Introducerea ecranelor OLED pe dispozitivele iPhone este așteptată de ceva timp de către utilizatorii din întreaga lume, iar dacă Apple ani la rândul a răspuns că această tehnologie nu a ajuns la o maturitate suficientă pentru a înlocui LCD-urile folosite de către ei, se pare că acum îi satisface, iar în curând îi va determina să includă primele ecrane OLED într-un iPhone.

Potrivit celor de la Nikkei, compania Apple își dorește să introducă pe piață primele modele de iPhone cu ecrane OLED în 2017, cu un an mai devreme decât se anticipa până în acest moment. Se pare că în luna decembrie oficiali Apple au purtat discuții cu LG și Samsung în legătură cu o potențială creștere a producției de panouri OLED pentru a satisface o cerere mare din partea lor.

Și chiar dacă acele discuții se referă la ecrane pentru iPhone, nu toate modelele vor beneficia pentru început de astfel de panouri. Sursele citate de Nikkei susțin că ecranele OLED vor fi introduse pentru început numai pe modelul de iPhone cu ecran de 5,5 inchi (iPhone 7s Plus / iPhone Pro), nu doar pentru a-l delimita mai bine de modelul mai mic și mai ieftin (cel cu ecran de 4,7 inchi), ci și pentru că aceste panouri comandate de către Apple sunt dificil de produs.

Aflată foarte aproape de a încheia un contract cu Samsung pentru furnizarea de ecrane OLED flexibile, compania Apple ar fi fost interesată să introducă afișaje OLED flexibile în viitoarele modele de iPhone, însă cei de la Nikkei susțin că procesul de dezvoltare accelerat al Apple ar putea suspenda aceste planuri pentru moment. Gigantul american se grăbește, potrivit informațiilor obținute de asiatici, să implementeze ecrane OLED în iPhone pentru a crește vânzările și atrage noi clienți.

În luna noiembrie, Nikkei scria că Apple urmează să înlocuiască ecranele LCD ale iPhone cu unele OLED în 2018. Acea informație se baza în special pe faptul că unul dintre furnizorii de afișaje ai Apple, Japan Display, avea în plan începerea producției de serie a afișajelor OLED în 2018. Totuși, Samsung și LG vor reuși să producă în cantități mari astfel de afișaje mult mai curând. Samsung, spre exemplu, se pregătește să fabrice până la 45.000 de afișaje OLED pe lună până la finele acestui an.

Așadar, ne putem aștepta ca principala caracteristică ce va deosebi iPhone 7s de iPhone 7 să fie afișajul OLED, însă până în 2017 mai este mult timp, iar planurile Apple se pot modifica în mod repetat.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.