Apple urmează să plătească 2,59 miliarde de dolari companiei Samsung pentru panouri OLED

0
655

Samsung Display îi va furniza din 2017 companiei Apple panouri OLED, potrivit Korea Herald. Se pare că cele două companii au încheiat un contract pe 2,59 miliarde de dolari, o sumă în schimbul căreia Samsung îi va oferi gigantului american 100 de milioane de afișaje OLED de 5,5 inchi, anual.

Panourile OLED elimină necesitatea iluminării, folosite în afișajele LCD tradiționale, permițându-i probabil companiei Apple să mai reducă din grosimea și rama dispozitivelor iPhone. De asemenea, afișajele OLED oferă imagini mai clare și culori mai luminoase comparativ cu LCD-urile, însă costurile mari de fabricare și durata de viață mai mică sunt probleme pe care Apple trebuie să le rezolve înainte de schimbarea afișajelor.

Zvonurile apărute până acum ne sugerau că Apple și Samsung au fost aproape de a încheia un parteneriat pentru panourile OLED încă din luna ianuarie. Atunci agenția Reuters scria că Apple dorește să încheie parteneriate atât cu Samsung, cât și cu LG Display pentru furnizarea de afișaje OLED. Zvonuri ulterioare indicau că Samsung dorește să investească până la 7,47 miliarde de dolari în echipament de fabricare a panourilor OLED, pentru a putea satisface un volum mare de comenzi din partea Apple. În ciuda acestor investiții mari, ei tot nu vor putea produce toate afișajele de care Apple va avea nevoie, așa că gigantul american ar putea apela la LG Display, AU Optronics sau Japan Display.

Zvonuri mai vechi sugerau că Apple va adopta afișajele OLED în 2018, dar informații mai recente ne sugerează că ele și-ar putea face apariția mai devreme, poate chiar în 2017.

Analistul american Ming-Chi Kuo, care a prezentat în trecut numeroase informații veridice cu privire la produsele Apple nelansate, și site-ul DigiTimes au sugerat că Apple va face trecerea la panouri OLED de 5,8 inchi și nu 5,5 inchi (adică dimensiunea ecranului iPhone 6/6s Plus) în 2017, probabil pentru a acoperi și marginile telefonului. Totuși, informația de astăzi venită de la publicația sud-coreeană ne vorbește despre panouri de 5,5 inchi, așa că momentan nu se știe dacă Apple ia în calcul creșterea ușoară a diagonalei ecranului iPhone Plus.

Potrivit lui Kuo, iPhone-ul lansat în 2017 (iPhone 7s, probabil), va suferi o schimbare majoră de design. Dacă informația lui este veridică, atunci Apple va schimba ciclul tradițional de actualizare a produselor sale, compania modificând, până în momentul de față, doar o dată la doi ani designul iPhone, iar între două lansări de iPhone cu aspect nou introducând o versiune „S” cu componente interne actualizate. Anul acesta, compania din Cupertino ar trebui să aducă pe piață un iPhone complet nou, pe care la anul, dacă va păstra ciclul tradițional de actualizare, iar informațiile lui Kuo nu se vor adeveri, îl va actualiza la interior. Dacă va schimba ciclul, așa cum ne sugerează Kuo, atunci iPhone-ul din 2017 va avea o carcasă din sticlă curbată ce va permite alimentarea wireless și un ecran curbat pe margini, potrivit aceluiași analist care, sincer să fiu, mi se pare că a confundat iPhone cu Samsung Galaxy, atunci când a scris raportul.

Așadar, ne așteptăm ca pe viitor Apple să schimbe panourile LCD cu afișaje OLED, însă această modificare nu se va produce suficient de devreme încât să îi permită să includă astfel de panouri în iPhone-urile 7 pe care le va lansa în toamnă.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.