Mult-așteptatul iPhone cu afișaj OLED la care Apple lucrează de ceva vreme (iPhone 8) nu va fi livrat odată cu modelele echipate cu afișaje LCD standard (iPhone 7s și iPhone 7s Plus), potrivit unor „surse de încredere” citate de TechCrunch.

Se pare că iPhone-ul Ediție Aniversară 10 ani va începe să fie „livrat la o dată ulterioară,” dată pe care însă se pare că jurnaliștii de la TechCrunch nu au aflat-o, drept pentru care rămâne cât se poate de incertă durata de timp care va trece între lansarea modelelor standard de iPhone și cea a modelului „special.”

Apple intenționează să introducă atât iPhone 8, cât și iPhone 7s și iPhone 7s Plus (printre altele) în cadrul unui eveniment media ce va avea loc marțea viitoare. Mai mult, informații venite de la operatori de telefonie mobilă din Germania (citați de Macerkopf) ne sugerează că gigantul californian va urma „rețeta” ultimilor ani, dând startul precomenzilor pentru noile dispozitive vineri, pe 15 septembrie, urmând ca vineri, 22 septembrie, să livreze primele unități.

Ori dacă informațiile prezentate de TechCrunch sunt corecte, există posibilitatea ca doritorii să poată precomanda iPhone 8 încă de vinerea viitoare. Chiar și așa, ei nu vor pune mâna pe dispozitivul dorit decât, cel mai devreme, în octombrie sau chiar noiembrie.

În schimb, clienții Apple care vor precomanda un iPhone 7s sau un iPhone 7s Plus s-ar putea să își primească gadgetul dorit până la sfârșitul lunii în curs.

În cazul în care vă întrebați de ce iPhone 8 nu va fi lansat deodată cu celelalte două modele din gama 2017, ei bine explicația a venit tot în dimineața aceasta de la The Wall Street Journal. Potrivit publicației de peste Ocean, problemele de fabricație generate la început de unele dintre componentele din acest iPhone ar putea duce la stocuri lipsă și livrări cu întârzieri foarte mari o perioadă de timp de-acum înainte (până la începutul anului viitor, dacă dăm crezare spuselor analistului american Ming-Chi Kuo).

Se pare că cele mai mari probleme au fost cauzate de ecranul OLED și, în special, de Touch ID. Această componentă din urmă s-a dorit implementată sub afișajul noii generații de iPhone, însă se pare că Apple a renunțat la ea din cauză că nu a reușit să depășească dificultățile tehnice generate de acest deziderat.

Apple și furnizorii săi au dat de probleme cu producția afișajelor OLED. Modulele OLED sunt produse în Vietnam de o companie afiliată Samsung Electronics. Spre deosebire de modulul afișajului OLED din smartphone-urile Samsung, unde ecranul și panoul tactil sunt integrate, modulul afișajului iPhone are panoul tactil în afara afișajului, potrivit unei persoane familiarizate cu tehnologia.

Procesul de producție a iPhone solicită mai mulți pași și mai multe straturi de adeziv și peliculă protectoare decât procesul de producție a Samsung, creându-se astfel un risc mai mare de a apărea erori de producie, a adăugat persoana familiarizată cu procesul.

Prin urmare, sursa citată de cei de la The Wall Street Journal atenționează că s-a generat o întârziere de „aproximativ o lună” în producția iPhone 8. De aceea, susține aceasta, furnizorii Apple fac angajări masive și depun alte eforturi mari pentru a readuce lucrurile pe făgaș normal.

Faptul că iPhone 8 nu va fi lansat deodată cu celelalte două modele de iPhone nu ar trebui să mai surprindă pe multă lume. În ultimele luni am auzit foarte multe zvonuri despre întârzierile mari apărute în procesul de producție a primului iPhone cu afișaj OLED. Iar deși cu fiecare lansare de iPhone auzim cam același lucru despre stocuri, anul acesta par să fi fost atenționări mai concrete venite din surse mai sigure, confirmate de n și n ori.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.