM are no longer stuck in waiting after restoring from a backup. (32267165)
 • Unenrolled Managed Devices no longer reinstall MDM apps upon restore. (32387929)MapsResolved Issues• Siri is now able to get directions with Maps when Do Not Disturb While Driving is active. (32273986)

Media

Resolved Issues

 • When a user revokes an application’s access to Media & Apple Music in Settings > Privacy > Media & Apple Music, the Music User Token now behaves correctly. (31932361)
 • Elapsed time is now updated when touching play or pause, or when seeking during video content playback. (32065281)
 • Song metadata now syncs correctly with iTunes. This includes play counts, skip counts, and associated timestamps. Smart Playlists that use these criteria, such as Recently Played, do not update. This does not affect Star Ratings or Love/Dislike. (31488141)
 • In Podcasts, selecting a station with multiple episodes may navigate to a blank screen. (32320460)Known Issues• SettingthenowPlayerItempropertyofMPMusicPlayerControllerdoesnotwork. (32258814)Deprecations

• requestPersonalizationTokenForClientToken is deprecated in iOS 11. Use getUserTokenFromDeveloperToken instead. In the current build, requestPersonalizationTokenForClientToken returns an error. In a future build, it will return valid music user tokens without requiring a change to your app. (32065560)

Messages

Resolved Issues

 • When testing the new Message Filter app extension feature, if the first incoming message from an unknown recipient is marked as spam by the extension, they are now delivered to the user. (31986503)
 • Messages on iCloud should now be available after a device has been offline. (32224851)Known Issues
 • AttemptingtoinsertanMSMessageusingMFMessageComposeViewController results in a compose window with a blank staging area. (32087732)
 • ThelocalParticipantIdentifierandselectedMessagepropertiesarenilfor an MSMessage of style MSMessageLiveLayout when inserted into the transcript. (31374415)MetalNew Features• Added the BGR10A2 pixel format to Metal in beta 2.

Music app

Resolved Issues

• Notifications should now function as expected. (32463538)

Known Issues

• Turning off “Show in my Profile” for a playlist may still show the playlist name and artwork in your profile. (32560995)

Networking

New Features

• Added the Multipath Networking switch to Developer Settings to enable testing of multipathServiceType. Enabling Multipath Networking disables reducing cellular data usage for Wi-Fi Assist and allows experimenting with the multipath aggregation mode. (32927263)

Known Issues

• Wi-Fi password sharing and Personal Hotspot sharing on beta 2 and later don’t work with devices that are running beta 1. (32500217)

Notes

Known Issues

 • If a user restores from a backup in which the Notes app is deleted, the app may not work properly after being re installed. (32499971)
 • Under some circumstances, rotating an iOS device may cause Apple Pencil to become unusable. (32020094)On Demand ResourcesResolved Issues• When debugging On Demand Resources, if the target is configured to use asset packs embedded in the Product Bundle, the assets are now found. (32437929)PhoneNew Issues• The call history list in the Recents tab does not update immediately, which can result in the second number in the list being dialed when the the first number in the list is selected. Saved contacts are not affected by this issue. (33094744)Resolved Issues
 • Phone app should no longer crash when a voicemail message is deleted. (32394726)
 • For certain carriers in certain geographies, some services, such as Voicemail, Messaging, Call Wait, Call Forwarding, and so on, on Wi-Fi calling-enabled devices now work correctly. (32433588)
 • An SOS notification is no longer be sent when canceled. (32413903)

Photos

Resolved Issues

 • Portrait images no longer change when entering Edit mode. (31889782)
 • Editing a photo in Simulator now works correctly. (32298353)
 • Thumbnails in the Photos import view and Image Capture app should now appear correctly. (32318758)
 • RAW+JPG photos imported using the camera connection kit are now imported in the correct format. (32260701)
 • Creating a new Photos or Kaleidoscope Watch Face from the Create Watch face share option in Photos no longer exits unexpectedly. (32011772)
 • AirDrop sharing of Live Photos no longer results in an error when importing to Photos. (31971874)
 • Photos captured on iOS 11 now show the correct orientation on versions of macOS earlier than 10.13. (32311412)Known Issues• Some third-party apps may not fully support HEVC and HEIF. (30292869)PopoverResolved Issues
 • Immediately pressing Home from a popover-enabled app should no longer cause touch to become unresponsive. (32435759)
 • Launching a popover-enabled app from the Dock no longer flashes the popover or the Dock during the launch animation. (32429615)Quick LookResolved Issues

• QuickLookthumbnailextensionscannowaccessthefileURLparameterof QLFileThumbnailRequest inside the provideThumbnailForFileRequest:completionHandler method of the QLThumbnailProvider protocol. (32354934)

Safari

New Features

• iOS 11 adds a new sync system for your Safari Bookmarks and Reading List to provide better syncing and security. Migration to the new sync system occurs silently after all the devices signed in to your iCloud account are running iOS 11. (22936727)

Resolved Issues

• In beta 2 and earlier, Safari Content Blockers may not have blocked content as expected.

Workaround: If a Content Blocker is not working as expected, in Settings > Safari, toggle the state of the Content Blocker.

 • Routing audio to the speakerphone using WebRTC it is now works correctly. (32059254)
 • Opening a link in Safari no longer results in a loop where Safari and another app repeatedly open each other. (32518579)
 • SafariViewController no longer goes blank when opening multiple tabs. (32337105)
 • The temporary increase in the amount of memory used to load Safari Content Blocker in beta 3 is removed in beta 4. (32330531)SafariServicesNew Features
 • SFSafariViewController adds improved UI for 3D Touch previews by collapsing the toolbars to show just the domain and by adding default preview actions. (27222648)
 • Added SFAuthenticationSession, a new API used to authenticate a user with a web service. Use the url parameter of the init method to specify a URL for an authentication webpage. SFAuthenticationSession then authenticates the user and calls the provided completion handler with either a callback URL containing an authentication token, or with an error. (32433374)
 • CustomUIActivityitemsaddedtoSFSafariViewControllerarenowshownnear the front of the UIActivityViewController by default. A user can still change the order of the activities to fit their preference. (32661540)SecurityNew Issues

• Starting in iOS 11, macOS 10.13, tvOS 11, and watchOS 4, TLS 1.2 ciphersuites defined in RFC 5246 will only be allowed with TLS version 1.2. RFC 5246 ciphersuites are disallowed in prior versions of TLS. For example, the TLS_RSA_WITH_AES_256_CBC_SHA256 ciphersuite is not allowed when negotiating TLS 1.0. (33140907)

Settings

New Issues

• Cellular data for music downloads may be included in Wi-Fi Services instead of in iTunes Accounts in the Cellular > System Services panel of the Settings app. (32353045)

Resolved Issues

 • The Settings app no longer crashes when adding or deleting keyboards. (32716997)
 • The Settings app no longer crashes when deleting Podcasts from device storage. (32408313)
 • First-time installation of profiles now works as expected. (32249534)
 • The Offload App feature now works for apps that are shipped with the OS. (32283120)
 • Personal hotspot data usage is now included in the cellular data usage UI when the device acts as the host on T-Mobile US devices. (32262043)
 • Storage graph and size information in Settings now updates correctly. (32295963)Known Issues• Social accounts have been removed from Settings in iOS 11. Third-party apps no longer have access to those signed-in accounts. (31687059)Setup AssistantKnown Issues• Sync on Reset and Guide User to Backup show a progress bar that appears to stop at 90% even though the data sync has complete successfully. (32715751)SiriNew Features
 • Added new voices for both genders of Brazilian Portuguese, Canadian French, Dutch, and Swedish. Added new female voices for English and Mexican Spanish, and upgraded the voice for both genders of Japanese and Chinese. (32221950)
 • Added support for translation requests from English US to Chinese, Spanish, German, French, and Italian. (32221937)New Issues
 • On Chinese networks, Siri does not disambiguate between the three available emergency numbers before dialing. (31805684)
 • General Knowledge and Wikipedia queries in languages other than English (United States) may result in a variety of UI and layout issues. (33404897)Resolved Issues
 • Siri UI now dismisses automatically from the screen while using Messages with CarPlay. (32428580)
 • Siri results for Weather, Stocks, and Movies queries are now legible. (32327773)
 • Switching Siri’s voice from the Settings screen no longer plays a different voice from the default voice. (32332081)
 • The Lists & Notes domain implementation for non-English languages should now work in the same way as US English. (30457023)
 • Siri no longer hangs or times-out if the Home button is held for the duration of the spoken request. (33086511)
 • While sending messages with Siri in CarPlay, pressing the “Send” button on the screen no longer results in the error, “Uh oh, there was a problem.” (33160022)Known Issues• SiriKit commands for Notebook that are in Finnish do not work correctly if the commands are broken into more than one utterance. (32272318)
 • Siri may use information from previous requests when completing the current request, even if Siri was closed between the requests. (33148434)Workaround: To begin a new request use the “Start over” Siri command.
 • Using Siri to correct the spelling of a transcribed request may result in an error.Workaround: Tap the misspelled word and correct it using the on-screen keyboard.
 • Weather snippets currently show a sash icon from the iOS Weather app. The snippet should show the icon for The Weather Channel. It is also missing an attribution that opens The Weather Channel app. (31429437)
 • Users may encounter disambiguation issues while using Siri for Phone and Messages. (32477407)
 • Using Siri to disambiguate between multiple phone numbers for a contact sometimes does not work. (32591639)Workaround: Tap a selection in the UI. SiriKitResolved Issues
 • Siri no longer loops when using SiriKit Notes queries to mark a reminder. (32398834)
 • When a user verbally tries to disambiguate between two or more SiriKit apps in a disambiguation list, Siri now prompts for more details before opening an app. (32188589)
 • SiriKit testing now works in Simulator. (32721342)
 • If the user does not mention the app name in the initial utterance, tapping the app in the disambiguation no longer launches the app instead of other possible Siri actions. (32361047)
 • INImage objects constructed with URLs or image names now display correctly in the Siri UI. (31585381)Touch IDNew Issues• Touch ID does not work correctly with LocalAuthentication.framework in the iOS 11 Simulator Runtime. (33355624)Workaround: Test Touch ID functionality on-device or with an older runtime. UIKitResolved Issues
 • SettingthedelaysContentTouchespropertyofUITableViewtofalsenowworks correctly and results in cells highlighting immediately on a touchdown event. (27102830)
 • ImportingadocumentusingUIDocumentPickerViewControllernowreturnsa copy of the document. (32358695)
 • In drag and drop, move operations are supported only when the drag and the drop both happen within the same app. Starting in beta 2, the value of UIDropSession.allowsMoveOperation is set to false. (32416557)
 • TheviewargumentofthelocationInView:methodofUIDragSessionand UIDropSession is no longer nullable. The declaration of the method has changed to location(in view: UIView). (31714683)Known Issues
 • UIDocumentBrowserViewController does not show UIDocumentPickerExtensionViewController app extensions in the list of sources. While these will be re enabled in a future beta, consider using an NSFileProviderExtension instead, as they are integrated in UIDocumentBrowserViewController instead of being presented in a separate sheet. (31975976)
 • SettingthetextContentTypetousernameorpasswordforUITextFieldinthe previewProvider property of UIDragItem is not fully implemented. During the drag session, each change to the previewProvider causes an immediate update, regardless of which app changed it. In addition, clearing the previewProvider does not cause the preview to go back to its non-overridden state. (30385458)
 • SettingthepreviewProviderpropertyofUIDragItemimmediatelyafterthedrag item is created has no effect. (32284908)Workarounds:Implement dragInteraction:previewForLiftingItem:session: in your drag interaction’s delegate to change the lift preview. The preview carries over to the drag session.Change the preview during the drag session by setting previewProvider after the delegate’s sessionWillBegin is called. If you are using UITableView or UICollectionView, there is no direct equivalent of that method, so you may use a delay instead.
 • ThecanLoadObjectsOfClasses:methodofUIDragDropSessionwillberemoved in a later seed. Use canLoadObjectOfClass: instead. (32242367)
 • When dragging more than five items, the drop/cancel animation uses a default animation. The system calls the dropping/canceling preview calls for the first five of these items, even though they are not used. In a later beta, the system will not make these calls, and instead provides an additional API for animating alongside items for which a custom animation cannot be applied. (32299785)
 • DonotusetheclassUIURLDragPreviewViewbecausewillberemovedinalaterbeta. To make drag previews of URLs, use UIDragPreview and UITargetedDragPreview. (32306613)
 • Table views in Interface Builder documents compiled with Xcode 9.0 may have fixed heights for rows, section headers, and section footers, and may not self-size by default. (32188814)

Workaround: Set the table view rowHeight, sectionHeaderHeight, or sectionFooterHeight to UITableViewAutomaticDimension after the table view has been instantiated.

 • UITableView has a new system gesture for quickly selecting rows. A two-finger tap on table views that support multiple selection sets the table view to editing, if it is not already, and selects the tapped row. Unlike a single-finger tap, which toggles selection, the two- finger tap always selects the tapped row and has no effect if the row is already selected. This new gesture is enabled only in apps built for iOS 11. (29127664)
 • UITableView has a new property, separatorInsetReference, that changes how a custom value set in the separatorInset property is interpreted. By default, the value is .fromCellEdges, which means that custom separatorInset values are always interpreted as an inset from the edges of the cell, even in cases where table view would normally use larger automatic insets for the separator, such as a very wide table view when the cellLayoutMarginsFollowReadableWidth property is true.Set the separatorInsetReference to .fromAutomaticInsets to use the separatorInset as a fixed distance from the automatic inset that a table view would normally use.Note that you can always use UITableViewAutomaticDimension for any edge of the separatorInset that you set, to receive the automatic inset on that edge. (31000402)
 • Table views now use estimated heights by default, which also means that cells and section header/footer views now self-size by default. The default value of the estimatedRowHeight, estimatedSectionHeaderHeight, and estimatedSectionFooterHeight properties is now UITableViewAutomaticDimension, which means the table view selects an estimated height to use. You should still provide a more accurate estimate for each property if possible, which is your best guess of the average value of the actual heights. If you have existing table view code that behaves differently when you build your app with the iOS 11 SDK, and you don’t want to adopt self-sizing, you can restore the previous behavior by disabling estimated heights by setting a value of zero for each estimated height property. (30197915)
 • AddingcustomsubviewsdirectlytoUITableViewisnotsupportedandmightbreakina future iOS release. (29094519)
 • The behavior of the delete swipe action has been changed.When implementing commitEditingStyle: to delete a swiped row, delete the row in the data source and call deleteRowsAtIndexPaths: on the table view to show the swipe delete animation. Not calling deleteRowsAtIndexPaths inside of this method results in the swiped row resetting to its resting position. Do not display a confirmation dialog in the implementation of this method, and support undo to allow canceling a deletion. To show a confirmation dialog, use a UIContextualAction instead (described next).

When implementing a destructive UIContextualAction, delete the row in the data source and call the completion handler with true. Do not call deleteRowsAtIndexPaths: in this case. If the deletion fails, call the completion false to cancel the deletion. Although it should generally be avoided, you can show a confirmation dialog to confirm the deletion, and then call the completion handler with true if the user confirms (after deleting the row from its data source), or with false if the user cancels. It is also advised to disable performsFirstActionWithFullSwipe on the UISwipeActionsConfiguration in this case. Note that the completion handler must be called in all cases. (31588888)

 • When the user selects one of the Accessibility Larger Text content sizes as their preferred content size, UITableViewCell uses a new default layout that is optimized for the larger sizes. The numberOfLines property of UITableViewCell labels (both textLabel and detailTextLabel) changes to 0 (unlimited) by default when the Accessibility content sizes are in use. You may override this by explicitly setting the numberOfLines property. The standard image view and accessory views are aligned with the first line of text in the cell, and cell text wraps around the image in order to maximize the amount of text displayed per line. For the Value1, Value2, and Subtitle styles, the detailTextLabel is arranged underneath the standard textLabel. For UISwitch accessory views, the switch is located below the labels and aligned with the leading edge of the text. Because of these changes, which increase the height of the cell content at Accessibility content sizes, it’s important to use self-sizing cells to ensure that the row height increases as necessary, and to avoid using a fixed row height for all content sizes. (28102750)
 • TheimageNamed:inBundle:compatibleWithTraitCollection:classmethod of UIImage now properly infers the UIDisplayGamut trait if it is not explicitly provided.If you are deploying to earlier versions of iOS, to provide the UIDisplayGamut trait in the trait collection, you pass to imageNamed:inBundle:compatibleWithTraitCollection:. You can obtain the correct value of this trait from the window or view that will display the image. Failing to provide the value can result in images failing to load on devices with P3 displays if the sRGB renditions of those images had been thinned out of the asset catalog. (29915518)
 • UINavigationItem.searchController appears only for view controllers that use a UIScrollView. (32511772)Workaround: Set UINavigationItem.hidesSearchBarWhenScrolling to false.
 • By default, UIKit logging occurs only when unsatisfiable constraints are detected. Use the
   UIConstraintBasedLayoutThrowExceptionOnUnsatisfiableConstraints
  

  launch argument to add an assertion for early detection of the problem. The launch argument works in iOS 11 and later. (28123998)

 • AUIViewthatmakesvisualchangesbothbyoverridingdrawRect:andbysettingthe layer contents may result in visual artifacts or other errors in iOS 11. Apps should use only one of the methods to make visual changes to a view. (31350188)

Vision

Resolved Issues

 • Vision now supports other Core ML feature vectors in addition to classifiers. iOS 11 beta 2 and earlier worked only with classifier models. (32944774)
 • TheRectangleTrackerAPIshouldshouldnolongerstoprespondingunexpectedly. (32332200)
 • The Vision API is now available from the macOS 10.13 and iOS 11 SDKs even if DEPLOYMENT_TARGET is set to a version earlier than the current OS.Known Issues• Facial landmarks identified by the Vision framework may flicker in temporal use cases such as video. (32406440)Deprecations

• The type of the orientation parameter in Vision framework calls has changed from an Int32 to an CGImagePropertyOrientation enum found in the ImageIO framework.

Important: Update your code with the new type to avoid compilation warnings or errors related to the change.

watchOS

Resolved Issues

 • In the Watch app, changes to Mail > Include Mail are now saved. (32553544)
 • On an Apple Watch running a version of watchOS earlier than 4, location activity now correctly sets the location arrow in the status bar or in Settings. (31496053)
 • watchOS email alerts now use the configured settings. (32332614)Known Issues• Pairing an iPhone running a beta of iOS 11 and an Apple Watch running a version of watchOS earlier than 4 may fail. (32587160)Workaround: Attempt to pair the Apple Watch again.

 

Notă: În cazul în care ai descărcat și instalat iOS 11 beta 4 / public beta 3 pe iPhone, iPad sau/și iPod touch, și ai descoperit alte noutăți decât cele mai sus prezentate, te rugăm să ne anunți și pe noi într-un comentariu.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.