Luna septembrie se aproprie cu pași repezi de noi, motiv pentru care tot mai multă lume vrea să știe cu exactitate data la care Apple va prezenta generația 2017 de iPhone. Compania californiană nu a suflat până acum nicio vorbă cu privire la mult-așteptatul eveniment al toamnei, motiv pentru care atenția noastră se îndreaptă către zvonurile din ultima săptămână. Acestea ne indică nu doar data la care noile iPhone 8, iPhone 7s și iPhone 7s Plus ar putea fi prezentate, dar ne sugerează și când va avea loc lansarea și alte detalii interesante, cum ar fi prețul și capacitatea de stocare a noilor dispozitive.

Se pare că iPhone 8, iPhone 7s, iPhone 7s Plus vor fi introduse de către Apple în cadrul unui eveniment media care va avea loc peste aproximativ două săptămâni. Blogul francez Mac4Ever scrie că mai mulți operatori francezi de telefonie mobilă au fost informați oficial că generația 2017 de iPhone va fi prezentată marți, pe 12 septembrie.

Presupunând că această dată este una corectă (există toate șansele să fie, mai ales că majoritatea modelelor de iPhone din ultimii ani au fost introduse în jurul aceleiași date, iar operatorii de telefonie mobilă sunt informați înaintea presei cu privire la data la care vor fi introduse noile dispozitive tocmai pentru a avea timp să se pregătească de lansare), precomenzile pentru iPhone 7s, iPhone 7s Plus și iPhone 8 ar trebui să fie deschise de Apple, și de toate magazinele autorizate din țările care vor face parte din primul val de lansare, vineri, pe 15 septembrie. O săptămână mai târziu, (vineri, 22 septembrie) primele unități ar trebui să fie disponibile în magazine și livrate către primii clienți.

Supozițiile de mai sus sunt bazate pe calendarul lansării modelelor precedente de iPhone:

  • iPhone 5 – anunțat miercuri, pe 12 septembrie 2012 și lansat vineri, 21 septembrie 2012.
  • iPhone 5s și iPhone 5c – anunțate marți, 10 septembrie 2013, disponibile la precomandă începând de vineri, 13 septembrie 2013, și lansate în magazine vineri, 20 septembrie 2013.
  • iPhone 6 și iPhone 6 Plus – anunțate marți, 9 septembrie 2014, disponibile la precomandă începând de vineri, 12 septembrie 2014, și lansate în magazine vineri, 19 septembrie 2014.
  • iPhone 6s și iPhone 6s Plus – anunțate miercuri, 9 septembrie 2015, disponibile la precomandă începând de vineri, 11 septembrie 2015, și lansate în magazine vineri, 25 septembrie 2015.
  • iPhone 7 și iPhone 7 Plus – anunțate miercuri, 7 septembrie 2016, disponibile la precomandă începând de vineri, 9 septembrie 2016, și lansate în magazine vineri, 16 septembrie 2016.

Or, în situația în care noua generație de iPhone va fi prezentată într-adevăr pe data de 12 septembrie, ne așteptăm ca Apple să confirme evenimentul media în cursul acestei săptămâni prin invitarea diferitor jurnaliști și bloggeri.

În cazul în care informațiile prezentate de Mac4Ever sunt însă eronate, există posibilitatea ca noua generație de iPhone să fie introdusă fie miercuri, 13 septembrie, fie miercuri, 6 septembrie. Chiar și așa, noile dispozitive ar trebui să fie disponibile în magazine până la finele lunii septembrie (ar trebui întrucât există șanse foarte mari ca stocurile de iPhone 8 să fie extrem de restrânse la lansare).

Un alt aspect de care sunt interesați foarte mulți dintre cei care doresc să facă upgrade la iPhone 8 este prețul. Mai multe zvonuri apărute pe parcursul acestui an ne-au sugerat că noul model de iPhone cu afișaj OLED va avea un preț de pornire de cel puțin 1.000$ și din păcate sunt confirmate acum de o sursă citată de The New York Times. Potrivit acesteia, iPhone 8 va fi comercializat la un preț aproximativ de 999$. Da, NOUĂ SUTE NOUĂZECI ȘI NOUĂ DE DOLARI!

Pentru cei mai mulți, 999$ este un preț astronomic, mai ales dacă ne gândim că cel mai scump iPhone de până acum – iPhone 7 Plus – are un preț de pornire de 769$ în SUA și ajunge (în varianta de 256GB) la 969$. Situația este mult mai rea în Europa, unde același iPhone 7 Plus costă între 899€ (versiunea de 32GB) și 1.119€ (versiunea de 256GB). Drept urmare, ne putem aștepta ca iPhone 8 să coste cel puțin 1.099€ în magazinele Apple din Germania, Franța etc., dar și la operatorii din România.

Și da, 999$ va costa versiunea de bază a iPhone 8. Potrivit unui chinez care a prezentat în trecut destul de multe informații veridice cu privire la produsele Apple nelansate, versiunea de bază a iPhone 8 va avea o capacitate de stocare de 64GB (adică de două ori mai mare decât iPhone 7 Plus). Celelalte două versiuni vor avea cipuri NAND flash de 256GB și 512GB, și ar trebui să fie cu 100$ (/110+€), respectiv 200$ (120+€) mai scumpe decât modelul de bază.

Într-o postare publicată pe platforma chinezească de microblogging, același chinez menționat anterior a afirmat că memoriile NAND flash de 64GB și 256GB din iPhone 8 vor fi furnizate de Toshiba și SanDisk, în timp ce memoriile de 512GB (disponibile până acum numai pe generația 2017 de iPad Pro) vor fi furnizate de Samsung și Hynix. În plus, acesta susține că toate modelele de iPhone pe care Apple le va lansa în 2017 vor avea 3GB de RAM (în prezent, numai iPhone 7 Plus are 3GB de RAM, în timp ce iPhone 7 are doar 2GB de RAM).

În fine, în ultima săptămână s-a reiterat ideea că iPhone 8 va avea un afișaj OLED cu diagonala de 5,8 inchi, un panou frontal aproape lipsit de ramă, un sistem de încărcare wireless prin inducție și o tehnologie de recunoaștere facială care va reuși să scaneze chipurile utilizatorilor în câteva miimi de secundă, chiar și atunci când luminozitatea din mediul ambiental este foarte redusă. Mai mult decât atât, au apărut imagini cu panoul frontal, placa de bază stivuită, conectorul Lightning, chipsetul Apple A11, memoriile NAND flash și alte componente pe care s-ar putea să le vedem în noul iPhone (vezi galeria de mai jos).

Așadar, nu ne mai desparte foarte multă vreme de momentul în care Apple va introduce iPhone 7s, iPhone 7s Plus și iPhone 8, iar multă lume va rămâne cu buzunarele mai ușoare.

P.S. În această perioadă apar foarte multe imagini și informații false cu privire la noile modele de iPhone, motiv pentru care vă recomandăm să le priviți cu scepticism și să aveți răbdare pentru că nu mai este atât de mult până când ele vor fi prezentate oficial de către Apple.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.