Apple a lansat săptămâna trecută o actualizare de firmware pentru HomePod, dezvăluind astfel o serie de informații prețioase nu doar cu privire la difuzorul inteligent pe care îl va lansa în iarnă, ci și cu privire la mult-așteptatul iPhone 8.

Căutând de câteva zile în AudioAccessory1,1, dezvoltatorul Steven Troughton-Smith a descoperit mai multe dintre posibilele caracteristici ale iPhone 8, oferindu-ne o imagine și mai clară asupra dispozitivului iPhone redesenat pe care Apple vrea să îl lanseze în această toamnă.

În primul rând, trebuie specificat faptul că nici Troughton-Smith și nici un alt dezvoltator nu a descoperit în ultimul firmware pentru HomePod vreo caracteristică asociată unui senzor de identificare a amprentelor integrat în ecran, motiv pentru care se crede că iPhone 8 nu va veni în cele din urmă cu Touch ID. Acest lucru nu ar trebui să mai consterneze pe nimeni, întrucât ultimele informații despre iPhone 8 venite de la surse de încredere au arătat că Apple va înlocui scanerul de amprente cu un sistem nou de recunoaștere facială (de altfel, AudioAccessory1,1 conține câteva referințe la un sistem de recunoiaștere facială cu infraroșii).

În ceea ce privește ecranul viitorului iPhone, trebuie menționat că, prin actualizarea de firmware lansată, Apple sugerează că acesta va avea o rezoluție de 2.800 pe 1.242 pixeli și diagonala de 5,8 inchi. Potrivit lui Steven Troughton-Smith, afișajul va fi împărțit în două, o suprafață „activă” de 5,15 inchi, cu rezoluția de 2.436 pe 1.125 pixeli (de 3 ori rezoluția Retina standard), și un fel de Touch Bar în zona inferioară, unde se vor găsi, probabil, dockul, butonul principal și alte elemente. Aceste cifre ne arată că ecranul iPhone 8 va avea o rată de aspect de 19:5:9 și o densitate de 521 pixeli per inch (iPhone 7 Plus, spre exemplu, are un afișaj Full HD cu o densitate de 401 pixeli per inch și o rată de aspect de 16:9).

Urmărind ilustrația iPhone 8 disponibilă în firmware-ul HomePod (sau majoritatea schițelor și/sau a prototipurilor apărute până acum), vom observa că ecranul din muchie în muchie este întrerupt, în zona superioară, de o ramă puțin mai lată, unde urmează să stea camera frontală, receptorul și o serie de senzori noi pentru recunoașterea facială. Și cum această ramă nu este la fel de lată dintr-un capăt într-altul al afișajului, iar ecranul pătrunde în sus, atât în stânga, cât și în dreapta ei, Apple a inclus noi opțiuni de „divizare” în sistemul de furnizare vizuală al UIStatusBar. Conform dezvoltatorilor Steven Troughton-Smith și Jeffrey Grossman, acestea ne sugerează că pictograme de pe bara de stare, cum ar fi cele pentru puterea semnalului, baterie, Bluetooth și ceas, ar putea fi afișate în stânga și-n dreapta „adânciturii” cu senzori și cameră. Mai mult decât atât, Troughton-Smith susține că noua bară de stare are un plan mult mai complex, putând fi într-o oarecare măsură interactivă.

Rămânând la afișajul iPhone 8, Troughton-Smith afirmă că iPhone 8 ar putea veni cu o caracteristică „atinge pentru trezire.” Disponibilă deja în smartphone-uri precum Nokia Lumia, atinge pentru trezire permite activarea ecranului cu o dublă atingere, oferind utilizatorilor de iPhone 8 o nouă modalitate de a trezi ecranul. În prezent, ecranul unui iPhone poate fi aprins fie prin apăsarea butoanelor principal sau adormire/trezire, fie prin simpla ridicare a dispozitivului (grație „ridicare pentru trezire”).

Referitor la butonul principal al viitorului model de iPhone, Troughton-Smith a descoperit că acesta este denumit „Indicator Acasă” în firmware-ul pentru HomePod. Mai mult decât atât, dezvoltatorul a descoperit că Apple ascunde acest buton virtual în anumite contexte.

Zvonurile de până acum au sugerat că, deși nu va avea un buton principal fizic, iPhone 8 va veni cu o zonă de funcții pe ecran care va găzdui atât butonul principal, cât și alte elemente de control. Or, având în vedere cele descoperite de dezvoltatorul Troughton-Smith, zona de funcții ar putea fi capabilă să se ascundă automat la accesarea aplicațiilor în ecran complet și/sau a videoclipurilor.

O descoperire mai mică făcută de către dezvoltatorul cunoscut pentru abilitățile de a căuta prin firmware-urile lansate de Apple se referă la ARKit, Poze și iPhone 8. Potrivit lui Troughton-Smith, Apple a introdus atât în ARKit, cât și în Poze o grămadă de lucruri noi (cum ar fi, spre exemplu, „ARFaceAnchor”) pentru o nouă cameră frontală capabilă să detecteze adâncimile. Zvonurile de până acum au arătat că Apple va implementa o astfel de cameră în iPhone 8 pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor în timpul folosirii aplicațiilor bazate pe realitatea augmentată.

În fine, dezvoltatorul Avery Magnotti a descoperit în AudioAccessory1,1 și câteva detalii noi despre HomePod, cum ar fi că ecranul său va avea rezoluția de 272 pe 340 pixeli și va fi capabil să afișeze diferite forme și simboluri. Mai mult, acesta susține că difuzorul inteligent de la Apple este echipat cu un chipset Apple A8 și 1GB de RAM  – același hardware din iPhone 6 / 6 Plus; mult mai puternic decât cel din difuzoarele concurente.

Și pentru că unii dintre voi vă întrebați ce caută detalii despre iPhone 8 într-un firmware pentru un difuzor, vă voi spune că HomePod folosește o versiune modificată de iOS, motiv pentru care este normal ca în el să fie prezente elemente dedicate iPhone, iPad și iPod touch. Firmware-ului AudioAccessory1,1 îi corespunde iOS 11.0.2, o actualizare viitoare care va fi lansată de către Apple după lansarea iOS 11.0, dar și după lansarea iPhone 8, motiv pentru care trebuie să includă referințe la caracteristici ale mult-așteptatului iPhone cu afișaj OLED.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.