Aplicația Facebook pentru iPhone și iPad afișează prognoze meteo

0
486

Facebook a introdus în aplicația principală pentru iPhone, iPad și iPod touch o nouă funcționalitate menită a-i face pe utilizatori să petreacă mai mult timp pe rețeaua socială. TechCrunch scrie că aplicația Facebook pentru iOS a primit recent o secțiune intitulată Vreme, care oferă prognoze meteo pe 24 de ore sau 5 zile pentru locația în care te afli la un moment dat.

Folosind informațiile meteo furnizate de Weather.com, noua caracteristică reprezintă mai mult o extensie a acelor „întâmpinări meteo” care apar în aplicația Facebook încă din 2016 și care includ informații succinte cu privire la starea vremii. Ori, având în vedere acest lucru, atingerea unei întâmpinări va duce de acum la afișarea detaliată a stării vremii pentru locația în care te afli, într-o interfață precum cea din imaginea de mai sus. Desigur, și dacă nu vezi întâmpinarea, vei putea accesa informațiile meteo prin atingerea butonului Mai mult (cel din colțul dreapta jos al ecranului), urmată de atingerea butonului Weather / Vremea (dacă acesta din urmă nu apare, va trebui să apeși pe butonul See more / Vezi mai multe.

Odată ce ai accesat noua secțiune Vreme din aplicația Facebook, vei vedea în partea de sus o ilustrație a stării actuale a vremii, urmată de temperatura actuală, estimările privind maxima și minima zilei, și câteva propoziții care descriu prognoza pentru locația în care te afli. Sub aceste informații apare prognoza pe următoarele 24 de ore, iar mai apoi apare prognoza și pe următoarele 5 zile (cu temperaturile maxime și minime prognozate).

În cazul în care dorești mai multe informații privind starea vremii,vei putea atinge butonul see more weather info / vezi mai multe informații meteo din partea de jos a secțiunii cu prognoze meteo a Facebook. Acesta te va redirecționa către Weather.com.

Desigur, la fel ca și majoritatea aplicațiilor meteo, secțiunea cu informații meteo a Facebook le oferă utilizatorilor posibilitatea de a obține prognoze nu doar pentur locația în care se află (și care este determinată prin GPS), ci și pentru alte locații. Tot ce trebuie să faci în acest caz este să atingi rotița zimțată din partea dreaptă sus a ecranului, apoi să introduci numele orașului dorit.

Prognozele meteo sunt disponibile deja pentru aproximativ 95% dintre utilizatorii de Facebook la nivel global, deci există șanse foarte mari ca șiu tu să poți să le vizionezi din contul tău. Până la finele lunii, Facebook dorește să implementeze și o caracteristică de notificare a utilizatorilor cu privire la prognozele meteo.

Ca să te asiguri că vei vedea prognozele meteo în aplicația Facebook pentru iOS, va trebui să o actualizezi la cea mai recentă versiune, respectiv 79.0 (App Store>Actualizări).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.