Samsung Display va fi furnizorul exclusiv al panourilor OLED pentru iPhone 8, conform unor persoane din lanțul de furnizori ai Apple citate de DigiTimes. Cele mai noi informații vin să confirme un articol apărut în primăvară în presa sud-coreeană, potrivit căruia Samsung va fi în 2017 unicul furnizor al Apple pentru ecranele OLED.

Potrivit DigiTimes, Apple va introduce în a doua jumătate a anului 2017 trei modele de iPhone, acestea urmând a avea ecrane cu diagonale de 4,7 inchi, 5,5 inchi și 5,8 inchi. Cu toate acestea, din cauza incapacității furnizorilor de a produce cantitatea întreagă de panouri OLED de care Apple are nevoie, numai ultimul model va avea un afișaj OLED, în timp ce modelele de 4,7 inchi și 5,5 inchi vor avea în continuare ecrane LCD. Comparativ cu ecranele LCD, ecranele OLED sunt adesea mai luminoase, mai clare și au un consum energetic mai mic.

Apple va lansa noi modele de iPhone de 4,7, 5,5 și 5,8 inchi în a doua jumătate a anului 2017, panourile TFT-LCD urmând a fi folosite în primele două modele, iar cele AMOLED în modelul de 5,8 inchi, au spus sursele.

Viitorul iPhone cu ecran de 5,8 inchi este cunoscut drept „iPhone 8” iar în ultimele luni s-au vehiculat mai multe variante în privința diagonalei ecranului său (chiar dacă mai toate zvonurile ne indică faptul că el va avea afișaj OLED). Această confuzie se poate datora faptului că acest model de iPhone „premium” urmează să aibă ecranul curbat pe margini, motiv pentru care suprafața activă a ecranului va fi cuprinsă undeva între 5,1 inchi și 5,5 inchi.

Estimările actuale ale Samsung Display prevăd că producătorul sud-coreean poate să fabrice în jur de 20 de milioane de ecrane OLED pe lună, mai adaugă DigiTimes. Până în 2019, Samsung urmază să producă anual până la 590 de milioane de ecrane OLED.

Samsung Display va deveni furnizor exclusiv de ecrane AMOLED pentru noile dispozitive iPhone pe care Apple le va lansa în 2017 și va putea furniza până la 20 de milioane de panouri pe lună, potrivit unor furnizori din Taiwan.

Într-un alt articol publicat de către taiwanezii de la DigiTimes se arată că Apple va apela la o a treia companie pentru asamblarea modelului de iPhone din 2017. Astfel, celor de la Foxconn și Pegatron ar putea să li se alăture Wistron, o companie la care Apple a mai apelat odată cu lansarea iPhone 5c și a iPhone SE.

- Reclamă -