iPhone 7s, iPhone 7s Plus și iPhone 8 se vor încărca wireless

0
1014

Anul 2017 urmează să ne aducă trei modele noi de iPhone și, potrivit analistului Ming-Chi Kuo de la KGI Securities, fiecare dintre acestea vor veni cu o tehnologie de alimentare fără fir.

În cea mai recentă notă de cercetare trimisă investitorilor, Kuo a afirmat că atât iPhone 8, cât și succesorii actualelor iPhone 7 și iPhone 7 Plus (iPhone 7s, respectiv iPhone 7s Plus) vor putea fi încărcate wireless. Din cauza faptului că sistemele de alimentare fără fir cresc temperatura internă a telefoanelor în timpul încărcării, analistul opiniază că modelul de iPhone premium cu ecran OLED și carcasă de sticlă (iPhone 8) va avea un nou modul 3D Touch, cu „un strat suplimentar de grafit laminat”, care va preveni o posibilă funcționare defectuasă a dispozitivului din cauza supraîncălzirii:

Deși nu ne așteptăm ca utilizatorii să observe vreo diferență, un strat suplimentar de grafit laminat este necesar pentru un control termic îmbunătățit și, deci, o operare mai stabilă; asta pentru că FPCB este înlocuită cu un film, care este mai sensibil la schimbările de temperatură ale senzorului 3D Touch în iPhone-ul OLED.

Analistul estimează că noul modul 3D Touch ar putea fi cu până la 5 dolari mai scump pentru Apple. Deși aceasta este o creștere minimă a prețului produsului finit, ea face tot mai plauzibilă ideea sugerată de dimineață cum că iPhone 8 va avea un preț de pornire de 1.000$ în SUA (și, implicit, mai mare decât atât în țările Europa și nu nu numai).

Kuo a afirmat în ultimele luni că toate iPhone-urile din viitoarea generație – inclusiv cele cu afișaje de 4,7 inchi și 5,5 inchi – vor avea carcase din sticlă, indicând ca și motiv posibilitatea includerii unui sistem de alimentare wireless. Cu toate acestea, analistul american nu a susținut niciodată până acum, cu subiect și predicat, că atât iPhone 8, cât și celelalte două modele, mai ieftine, vor veni cu tehnologia de încărcare fără fir.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.