iPhone 8 ar urma să fie lansat în 2017. Va veni cu ecran OLED, încărcare wireless și fără buton principal

1
1555

Până acum, majoritatea zvonurilor despre iPhone 7 ne-au indicat eliminarea jackului de 3,5 mm pentru căști, schimbări la nivelul antenelor, îmbunătățiri pentru cameră și cipuri. Aparent, se vorbește despre un upgrade nu foarte mare, nici pe partea de design și nici pe partea hardware, atenția, în special a analiștiilor, fiind canalizată, surprinzător, pe dispozitivele iPhone ce vor fi lansate în 2017.

La sfârșitul acestei săptămâni, analistul Barclays, Mark Moskowitz, a trimis o notă investitorilor în care anunță că Apple va sări peste ediția de iPhone „S” în 2017, la 10 ani de la lansarea primului iPhone. Citând surse care cunosc planurile companiei americane, Moskowitz susține că Apple nu va introduce un iPhone 7s, cu hardware mai potent, în 2017, în locul său pregătind un model de iPhone (8, probabil) complet nou, cu schimbări de design majore și caracteristici care nu au mai fost întâlnite pe iPhone, cum ar fi încărcarea wireless.

Cu schimbările sale majore, iPhone 8 ar urma să crească vânzările de iPhone cu 10,3 procente. Iar acest lucru nu se datorează numai faptului că generația de iPhone din 2017 va avea un design complet nou, componente hardware mai bune și cam atât. Pe lângă sistemul de încărcare wireless, analistul Moskowitz prezice că iPhone 8 va veni și cu un afișaj OLED, dar și cu câteva schimbări importante pe panoul frontal, care vor duce inclusiv la eliminarea emblematicului buton principal.

Zvonuri mai vechi indicau faptul că Apple lucrează cu partenerii la începerea producției de afișaje OLED pentru dispozitivele iPhone pe care le va lansa în 2017, De asemenea, se zvonește că gigantul american ar dezvolta o modalitate de a integra într-un singur cip driverele senzorului tactil și pe cele ale ecranului, permițând astfel introducerea unui afișaj cu Touch ID și poate chiar renunțarea la butonul principal (mai ales dacă ne gândim și la tehnologia 3D Touch, care ar putea substitui butonul principal).

Se poate să nu existe un ciclu „S” în 2017. Din conversațiile noastre cu participanți din industrie reiese că Apple ar putea sări peste ciclul „S” anul viitor și, în schimb, să lanseze direct iPhone 8. Saltul ar putea aduce schimbări importante ale factorului de formă, inclusiv OLED, eliminarea butonului principal și alimentare wireless. În viziunea noastră, aceste schimbări posibile stau la baza estimării de creștere a vânzărilor de iPhone în 2017 cu 10,3%, mai mult decât cele 6,3% estimate inițial.

Previziunile lui Moskowitz nu se contrazic cu zvonurile de până acum, analistul sugerându-ne că iPhone 7 nu va avea „schimbări necesare ale factorului de formă” și că va veni numai cu câteva modificări interne și poate cu una sau două caracteristici ce vor lua ochii utilizatorilor (cum ar fi modulul de cameră cu două obiective, pe modelul mai mare de iPhone 7).

Dacă ar fi păstrat tradiția, compania Apple ar fi trebuit să lanseze anul acesta un iPhone complet nou, ținând cont de faptul că în 2015 a introdus iPhone 6s și iPhone 6s Plus. Totodată, în 2017 nu ar fi trebuit să vedem nimic mai mult decât un iPhone „S” cu hardware îmbunătățit și cam atât. Cu toate acestea, ținând cont probabil de aniversarea unui deceniu de iPhone, Apple va schimba probabil ciclul de actualizare al iPhone începând cu 2016, așa că abia din 2017 va trebui să ne așteptăm la un dispozitiv complet nou, după trei ani de iPhone-uri relativ identice.

Drept rezultat, analistul consideră că Apple va vinde în 2016 cu 1,8 procente mai puține terminale iPhone decât a vândut în 2015. Acest lucru i-ar putea determina pe unii analiști să creadă că piața de iPhone a ajuns la saturație, însă situația nu va persista decât până în 2017, când noile iPhone 8 ar trebui să stabilească noi recorduri de vânzări.

Până acum se zvonește că iPhone 7 nu va avea jack pentru căști, antene la fel de urâte și că va veni cu un Smart Connector similar celui de pe iPad Pro, precum și cu cipuri și camere mai bune. În ceea ce privește iPhone 8, pe lângă caracteristicile enumerate de Moskowitz, se zvonește că acest dispozitiv va avea carcasă din sticlă, Apple urmând să renunțe la carcasele din aluminiu.

La final vă spun că ar trebui să privim cu o oarecare reticiență previziunile analistului Mark Moskowitz, întrucât el nu a oferit de prea multe ori informații veridice cu privire la produsele Apple nelansate.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.