Apple urmează să lanseze 3 modele de iPhone 8 cu carcasă din sticlă

0
1112
iPhone 4

Apple se pregătește să lanseze în 2017 trei modele noi de iPhone 8, toate cu carcase din sticlă, scrie site-ul japonez Nikkei. 

Citând o sursă din lanțul de furnizori ai Apple, Nikkei scrie că gigantul american va lansa trei modele de iPhone cu afișaje diferite. Mai precis, pe lângă modelele de 5,5 inchi și 4,7 inchi (la fel ca și iPhone 7 Plus și iPhone 7), gigantul american urmează să mai introducă un iPhone complet nou, cu ecran Retina HD de 5 inchi.

Confirmând o informație mai veche potrivit căreia printre modelele de iPhone lansate în 2017 de Apple va exista și unul „premium”, Nikkei scrie că doar unul dintre aceste iPhone 8 va avea un afișaj OLED din colț în colț, în timp ce celelalte două vor avea afișaje LCD standard. Din păcate, sursa citată de ei nu ne spune cu exactitate despre care dintre modele ar fi vorba.

În ceea ce privește carcasele celor trei modele de iPhone, se pare că Apple testează pe ele carcase din sticlă. Să nu uităm totuși că informațiile de până acum ne sugerau că doar acel model „premium” va avea o carcasă fabricată din același material precum cea de pe iPhone 4/4s. Sursa citată de Nikkei nu contrazice însă foarte hotărât acele informații, întrucât ea susține că decizia Apple de a pune carcase de sticlă pe toate cele trei modele este momentan „provizorie”:

Apple a decis provizoriu ca toate modelele de 5,5 inchi, 5 inchi și 4,7 inchi să aibă carcase de sticlă, renunțând la carcasele metalice adoptate de actualele iPhone-uri, iar Biel și Lens sunt probabil cei care vor furniza toate carcasele de sticlă pentru noile iPhone-uri de anul viitor.

După cum reiese și din citatul de mai sus, se pare că toate cele trei modele de iPhone 8 vor folosi panouri de sticlă furnizate, atât pentru față, cât și pentru spate, numai de Biel Crystal Manufactory și Lens Technology. Cele două panouri de sticlă urmează să se îmbine cu o ramă metalică – la fel ca și la iPhone 4. Foxconn, compania unde Apple fabrică cele mai multe modele de iPhone și iPad, ar fi lucrat și ea la panouri de sticlă, însă se pare că Biel are un avantaj tehnologic ce i-a permis să câștige contractul.

Și chiar dacă ceea ce ni s-a prezentat mai sus sună destul de bine, trebuie să notăm că Nikkei ne atrage atenția că planurile Apple s-ar putea schimba în orice moment, iar noi s-ar putea să nu mai primim trei modele noi de iPhone, ci doar două, iar carcasele acestora să nu fie fabricate din sticlă. O întâmplare similară a avut loc înaintea lansării iPhone 7 și iPhone 7 Plus – la începutul anului curent se zvonea că Apple va lansa trei modele de iPhone – unul cu afișaj de 4,7 inchi și două cu afișaje de 5,5 inchi – iar în final au fost lansate doar două.

Așadar, astăzi am aflat noi detalii despre niște dispozitive pe care Apple le va introduce abia peste un an, confirmându-ni-se că surprizele pregătite sunt destul de multe. Totuși, este puțin cam devreme să tragem concluzii și să spunem cu certitudine ce va avea și ce nu noua generație de iPhone – poate singurul lucru cert este că ea va veni cu schimbări majore de design și cu un panou frontal mult diferit de actualul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.