Majoritatea zvonurilor de până acum ne arată că iPhone 8 va fi disponibil în cel puțin o versiune cu ecran OLED. Cu toate acestea, cele mai multe se bat cap în cap atunci când vine vorba despre diagonala ecranului.

Analistul Ming-Chi Kuo de la KGI Securities a venit lunile trecute cu o informație potrivit căreia Apple va lansa în 2017 un model de iPhone cu afișaj OLED curbat de 5,8 inchi și carcasă de sticlă, aceasta fiind confirmată de mai mulți analiști de la BarclaysSite-ul japonez Nikkei contrazicea aceste informații, spunându-ne despre iPhone-ul 8 „premium” pe care Apple urmează să îl lanseze că va avea un ecran OLED de 5 inchi.

Kuo a venit de curând cu câteva clarificări cu privire la ecranul iPhone 8 premium într-o nouă notă de cercetare. Trimisă investitorilor la finele săptămânii trecute, această notă arată că mult-așteptatul iPhone „premium” de anul viitor va avea într-adevăr ecran OLED cu diagonala de 5,8 inchi. Totuși, suprafața activă a acestui ecran va fi cuprinsă undeva între 5,1 și 5,2 inchi. Potrivit analistului, această diferență dintre diagonala efectivă a ecranului și suprafața activă este dată de designul noului dispozitiv – fapt ce ne confirmă indirect că ecranul OLED al iPhone 8 va fi curbat pe margini.

Prezicem că iPhone OLED va fi de 5,1-5,2 inchi, în ciuda vehiculațiilor de pe piață. În ceea ce privește dimensiunea ecranului iPhone-ului OLED, informațiile actuale indică, către un maxim de 5,8 inchi și un minim de 5 inchi, dar nu sunt contradictorii, după părerea noastră. Prezicem că iPhone OLED va adopta un panou OLED flexibil (furnizat exclusiv de către Samsung). Totuși, din anumite motive ce țin de design, zona activă va fi cuprinsă între 5,1 și 5,2 inchi. Alături de acel model OLED, ne așteptăm ca Apple să lanseze noi modele de iPhone cu ecrane TFT-LCD de 4,7 și 5,5 inchi.

Așadar, Kuo ne spune că nu a greșit nici el când a menționat diagonala de 5,8 inchi și nu au greșit nici cei de la Barclays și Nikkei când au afirmat că viitoarea generație de iPhone va avea ecran OLED de 5 inchi. Această aparentă contradicție este explicată prin diferența dintre diagonala efectivă a ecranului și zona activă (deci care poate fi folosită) a lui. Diferența aceasta produce confuzie nu doar în rândul celor care ne furnizează informațiile, ci și în rândul nostru, a acelora care le primim, deci clarificarea lui Kuo este foarte importantă (să sperăm că informațiile lui sunt și veridice).

Separat de informațiile privind diferența mare dintre diagonala și suprafața activă a ecranului OLED de pe iPhone 8 premium, analistul Kuo a mai devoalat în nota sa de cercetare o caracteristică nouă cu care vor veni camerele modelelor de iPhone cu afișaje mai mari de 5 inchi pe care Apple le va introduce la anul.

Este vorba despre despre un obiectiv telefoto redesenat, care va avea stabilizare optică de imagine la fel ca și obiectivul cu unghi larg. Această schimbare va crește calitatea pozelor și nivelul de zoom optic comparativ cu camera iSight Duo a iPhone 7 Plus, care nu are stabilizator optic de imagine decât pe unul dintre cele două obiective.

Suntem de părere că Apple va adăuga stabilizator optic de imagine pe CCM-ul telefoto pentru a îmbunătăți punctele de vânzare ale noului iPhone de anul viitor. Considerăm că raza de zoom optic și calitatea foto vor fi ambele îmbunătățite drept rezultat. Ne așteptăm ca obiectivul telefoto să fie redesenat pentru a accepta stabilizarea optică de imagine în CCM, fapt ce va aduce provocări de la: 1. necesitatea creșterii cercului de imagine în obiectivul telefoto, care va generacreșterea timpului de calibrare și un proces de asamblare mai complex și 2. o redesenare a obiectivului telefoto, întrucât creșterea cercului de imagine va duce la degradarea calității foto în colțuri.

Kuo este de părere că noua cameră iSight Duo cu dublă stabilizare optică va fi disponibilă exclusiv pe iPhone 8 OLED și pe modelul de 5,5 inchi succesor al iPhone 7 Plus. Această cameră nu va sosi pe iPhone-ul de 4,7 inchi, care va păstra un singur senzor de imagine. De asemenea, analistul reiterează ideea că modelele ce vor succede iPhone 7 și iPhone 7 Plus vor păstra aceleași ecrane LCD, din cauza incapacității furnizorilor Apple de a produce suficiente afișaje OLED.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.