iOS 11 beta 6 a fost lansat luni seara, și poate fi testat de către toți dezvoltatorii de aplicații pe modelele iPhone, iPad și iPod touch compatibile. Noua versiune de prelansare a sistemului de operare sosește la o săptămână distanță de iOS 11 beta 5 și la două luni și jumătate de la lansarea iOS 11 beta 1.

iOS 11 este cea mai mare actualizare adusă vreodată pe iPad, oferind utilizatorilor un nou Dock care duce multitaskingul la un alt nivel, o aplicație Fișiere de administrare a documentelor și datelor, îmbunătățiri în privința compatibilității iPad Pro cu Apple Pencil, un comutator de sarcini refăcut din temelii și un sistem nou de tragere și aruncare a textelor, imaginilor și a altor date dintr-o aplicație într-alta.

De asemenea, iOS 11 introduce și foarte multe caracteristici noi adresate atât dispozitivelor iPad, cât și iPhone și chiar iPod touch. Printre acestea se numără un centru de control refăcut pentru a putea fi personalizat de utilizatori, un nou ecran de blocare ce este comasat cu centrul de notificări, un mod Nu deranjați în timpul condusului și un magazin de aplicații (App Store) care arată și se simte altfel. Mai mult decât atât, iOS 11 îmbunătățește și aplicații precum Mesaje, Poze, Cameră, Safari, Mail și duce inteligența artificială (Siri) la un alt nivel cu diferite caracteristici menite a face viețile utilizatorilor mai ușoare.

În ceea ce privește dezvoltatorii și aplicațiile de la terți, SDK-ul iOS 11 introduce framework-ul ARKit (ușurează dezvoltarea aplicațiilor de realitate augmentată), un SDK Core ML (va face aplicațiile mult mai deștepte grație inteligenței artificiale implementate deja în iOS) și numeroase alte framework-uri importante.

Alături de cele anunțate deja, pe parcursul perioadei de testare a iOS 11, Apple a mai modificat ușor anumite caracteristici și le-a îmbunătățit pe cele noi. În iOS 11 beta 2, spre exemplu, compania americană a adus îmbunătățiri pentru aplicația Fișiere, acces la caracteristici experimentale în Safari, Nu deranjați în timpul șofatului, schimbări în Poze și alte caracteristici despre care am vorbit aici. În iOS 11 beta 3, pe de altă parte, dezvoltatorii au descoperit nu mai puțin de 40 de schimbări în zone precum centrul de control, comutatorul de sarcini, centrul de notificări, Mesaje, Notițe șamd, dar și o serie de erori și probleme noi (mai multe detalii despre noutățile din iOS 11 beta 3 sunt disponibile aici). iOS 11 beta 4 a fost, poate, cea mai mare actualizare adusă până acum iOS 11, oferind utilizatorilor și dezvoltatorilor nu mai puțin de 50 de schimbări în zone precum centrul de control, centrul de notificări, Configurări, noi elemente de interfață (inclusiv pictograme noi pentru Contacte, Notițe și Mementouri), noi animații și nu numai (mai multe detalii despre noutățile din iOS 11 beta 4 / public beta 3 sunt disponibile aici). Foarte departe de iOS 11 beta 4 / public beta 3, din punctul de vedere al noutăților, nu a fost nici iOS 11 beta 5 / public beta 4, care a adus peste 45 de schimbări în zone precum centrul de control, Cameră, Configurări, Touch ID, noi elemente de interfață (inclusiv pictograme noi pentru Cameră și Configurări), noi animații și multe alte mici actualizări despre care am vorbit mai multe aici.

Toate noutățile din iOS 11 beta 6 sunt prezentate puțin mai jos în cadrul acestui articol.

iOS 11 beta 6 are numărul de build 15A5354b și poate fi instalat pe iPhone, iPad și iPod touch din Configurări > General > Actualizare software de către toți dezvoltatorii înscriși pe Apple Developer Center (cu condiția să fi descărcat deja profilul de dezvoltator pe dispozitivul compatibil pe care doresc să îl actualizeze). O versiune beta publică 5 a iOS 11 nu este deocamdată disponibilă, însă ar putea sosi la finele săptămânii în curs sau săptămâna viitoare pe dispozitivele utilizatorilor înscriși în Apple Software Beta (până atunci, utilizatorii rămân cu iOS 11 public beta 4)Actualizare 15 august, ora 08:14: iOS 11 public beta 5 a fost lansat în această seară (mai multe detalii aici).

Descărcarea iOS 11 este posibilă pe toate dispozitivele care acceptă iOS 11, respectiv iPhone 5s (și modelele mai recente), iPad 5, iPad Air (și modelele mai recente), iPad Pro, iPad mini 2 (și modelele mai recente) și iPod touch generația a 6-a.

Alături de iOS 11 beta 6, dezvoltatorii mai pot descărca de pe portalul Apple și tvOS 11 beta 6, macOS 10.13 beta 6 și watchOS 4 beta 6.

iOS 11 beta 6 / public beta 5 Iată ce aduc nou pe iPhone și iPad

 • Pictograme modificate: Pictogramele aplicațiilor App Store și Hărți au fost refăcute complet. Mai mult, pictograma aplicației Mementouri a fost modificată în sensul că marcatorii au fost mutați din nou în stânga listei, așa cum este logic pentru majoritatea utilizatorilor (schimbarea pictogramei Mementouri din iOS 11 beta 3 a dus la mutarea acestor marcatori în dreapta listei, fapt ce a stârnit numeroase critici din partea dezvoltatorilor și a utilizatorilor). Noile pictograme pentru App Store, Hărți și Mementouri sunt afișate atât pe ecranul principal al dispozitivelor iPhone, iPad și iPod touch, cât și în meniurile din Configurări, Watch și alte aplicații de sistem.
 • Poze: Ecranul de întâmpinare introdus în iOS 11 beta 4 a fost complet tradus în limba română.
 • Ceas: Cifrele afișate pe pictograma de pe ecranul principal a acestei aplicații sunt acum îngroșate.
 • Auto-luminozitate: Configurarea pentru această caracteristică a fost mutată din meniul Afișaj și luminozitate în Accesibilitate > Adaptări afișaj.
 • Fundaluri: Deși nu a adăugat niciun fundal nou, Apple a luat surprinzătoarea decizie de a elimina toate cele șase fundaluri Live cu pești de pe dispozitivele iPhone 6s (și modelele mai recente).
 • Widget Muzică: Animația pictogramei pentru selectarea sursei de redare din centrul de control a fost modificată și se va activa numai atunci când redarea audio se va face printr-o sursă externă. Mai mult, selectorul sursei de redare afișează corect disponibilitatea unei surse CarPlay pentru redarea audio și indică procentul bateriei etuiului și căștilor AirPod (atunci când sunt detectate în apropriere).
 • AirPods: A fost introdusă o nouă animație atunci când este deschis capacul etuiului în aproprierea unui dispozitiv cu iOS. În plus, atunci când una dintre căști nu este găsită în apropriere, interfața AirPods afișează o atenționare în dreptul ei.

 • Mesaje: Au fost actualizate pictogramele App Store pentru Mesaje din selectorul de aplicații și de deasupra tastaturii pentru a fi în ton cu noua pictogramă App Store din această versiune beta. Un aspect interesant este că pictograma App Store pentru Mesaje de deasupra tastaturii are acum o paranteză în partea dreaptă.
 • Cameră: Introdus în iOS 11 beta 5, ecranul de întâmpinare Cameră pentru Portrete are acum o descriere nouă.
 • Navigare Configurări: Butonul < din Configurări este afișat fără titlul meniului anterior dacă titlul meniului actual este prea lung (în special pe dispozitivele cu ecrane mai mici). Astfel, va apărea fie doar pictograma <, fie această pictogramă însoțită de textul Înapoi.
 • S.O.S. Urgențe: Introdusă în iOS 11 beta 5, ilustrația care le arată utilizatorilor pe ce trebuie să apese (și cum) pentru a apela serviciile de urgență are acum descrierea tradusă în limba română. În plus, atunci când se activează interfața Urgențe, dispozitivele iPhone cu Motor Taptic vor reda o scurtă vibrație.
 • Utilizați Touch ID pentru a deschide [nume_aplicație]: Introdus în iOS 11 beta 4 și afișat atunci când se încearcă deschiderea unei notificări deși ecranul este blocat, acest îndemn este acum afișat pe două rânduri (în versiunile beta precedente era afișat pe un singur rând).
 • App Store: Redarea audio nu se va mai opri la accesarea magazinului de aplicații.
 • Teleconferințe: Toate numerele de telefon sunt afișate acum în cadrul teleconferințelor.
 • Baterie epuizată: Ecranul care le arată utilizatorilor de iPhone, iPad și iPod touch că bateria este epuizată și trebuie conectată la o sursă de alimentare a fost actualizat ușor în stilul iOS 11.
 • Safari: La previzualizarea tuturor filelor, denumirea paginii a fost eliminată de pe cardurile filelor unde a fost deschisă doar o imagine.
 • Zoom afișaj: Pictogramele afișate în previzualizarea ecranului principal au fost actualizate și în acest meniu pentru a reflecta ultimele schimbări făcute de Apple (remarcăm totuși că și pictograma Videoclipuri a fost schimbată cu toate că ea nu a fost actualizată în iOS).
 • Bliț: Utilizatorii nu vor mai putea activa blițul atunci când bateria iPhone este sub 20% primind, astfel, în centrul de control, o atenționare în acest sens.
 • Fișiere: La redarea de conținut audio din Fișiere, utilizatorii vor observa acum o nouă formă de undă ce le va permite să deruleze rapid.
 • AirDrop: Meniul dedicat acestei caracteristici are acum o nouă descriere.
 • Configurări Poze: A fost adăugată secțiunea ACCES PERMIS PENTRU POZE, care le permite utilizatorilor să aleagă dacă doresc sau nu ca Siri și căutarea să poată accesa imaginile.
 • Configurări Mail: Și aici a fost adăugată o secțiune ACCES PERMIS PENTRU POZE. În cazul de față, aceasta conține opțiunile Date celulare, Notificări și Siri și căutarea, oferind utilizatorilor posibilitatea de a restricționa / permite rapid accesul acestor caracteristici din Mail.
 • iMessage: Mesajul Așteptare activare… este scris acum cu caractere de culoare neagră pentru a fi mult mai ușor de zărit.
 • Configurări Muzică: Opțiunea Evaluare cu stele a fost reintrodusă în configurările acestei aplicații.
 • Wi-Fi: Mesajul afișat atunci când conexiunile Wi-Fi au fost dezactivate din centrul de control a fost actualizat.
 • Activitate: A fost introdusă vizualizarea din satelit pentru traseul parcurs în timpul exercițiilor fizice.
 • Widget Oglindire AirPlay: Accesarea interfeței 3D Touch a acestui widget din centrul de control duce la afișarea mesajului Căutare Apple TV… atunci când nu au fost încă detectate dispozitive Apple TV.
 • Orientare vedere ecran de blocare iPhone: Apple a adus multiple corecturi pentru aspectul ecranului de blocare atunci când este rotit în orientarea vedere. Acesta devine, astfel, utilizabil.
 • Spotlight: Bara de căutare a fost îngustată, iar rezultatele diferitor interogări au fost îmbunătățite.
 • Animații: Au fost retușate multiple animații în prezenta actualizare beta de iOS. Cea mai remarcabilă schimbare este însă cea adusă animației redate la accesarea ecranului de pornire din ecranul de blocare (este mult mai complexă decât până acum, fiind similară animației de deschidere din iOS 11 beta 1).
 • Corecturi de erori și îmbunătățiri: Au fost adresate multiple erori ce au afectat în versiunile precedente funcționarea corectă a Partajării familiale, Apple Pencil și Notițe.

Notă: În cazul în care ai descărcat și instalat iOS 11 beta 6 / public beta 5 pe iPhone, iPad sau/și iPod touch, și ai descoperit alte noutăți decât cele mai sus prezentate deja, te rugăm să ne anunți și pe noi într-un comentariu.

1 COMENTARIU

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.