Gama de iPhone din 2017 va include un model „premium” – iPhone 8 – ce va veni cu un design modificat, cu tehnologii complet noi și cu un preț pe măsură. Citând o sursă care cunoaște planurile companiei Apple, Fast Company informează că prețul de pornire al iPhone 8 s-ar putea ridica la 1.000$, atingând astfel un nou maxim istoric.

Lansarea unui iPhone cu un preț într-atât de mare nu este ceva imposibil de crezut, având în vedere mai multe aspecte. În primul rând, se zvonește că iPhone 8 va veni cu un ecran OLED. Ori un astfel de ecran are un cost de producție, fără doar și poate, mai mare decât costul ecranelor LCD folosite în prezent în gama de iPhone. De asemenea, există zvonuri cum că iPhone 8 va avea o capacitate de stocare standard mai mare, funcționalitate de alimentare wireless și alte caracteristici ce vor veni cu dezavantajul creșterii costurilor de fabricație și, implicit, cu o creștere a prețului final al dispozitivului. În fine, înainte de a rămâne șocați de cei 1.000$ pe care Apple i-ar putea cere pentru iPhone 8, ar trebui să ținem cont de faptul că și acum Apple comercializează iPhone-uri aproape la fel de scumpe (sau mai scumpe). iPhone 7 Plus de 256GB, spre exemplu, costă în SUA nu mai puțin de 969$, iar în magazinele din țările aflate în zona euro are un preț de 1.129€ (aici chiar și iPhone 7 Plus de 128GB costă peste 1000€).

Trecând mai departe, sursele celor de la Fast Company confirmă zvonurile privind designul iPhone 8, descriind noul dispozitiv ca fiind „ceva asemănător unui monolit negru lucios, cu câteva întreruperi vizuale ale designului său atractiv”. Această descriere ne indică faptul că dorința lui Jony Ive de a crea un iPhone care să arate precum o bucată unitară de sticlă este aproape de îndeplinire.

În ceea ce privește butonul principal și senzorul de identificare a amprentelor, Touch ID, cei de la Fast Company susțin că ele vor fi încastrate în ecranul iPhone 8, chiar dacă tehnologia pentru butonul principal nu este încă finalizată și gata de a fi introdusă într-un produs de serie. Totuși, se pare că Apple nu vrea să se oprească doar la butonul principal, sugerându-ni-se că și celelalte butoane fizice, precum cele pentru controlul volumului și adormire/trezire, vor dispărea (până acum nu am mai auzit ca Apple să elimine toate celelalte butoane din iPhone 8, așa că până la proba contrarie, această ipoteză trebuie luată în calcul). O eliminare a butoanelor fizice ar face suficient loc în interiorul viitorului model de iPhone încât Apple să poată implementa o baterie „mult mai mare”.

Sursa citată de Fast Company mai completează că Apple lucrează în prezent cu Lumentum la dezvoltarea unei tehnologii de citire 3D, însă nu oferă detalii suplimentare cu privire la modul în care aceasta ar putea să fie folosită în viitoarea generație de iPhone, însă nu excludem posibilitatea ca ea să aibă legătură cu sistemul de recunoaștere facială ce ar putea fi implementat în acest dispozitiv ori chiar să joace un rol important pentru eventuale caracteristici de realitate augmentată.

Cu toate acestea, nu se știe cum tehnologia va fi aplicată. Ar putea să fie folosită pentru a recunoaște fața utilizatorului pentru autentificare. Ar putea, de asemenea, să fie folosită în cameră pentru a îmbunătăți rezoluția imaginii. Ar putea chiar să fie folosită în unele aplicații de realitate augmentată, potrivit sursei noastre.

În fine, sursa citată de Fast Company sugerează că diagonala ecranului iPhone 8 va fi de 5,8 inchi, fără a menționa dacă el va fi sau nu curbat (dacă ar fi curbat, atunci dimensiunile noului iPhone ar putea rămâne la fel precum cele ale iPhone 7 Plus). În privința ecranului iPhone 8 nu avem informații prea sigure, indicându-se până în prezent mai multe diagonale cuprinse între 5 inchi și 5,8 inchi.

Alături de iPhone-ul „premium” de 1.000$, din gama 2017 de iPhone vor mai face parte și alte două modele, care le vor succede pe actualele iPhone 7 și iPhone 7 Plus. Este foarte posibil ca ele să păstreze prețul actualelor dispozitive, întrucât zvonurile de până acum ne sugerează că, deși vor veni cu unele modificări de design, nu vor primi anumite caracteristici de pe iPhone 8, cum ar fi inclusiv ecranul OLED.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.