macOS High Sierra beta 4 a fost lansat de Apple pentru dezvoltatorii de aplicații înscriși pe platforma Apple Developer Center. Noua versiune de prelansare a sistemului de operare pentru Mac sosește la aproximativ două săptămâni distanță de macOS High Sierra beta 3 și la o lună și jumătate distanță de lansarea macOS High Sierra beta 1.

Prezentată pe 5 iunie, macOS High Sierra este o actualizare care introduce pe Mac noi tehnologii pentru stocare, video și grafică. Ea acceptă noul Sistem Fișier Apple (APFS), Codecul Video de Înaltă Eficiență (HEVC sau H.265) și introduce o versiune actualizată a Metal care suportă VR și GPU-uri externe.

Pe partea de aplicații, macOS High Sierra a actualizat Poze cu o bară laterală ce simplifică accesarea instrumentelor de editare și albumelor, precum și cu noi opțiuni pentru editare și compatibilitate pentru aplicațiile externe de editare foto (cum ar fi Pixelmator sau Photoshop). De asemenea, și Safari a fost îmbunătățit, versiunea 11 a browserului venind cu performanțe mai bune ca oricând, blocarea auto-redării videoclipurilor și o funcționalitate de prevenire a urmăririi datelor. Alte aplicații precum Mesaje, Notițe, FaceTime și nu numai, au fost, de asemenea, îmbunătățite în noua versiune a sistemului de operare, alături de iCloud, Siri (care acum are o voce mai naturală și știe mai multe despre muzică) și Căutare Spotlight.

Alături de cele anunțate deja la WWDC 2017, pe parcursul perioadei de testare a macOS 10.13, Apple va mai modifica ușor anumite caracteristici și le va îmbunătăți pe cele noi.

Noutățile din macOS High Sierra beta 4 / public beta 3 sunt prezentate puțin mai jos.

macOS High Sierra beta 4 are numărul de build 17A315i și poate fi instalat pe modelele de Mac compatibile din App Store > Actualizări de către toți dezvoltatorii înscriși pe Apple Developer Center (cu condiția să fi descărcat deja profilul de dezvoltator pe dispozitivul pe care doresc să îl actualizeze). O versiune beta publică 3 a macOS High Sierra nu este deocamdată disponibilă, însă ar putea sosi la finele săptămânii în curs sau săptămâna viitoare pe dispozitivele utilizatorilor înscriși în Apple Beta Software (până atunci, utilizatorii pot instala macOS High Sierra public beta 2).

Actualizare 25 iulie, ora 20:16: macOS High Sierra public beta 3 a fost lansat

Împreună cu macOS High Sierra beta 4, dezvoltatorii mai pot descărca de pe portalul Apple și tvOS 11 beta 4, iOS 11 beta 4, watchOS 4 beta 4 și Xcode 9 beta 4 (build 9M189t) – cea mai recentă versiune a mediului de dezvoltare integrat, care include, printre altele, și SDK-urile și API-urile iOS 11 / macOS 10.13 / watchOS 4 / tvOS 11.

macOS High Sierra beta 4 / public beta 3 Iată ce noutăți aduce pe Mac

  • Pictogramă nouă pentru aplicația Contacte ce include, aidoma noii pictograme Contacte din iOS 11 beta 4 / public beta 3, două siluete și nu una, cum era până acum.
  • Widget În redare: Noua versiune de macOS le aduce utilizatorilor un nou widget În redare pentru ecranul Azi din centrul de notificări. După cum sugerează și denumirea, noul widget permite controlarea conținutului audio ce se află în redare, fiind, din anumite puncte de vedere, similar cu widgetul iTunes.
  • Safari: Browserul implicit din macOS High Sierra a fost actualizat și este mult mai stabil decât în versiunea precedentă.

Notă: Dacă ai instalat macOS High Sierra beta 4 / public beta 3 și ai găsit alte noutăți decât cele menționate mai sus, te rugăm să ne anunți și pe noi într-un comentariu.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.