Cum să revii la aplicația anterioară și să accesezi comutatorul de aplicații mai rapid cu 3D Touch pe iPhone – Sfaturi și trucuri

0
2311

Comutatorul de aplicații este una dintre caracteristicile utile ale oricărui iPhone, iPad și iPod touch ce rulează o versiune de iOS ulterioară iOS 5, el oferindu-le utilizatorilor posibilitatea de a vedea toate aplicațiile deschise în prezent pe dispozitivele lor, de a le accesa rapid și de a le închide prin câteva atingeri de ecran. Totul ca rezultat al dublei apăsări a butonului principal.

De-a lungul timpului, comutatorul a suferit o serie de modificări și îmbunătățiri semnificative, pe cele mai moderne dispozitive iPhone el făcând comutarea aplicațiilor la fel de rapidă ca și pe orice Mac cu trackpad. Vorbim, desigur, despre iPhone 6s și iPhone 6s Plus, care au afișaje cu caracteristica 3D Touch ce au permis inginerilor Apple să le ofere utilizatorilor o modalitate alternativă butonului principal, pentru a deschide comutatorul de aplicații. Această modalitate nu este încă cunoscută de prea mulți utilizatori ai ultimelor modele de iPhone și poate necesita câteva încercări pentru a reuși să o accesezi și descoperi cât de rapid poți comuta aplicații astfel.

Folosind 3D Touch (caracteristica iPhone 6s/6s Plus ce detectează forța cu care apreși ecranul), noile modele de iPhone vor ști că tu îți dorești să accesezi comutatorul de aplicații atunci când apeși mai puternic într-o anumită zonă a ecranului. Mai mult decât atât, în funcție de cât de mult ții apăsat și de gestul efectuat după, tu vei reveni fie la aplicația folosită anterior, fie vei deschide întreg comutatorul de aplicații pentru a vedea toate aplicațiile deschise și a le gestiona.

Așadar, urmează pașii de mai jos dacă dorești să accesezi mai rapid aplicația folosită anterior sau comutatorul de aplicații, fără a mai fi nevoit să cobori degetul la butonul principal și să-l apeși de două ori.

Cum să revii rapid la aplicația folosită anterior sau să accesezi comutatorul de aplicații printr-un gest pe iPhone 6s și iPhone 6s Plus

De ce vei avea nevoie:

  • iPhone 6s sau iPhone 6s Plus
  • 3D Touch activat (Notă: implicit, această caracteristică este activă, deci nu va trebui să îți faci griji în privința ei)

A. Revino la aplicația anterioară cu 3D Touch

Notă: La început, până te obișnuiești cu modul în care să apeși pe ecran pentru comutatorul de aplicații, ar fi indicat să așezi iPhone-ul pe o suprafață stabilă (de exemplu, pe o masă). După ce vei învăța cum să accesezi, îți va fi foarte simplu să accesezi comutatorul și ținând telefonul într-o singură mână, via 3D Touch.

  1. Indiferent de aplicația în care te-ai afla sau de pagina de pe ecranul principal pe care ai fi, apasă cu degetul (mare, de exemplu) pe extrema stângă a ecranului iPhone-ului tău (cât mai aproape de rama neagră sau albă, pe care ar trebui să o și atingi cu o parte din deget). iPhone-ul tău ar trebui să vibreze și să mute puțin ecranul pe care ești spre dreapta, afișând profilele a ultimelor două aplicații deschise.3d-touch-comutator-aplicatii
  2. Imediat după ce a vibrat, trage degetul până în partea opusă a ecranului.
  3. Ultima aplicație închisă folosind butonul principal o va înlocui pe cea în care erai la momentul apăsării ecranului /ecranul principal.

Poți continua să glisezi aplicațiile prin apăsarea ecranului până ajungi la aplicația dorită.

B. Accesează rapid comutatorul de aplicații

  1. Indiferent de aplicația în care te-ai afla sau de pagina de pe ecranul principal pe care ai fi, apasă cu degetul (mare, de exemplu) pe extrema stângă a ecranului iPhone-ului tău (cât mai aproape de rama neagră sau albă, pe care ar trebui să o și atingi cu o parte din deget). iPhone-ul tău ar trebui să vibreze și să mute puțin ecranul pe care ești spre dreapta, afișând profilele a ultimelor două aplicații deschise.
  2. Continuă să ții apăsat ecranul încă 1-2 secunde, până când comutatorul de aplicații va apărea pe ecran.3d-touch-comutator-aplicatii

Odată deschis, poți folosi comutatorul ca și cum l-ai fi accesat prin dubla acționare a butonului principal, pentru a închide aplicații sau a accesa aplicațiile deschise anterior.

Folosind această caracteristică de ceva vreme, vă pot spune că este mai ușor și mai rapid să comuți aplicațiile folosind 3D Touch decât comutatorul de aplicații. Iar dacă vine vorba de deschiderea comutatorului, mi se pare în continuare mai rapid 3D Touch decât dubla acționare a butonului principal, deoarece, de multe ori, nu mai necesită ridicarea degetului de pe ecran. Singura problemă a acestei caracteristici este că dacă folosești iPhone de ani buni și te-ai obișnuit cu accesarea prin butonul principal a comutatorului de aplicații, va fi dificil să te dezveți.

Dacă aveți întrebări, neclarități sau doriți să propuneți un tutorial, lăsați un comentariu mai jos în această pagină sau un mesaj pe forum.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.