Apple a confirmat accidental aspectul și una dintre noutățile iPhone 8

0
2836

Apple a lansat la sfârșitul săptămânii trecute o actualizare de firmware – AudioAccessory1,1 – pentru difuzorul inteligent HomePod.

Analizând noul firmware – care, de altfel, reprezintă o versiune modificată de iOS 11.0.2 -, un dezvoltator de aplicații a descoperit că acesta confirmă, surprinzător, nu doar câteva detalii neștiute despre difuzorul ce va fi lansat în iarnă, ci și aspectul panoului frontal al iPhone 8 și una dintre caracteristicile sale definitorii.

Mai precis, în interiorul framework-ului BiometricKit (care până acum găzduia numai sistemul de autentificare Touch ID), ultimul firmware de la Apple conține numeroase referiri la un sistem de recunoaștere facială cu infraroșii, confirmând, deci, informațiile cum că iPhone 8 va avea implementat un sistem de recunoaștere facială.

În BiometricKit din noul firmware pentru HomePod sunt noi metode „FaceDetect / DetectareFacială” care adresează circumstanțele în care camera detectează mai multe fețe, chipurile utilizatorilor sunt fie prea apropriate, fie prea îndepărtate de cameră și așa mai departe. Alte referințe din BiometricKit indică prezența unei funcționalități de captare cu infraroșii, sugerându-ne că noii senzori cu infraroșii de pe panoul frontal al iPhone 8 vor fi implicați în înregistrarea de imagini astfel încât utilizatorii să se poată autentifica chiar și atunci când lumina din mediul ambiental este foarte slabă.

Alături de noua funcționalitate așteptată de către utilizatori, firmware-ul iOS 11.0.2 pentru HomePod include o pictogramă care ne sugerează că iPhone 8 va avea designul despre care am tot vorbit în ultimele luni. După cum se poate vedea în imaginea de mai jos, dispozitivul iPhone reprezentat de către Apple are un afișaj din muchie în muchie,  întrerupt, în zona superioară, de o porțiune lățită, unde se vor găsi, cel mai probabil, noii senzori pentru sistemul de autentificare facială, camera frontală FaceTime și receptorul. În rest, remarcăm că iPhone 8 va avea o ramă relativ îngustă și va fi lipsit de un buton principal în forma tradițională pe care o știam până acum.

Mai multe dintre referințele găsite în BiometricKit arată că numele de cod pentru funcționalitatea de detectare facială este „Pearl / Perlă,” în timp ce numele de cod pentru iPhone 8 este „D22.”

Designul indicat de schițele și prototipurile iPhone 8 apărute până acum. Schița de mai sus a fost realizată de Benjamin Geskin și publicată în aprilie.

iPhone 8 urmează să fie prezentat de către Apple în luna septembrie a acestui an, însă disponibilitatea lui ar putea fi afectată de anumite probleme întâmpinate în procesul de producție. Noul dispozitiv ar urma să vină, conform mai multor zvonuri, doar cu un sistem de recunoaștere facială, Apple fiind obligată să renunțe la Touch ID din cauza dificultăților apărute în procesul de încorporare a senzorului sub afișajul noului dispozitiv.

Pe lângă referirile la iPhone 8, noul firmware pentru HomePod a mai divulgat câteva detalii despre difuzorul pe care Apple îl va lansa la sfârșitul acestui an. Aparent, acesta se va baza pe o aplicație-înveliș numită „SoundBoard” care se va integra cu hardware-ul dispozitivului, iar aplicațiile sale vor avea, în interiorul firmware-ului, prefixul „Air” (nu se știe deocamdată dacă vor putea exista aplicații terțe sau extensii pentru HomePod). Alături de aceste detalii, AudioAccessory1,1 confirmă că HomePod va avea caracteristici de Accesibilitate precum VoiceOver.

În fine, noua versiune de firmware pentru HomePod vorbește și despre matricea LED de deasupra difuzorului, aceasta fiind capabilă să afișeze semne și simboluri, precum +,-, pictograma Siri, și altele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.