Apple a anunțat la WWDC 2017 macOS High Sierra, cea mai nouă versiune majoră a sistemului de operare pentru Mac, care va succede începând din toamnă macOS Sierra 10.12.

Noul macOS 10.13 este disponibil deja în beta 1 pentru dezvoltatorii de aplicații, urmând ca de la finele acestei luni să poată fi instalată versiunea public beta 1 de către toți doritorii, grație programului public de testare a versiunilor beta de macOS și iOS. Versiunea finală a macOS High Sierra va fi lansată abia în toamnă.

Însă înainte de a ne gândi la lansare, ar fi bine să ne gândim la compatibilitate macOS High Sierra cu modelele de Mac lansate până acum. Și, din fericire, veștile sunt bune pentru toți cei care au deja instalat macOS Sierra.

Potrivit companiei Apple, actualizarea gratuită la macOS 10.13 Sierra va putea fi efectuată pe modelele de MacBook, MacBook Pro, MacBook Air, iMac, Mac mini și Mac Pro din 2009 sau 2010 încoace. Or, asta înseamnă că cea mai nouă versiune majoră a sistemului de operare pentru Mac va putea fi instalată pe absolut toate Mac-urile pe care a putut fi instalată și versiunea precedentă – macOS Sierra 10.12.

Compatibilitate macOS High Sierra cu Mac

Toate modelele de Mac pe care vei putea face actualizarea la macOS High Sierra 10.13 sunt:

Sfârșitul anului 2009 și ulterioare

  • MacBook
  • iMac
2010 și ulterioare

  • MacBook Air
  • MacBook Pro
  • Mac mini
  • Mac Pro

Pentru a determina anul în care a fost lansat Mac-ul tău, dă clic pe sigla Apple din stânga barei de meniu și selectează Despre acest Mac.

În cazul în care ești utilizator (și) de iOS, atunci trebuie să știi că am publicat o listă de compatibilitate similară în articolul: Iată care sunt dispozitivele iPhone și iPad pe care vei putea instala iOS 11.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.