Apple a confirmat și mai multe dintre caracteristicile iPhone 8

0
2829
Sursa imagine: Ben Miller

Actualizarea de firmware lansată de Apple „accidental” în urmă cu câteva săptămâni continuă să dezvăluie caracteristici pe care s-ar putea să le vedem în iPhone 8. Într-o serie de postări pe Twitter, dezvoltatorul Guilherme Rambo ne prezintă câteva linii de cod din firmware-ul HomePod care oferă detalii despre funcționalități ale mult-așteptatului model de iPhone Ediție Aniversară 10 ani.

Într-o primă postare, dezvoltatorul prezintă o linie de cod din firmware-ul AudioAccessory1,1 care se referă la o eroare de autentificare a plății cu „Pearl.” În cazul în care nu știați deja, „Pearl” este codul intern folosit de Apple pentru sistemul de recunoaștere facială ce va fi implementat în iPhone 8. Or, cu alte cuvinte, acest nou sistem de scanare va putea să autentifice plățile Apple Pay; un lucru pe care l-am aflat pentru prima dată dintr-un zvon apărut lunile trecute.

Trecând mai departe, o altă linie de cod, „numberOfAppsUsingPearl,” ne sugerează că sistemul de recunoaștere facială va putea fi accesat și din aplicațiile de la terți dezvoltatori, substituind codurile de acces și/sau parolele. Astfel, așa-numitul Face ID din iPhone 8 ar putea fi un înlocuitor complet pentru Touch ID (un sistem de scanare a amprentelor care, potrivit celor mai multe dintre zvonurile recente, nu va fi implementat în iPhone-ul cu ecran OLED).

Rămânând la capitolul sistem de recunoaștere facială, Rambo a mai prezentat o linie de cod din care reiese că „Pearl” va putea recunoaște mai multe chipuri pe același dispozitiv. Drept urmare, proprietarul unui iPhone 8 va putea să ofere acces mai multor persoane (soției / soțului, copiilor etc.) la dispozitivul său, fără a le spune codul de acces.

În alte câteva linii de cod apar „FrontPearl” și „BackPearl.” Aceste două referințe ne indică faptul că Face ID ar putea să scaneze chipurile atât cu camera principală (iSight Duo), cât și cu camera frontală (FaceTime).

Conform mai multor zvonuri recente, viitorul sistem de recunoaștere facială de la Apple va fi mai rapid și mai sigur decât este în prezent Touch ID. Acesta va putea să scaneze chipurile utilizatorilor în câteva sute de milisecunde prin capturarea mai multor puncte de date decât Touch ID. În plus, s-a descoperit în firmware-ul HomePod că Face ID va reuși să recunoască fețele chiar și atunci când iPhone-ul stă pe masă (deci nu este îndreptat direct spre chip), dar și că va anula sunetele notificărilor atunci când detectează că utilizatorul se uită la ecran.

Separat de informațiile cu privire la sistemul de recunoaștere facială, Rambo a mai descoperit și alte câteva detalii despre iPhone 8. Potrivit lui, în AudioAccessory1,1 există referințe la un așa-numit HDR modern. Ce înseamnă acest lucru? Nu știe nimeni cu certitudine până în momentul de față, însă se poate ca Gama Dinamică Înaltă (HDR) din iPhone 8 să fie mai avansată decât HDR-ul din actualele modele de iPhone.

În plus, dezvoltatorul a găsit linii de cod care ne sugerează că iPhone 8 va fi capabil să filmeze 4K la 60 de cadre pe secundă și 1080p la 240 de cadre pe secundă, atât cu camera frontală, cât și cu cea principală. În prezent, iPhone 7 Plus, spre exemplu, poate să filmeze 4K numai la 30 de cadre pe secundă, 1080p numai la 30, 60 și 120 de cadre pe secundă și 720p până la 240 cps.

Până acum, firmware-ul lansat de Apple pentru HomePod ne-a mai oferit o ilustrație cu iPhone 8, indicii cu privire la un sistem de recunoaștere facială, divizarea barei de stare, o caracteristică „Atingeți pentru a Trezi,” o funcționalitate Cameră Inteligentă (care oferă un sistem de recunoaștere a obiectelor ce apar în cadru, dar și a scenelor) și nu numai.

În cazul în care vă întrebați ce caută informații despre iPhone în firmware-ul unei boxe inteligente, ei bine acest firmware este bazat pe iOS 11.0.2, motiv pentru care include și referințe la funcționalități ale iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV și Apple Watch (de fapt, AudioAccessory1,1 a confirmat și că Apple Watch 3 ar putea fi înzestrat cu suport pentru SIM). Cu toate acestea, lumea tinde să își imagineze foarte multe atunci când citește unele dintre liniile de cod ambugue din firmware-ul Apple, motiv pentru care pot apărea supoziții îndepărtate de realitate („BackPearl,” spre exemplu, se poate referi la prezența recunoașterii faciale în ambele camere sau la cu totul altceva). De asemenea, nu este exclus ca o parte dintre caracteristicile la care se referă firmware-ul HomePod să nu fie implementate în iPhone 8.


Făcând puțină abstracție de firmware-ul HomePod, producția iPhone 8, iPhone 7s și iPhone 7s Plus pare să fi început de curând, motiv pentru care în ultimele zile a fost o adevărată explozie de imagini și informații cu privire la aceste dispozitive. Chiar și așa, majoritatea imaginilor apărute ne prezintă fie aceleași machete ale dispozitivului pe care le-am tot văzut din primăvară (cum este inclusiv cea din imaginile de la începutul articolului), fie clone, fie dispozitive iPhone 7 / 7 Plus cu carcase ori huse care le fac să pară că sunt produse din alte materiale. Totuși, s-a tot conturat în ultima vreme ipoteza cum că iPhone 8 va fi disponibil în trei culori: alb, negru și cupru (conform producătorilor de machete) / auriu (conform reputatului analist Ming-Chi Kuo).

În perioada următoare s-ar putea să înceapă să apară și imagini cu componente reale ale noilor dispozitive, așa că nu rămâne decât să așteptăm.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.