Iată stadiul lucrărilor la Apple Park de la sfârșitul lunii iulie

0
491

Mai multe filmări din dronă apărute în ultimele zile pe YouTube ne prezintă evoluția lucrărilor la cel mai nou campus al Apple – Apple Park.

Înregistrat de Duncan Sinfield, primul videoclip ne arată cât de spectaculos au evoluat în ultimele săptămâni lucrările de peisagistică desfășurate pe întreg campusul. Poate cea mai clară evoluție se poate observa la nivelul grădinii din interiorul clădirii inelare, unde au fost plantați foarte mulți arbori, iar iazul se aproprie cu pași repezi de finalizare.

Atunci când va fi finalizat, Apple Park va avea în jur de 9.000 de copaci. Lucrările de peisagistică sunt supravegheate de un arboricultor ales personal de către Steve Jobs în ultimii săi ani de viață datorită dorinței sale de a recrea în viitorul campus al Apple atmosfera vechiului Silicon Valley, în care se spunea că sunt mai mulți pomi fructiferi decât ingineri.

Alături de evoluția lucrărilor de peisagistică, în cadrul filmării lui Sinfield mai putem observa că Apple continuă să își mute angajații la noul campus, dar și că traficul de pe unul dintre bulevardele adiacente campusului a fost închis pentru finalizarea unui centru dedicat vizitatorilor. Referitor la acest centru, care va cuprinde atât un Apple Store, cât și o cafenea publică, trebuie menționat că Apple a început să angajeze deja personal care să îi întâmpine pe toți cei care vin să vadă noul campus.

Cea de-a doua filmare a campusului Apple îi aparține lui Matthew Roberts și ne prezintă mai multe secvențe cu clădirea inelară, Steve Jobs Theater, centrul dedicat vizitatorilor și peisagistica. Spre deosebire de primul videoclip aerian prezentat în acest articol, cel care filmat de Matthew Roberts acordă atenție sporită unuia dintre elementele emblematice ale campusului și chiar a întregului oraș Cupertino – Hambarul Glendenning.

Ridicat la începutul secolului XX pe terenul unde astăzi se construiește Apple Park, Hambarul Glendenning a fost demontat bucată cu bucată de echipele contractate de către Apple pentru a fi mutat într-un alt loc din interiorul noului campus, iar după o perioadă de câteva luni în care a lipsit, acesta a fost ridicat din nou în ultima lună și este aproape finalizat, după cum se poate vedea și în filmarea de mai jos.

Apple speră să finalizeze mutarea în noul campus până la finele anului curent. Vă reamintim că procesul de mutare a început în primăvara anului curent, când Apple a și anunțat denumirea oficială a campusului.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.