Anul 2017 va aduce o schimbare majoră în gama de iPhone și probabil că o știai deja. Dar dacă mai aveai nevoie de o confirmare, aceasta vine astăzi din partea analistului Ming-Chi Kuo.

Într-o notă de cercetare trimisă investitorilor, reputatul analist american dezvăluie și mai multe dintre planurile Apple cu privire la viitoarea generație de iPhone (cunoscută în prezent sub denumirea de „iPhone 8”). Acesta susține că Apple va schimba carcasa unibody din aluminiu a actualelor modele cu una realizată doar din sticlă și nu o va face doar din motive pur estetice, ci și pentru a putea introduce o caracteristică nouă, pe care niciun model de iPhone anterior nu a mai avut-o.

Potrivit analistului, un sistem de alimentare fără fir complet nou stă în spatele marii schimbări de design prin care va trece iPhone anul viitor. Deși există soluții patentate de implementare a tehnologiilor de încărcare wireless pe dispozitive cu carcase metalice, analistul atrage atenția asupra problemelor privind toleranța de frecvență wireless pe care le au aliajele metalice. Din cauza acestora, viteza de încărcare este mult mai mică în cazul dispozitivelor cu carcase metalice, iar Apple nu intenționează să facă un astfel de compromis.

Considerăm că unul dintre motivele pentru care noile iPhone-uri vor trece de la carcase metalice la carcase din sticlă este pentru a accepta alimentarea wireless. Pentru a asigura o performanță sporită, considerăm că ar fi cel mai potrivit ca furnizorii EMS să dezvolte și realizeze încărcătorul wireless, deoarece mai apoi un test cuprinzător va putea fi realizat. Și cum Hon Hai trebuie să își desfășoare cele mai multe resurse pentru a dezvolta și produce iPhone-ul OLED, ne așteptăm ca Pegatron să fie furnizorul excluisv al încărcătorului wireless.

Jony Ive, șeful departamentului de design din cadrul Apple, ar putea fi considerat, de asemenea, un motiv pentru care la anul vom vedea din nou iPhone cu carcasă de sticlă. Se zvonește că acesta lucrează de câțiva ani la un iPhone care arată ca și o bucată unitară de sticlă, iar în interviuri recente el a confirmat mai mult indirect că așa și-ar dori să arate în viitor telefonul Apple.

În ceea ce privește încărcătorul wireless propriu-zis, Kuo nu ne spune prea multe despre cum va funcționa. În luna ianuarie a acestui an a apărut însă o informație potrivit căreia Apple va introduce un sistem de alimentare wireless „așa cum trebuie” în iPhone 8, care va permite încărcarea de la distanță a dispozitivului (deci nu doar atunci când este poziționat pe o anumită suprafață). Analistul menționează totuși motivele pentru care consideră că noul încărcător va fi produs de către Pegatron, însă nu este sigur dacă el va fi sau nu inclus în cutia noilor iPhone 8.

Alături de iPhone 8, analistul Ming-Chi Kuo mai spune în nota sa de cercetare că Apple va mai lansa la anul încă două modele noi de iPhone, însă se referă la acestea sub numele de „iPhone 7s” și „iPhone 7s Plus”. El este de părere că acestea vor avea afișaje de 4,7 inchi și 5,5 inchi, carcase din sticlă, sistem de alimentare wireless și un preț mai mic decât actualele iPhone 7 și iPhone 7 Plus. Reducerea de preț va face ca modelul de iPhone de 4,7 inchi să fie cel mai accesibil, cel de 5,5 inchi să fie următorul, iar iPhone 8 să fie cel mai scump.

Unul dintre motivele pentru care viitoarele dispozitive iPhone cu ecrane de 4,7 inchi și 5,5 inchi nu vor fi numite „iPhone 8” și vor fi ieftinite este aparent tehnologia ecranului. Dacă iPhone 8 urmează să vină cu un ecran OLED (cu diagonala de 5,8 inchi și spațiu activ de 5,1-5,2 inchi, după cum am aflat de la același analist zilele trecute), iPhone 7s și iPhone 7s Plus urmează să păstreze aceeași tehnologie LCD precum modelele actuale.

Analistul încheie expunerea sa prin a spune că viitoarea generație de iPhone va intra în producția de serie abia în trimestrul trei (perioada iulie-septembrie) al anului viitor, motiv pentru care stocurile inițiale vor fi restrânse. Începerea târzie a producției de serie a iPhone 8 (și, probabil, iPhone 7s) ar putea avea ca și motiv problemele de fabricație ale anumitor componente pe care acestea le includ, ecranul OLED punând în mod cert foarte multe probleme furnizorilor.

Kuo este de părere că Apple va comercializa între 90 și 110 de milioane de iPhone 7s, 7s Plus și iPhone 8 în 2017, din acest total nu mai puțin de 55% fiind reprezentat de modelul „premium” (iPhone 8). iPhone 7s va reprezenta între 30 și 35% dintre vânzările totale de iPhone noi de la anul, în timp ce iPhone 7s Plus va reprezenta între 10 și 15% din acest total.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.