Noi detalii despre iPhone 7s, iPhone 7s Plus și, în special, iPhone 8 au fost prezentate la începutul acesta de săptămână atât de reputatul analist Ming-Chi Kuo de la KGI Securities, cât și de prestigioasa publicație Bloomberg.

Potrivit Bloomberg, Apple lucrează la un sistem de securitate „îmbunătățit” pentru iPhone 8 care le va permite utilizatorilor să își deblocheze dispozitivele și să facă achiziții prin Apple Pay în deplină siguranță. Acest sistem urmează să folosească o tehnologie de recunoaștere facială bazată pe un senzor 3D integrat în camera frontală, care, potrivit surselor citate de agenția americană, permite deblocarea dispozitivelor iPhone în câteva sute de milisecunde, chiar și în acele situații în care ele sunt poziționate pe masă, deci senzorul nu este îndreptat direct spre fața utilizatorului. De asemenea, noul sistem ar putea să fie „augmentat” de o tehnologie de scanare a ochiului pe care inginerii de la Apple o testează în momentul de față. Indiferent de tehnologia folosită, însă, ne este sugerat că noul sistem va putea capta mai multe date decât actualul sistem bazat pe scanarea amprentelor, ceea ce îl va face mai sigur decât Touch ID.

Viteza și acuratețea senzorului sunt punctele focale ale caracteristicii. El poate scana fața unui utilizator și debloca iPhone-ul în câteva sute de milisecunde, a spus persoana. Acesta [n.r. senzorul] este proiectat pentru a lucra chiar și atunci când dispozitivul stă drept pe o masă, și nu doar atunci când este apropriat de față. Caracteristica este încă testată și ar putea să nu apară cu noul dispozitiv. Cu toate acestea, intenția este de înlocui scanerul de amprente Touch ID [n.r. cu sistemul de recunoaștere facială], potrivit persoanei. Un purtător de cuvânt Apple a refuzat să comenteze.

Samsung a implementat atât în defunctul Galaxy Note 7, cât și în Galaxy S8 o caracteristică similară celei testate de către Apple. Bazată pe scanarea irisului, tehnologia sud-coreenilor s-a dovedit, însă, a fi destul de ușor de păcălit. Diferiți cercetători în domeniu au demonstrat că pot păcăli scanerul Samsung folosind chiar și simplă fotografie printată cu fața utilizatorului.

Tehnologia celor de la Apple, în schimb, ar trebui să fie mult mai sigură și imposibil de păcălit cu o fotografie, întrucât va folosi un senzor 3D capabil să determine nu doar înălțimea și lățimea, ci și adâncimea obiectelor. Și chiar dacă ne atenționează că noul sistem de securitate de la Apple este „încă testat,” deci ar putea să nu fie implementat în iPhone 8 (această atenționare este cel puțin bizară, având în vedere faptul că suntem la vreo două luni distanță de data la care Apple urmează să anunțe și lanseze iPhone 8), Bloomberg sugerează că, dacă noul sistem va fi implementat, gigantul californian ar putea renunța complet la Touch ID odată cu noua generație de iPhone.

Această ipoteză din urmă a jurnaliștilor americani este susținută în totalitate și de analistul Ming-Chi Kuo, care, în cea mai recentă notă de cercetare trimisă investitorilor, a afirmat următoarele:

Prezicem că modelul OLED [n.r. iPhone 8] nu va accepta recunoașterea amprentelor, motivele fiind: (1) ecranul complet nu lucrează cu recunoașterea capacitivă a amprentelor și (2) capacitatea de a scana prin [n.r. ecran] a scanerului de amprente de sub afișaj aduce încă provocări tehnice, precum: (i) necesitatea pentru un panel pixel design mai complex; (ii) rezultate de scanare prin panoul OLED dezamăgitoare, în ciuda faptului că este mai subțire decât panoul LCD; și (iii) performanțe de scanare prin slăbite din cauza modului panou acoperit. Întrucât noul iPhone OLED nu va accepta recunoașterea amprentelor sub afișaj, nu ne așteptăm ca accelerarea producției să fie amânată din nou (am estimat anterior că accelerarea va fi amânată până în octombrie sau mai târziu).

Și pentru că senzorul de amprente nu se va găsi în iPhone 8, la fel ca și sursa celor de la Bloomberg, Kuo este de părere că securitatea tranzacțiilor și a datelor din noul model de iPhone cu afișaj OLED va fi asigurată de un sistem bazat pe recunoașterea facială cel puțin la fel de sigur precum Touch ID.

Întrucât iPhone OLED nu va accepta recunoașterea amprentelor, credem că va trebui să se bazeze pe scanarea facială pentru a asigura securitatea. Drept urmare, considerăm că Apple va fi foarte exigentă în privința calității citirii 3D, crescând astfel dificultatea atât în privința producției hardware, cât și a proiectării software.

Zvonurile cu privire la iPhone 8 și Touch ID au fost cât se poate de contradictorii în ultimele luni. Se știe că Apple își dorea să integreze senzorul sub afișajul OLED al noului dispozitiv, însă acest lucru ar fi generat probleme suficient de mari încât compania americană să fi luat în calcul relocarea senzorului pe carcasa dispozitivului sau eliminarea completă a lui. Această ipoteză din urmă este tot mai credibilă în ultima vreme nu doar pentru că a fost confirmată din două surse de încredere – Bloomberg și analistul Ming-Chi Kuo -, dar și pentru că machetele iPhone 8 apărute până acum pe internet nu indică în vreun fel prezența unui cititor de amprente, dar indică prezența unor noi senzori pe panoul frontal.

Lăsând la o parte Touch ID, Kuo a mai afirmat în nota lui de cercetare că din gama 2017 de iPhone vor face parte atât un model cu afișaj OLED de 5,8 inchi și suprafață utilă de ecran de 5,2 inchi (iPhone 8), cât și două modele de iPhone cu afișaje LCD de 4,7 inchi, respectiv 5,5 inchi, și factor de formă similar actualelor iPhone 7 și iPhone 7 Plus. Aidoma iPhone 8, acestea din urmă vor avea carcase din sticlă și rame metalice pentru a facilita încărcarea wireless.

Kuo este de părere că iPhone 8 va avea cel mai mare raport ecran la carcasă dintre toate smartphone-urile disponibile pe piață, afișajul său din muchie în muchie urmând a fi întrerupt doar de o mică „adâncitură” pentru camera frontală și senzori (cum ar fi senzorul 3D care va aduce recunoaștere facială și selfie-uri mai bune). Drept urmare, butonul principal fizic pe care îl știm de la modelele de iPhone precedente va fi înlocuit cu unul virtual, afișat undeva în zona inferioară a ecranului, pentru a nu întrerupe continuitatea afișajului.

Rămânând tot la capitolul „ecran,” trebuie să menționăm că în articolul celor de la Bloomberg s-a menționat că Apple testează afișaje cu tehnologia ProMotion pentru iPhone 8. În cazul în care nu știați, ProMotion este o tehnologie introdusă pentru prima dată în gama 2017 de iPad Pro care aduce animații și mișcări mult mai fluide grație unei rate de reîmprospătare de 120Hz (rata de reîmprospătare a ecranelor actualelor dispozitive iPhone este de 60Hz).

„Sub capotă,” atât iPhone 8, cât și iPhone 7s Plus vor avea 3GB de DRAM, în timp ce iPhone 7s va avea „doar” 2GB de DRAM – memoria suplimentară a modelelor mai mari este impusă de camerele iSight Duo și funcția Mod Portret. Comparativ cu DRAM-ul folosit în iPhone 7 și iPhone 7 Plus, cel folosit în noua gamă va fi cu 10-15% mai rapid, asigurând performanțe mai bune în timpul folosirii aplicațiilor bazate pe realitatea augmentată. Pe partea de stocare, cele trei modele noi de iPhone vor fi disponibile, conform lui Kuo, în versiuni de 64GB și 256GB.

La fel ca și până acum, toate cele trei modelele de iPhone vor avea un port Lightning, însă vor veni cu un circuit integrat USB-C care va asigura o alimentare mai rapidă. Cu toate acestea, Kuo susține că Apple va continua să comercializeze noile dispozitive împreună cu aceleași cabluri USB-A la Lightning și adaptoare de alimentare de 5W. Prin urmare, utilizatorii care vor dori să își încarce mai rapid iPhone-urile vor trebui să își achiziționeze cabluri USB-C la Lightning și adaptoare de alimentare USB-C. La fel vor trebui să procedeze și cei care vor dori să încarce wireless noile dispozitive. Se pare că deși vor accepta funcționalitatea standard de încărcare wireless (WPC), noile iPhone-uri nu vor avea în cutie încărcătorul wireless.

Trecând mai departe, Kuo susține că iPhone 8 va avea un receptor și un difuzor mai puternice, creând astfel efecte stereo mai bune decât iPhone 7 Plus, de exemplu. De asemenea, analistul este de părere că acest model va veni în mai puține culori decât celelalte două, însă nu menționează care ar putea fi finisajele disponibile.

Despre lansare, Ming-Chi Kuo ne spune că accelerarea producției de serie a iPhone 8 și iPhone 7s / 7s Plus va avea loc în octombrie-noiembrie, respectiv august-septembrie, motiv pentru care lansarea primului ar putea avea loc mai târziu. Chiar și așa, el este de părere că întreaga gamă va fi prezentată în septembrie.

În fine, vă las una dintre cele mai detaliate prezentări video ale unei machete de iPhone 8 care este bazată pe aceleași schițe și prototipuri ca și celelalte machete apărute până acum pe Internet.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.