Pregătește-ți dispozitivul iPhone și iPad de actualizarea la iOS 17 / iPadOS 17 – tot ce trebuie să faci (Sfaturi și trucuri)

- Publicitate -

Încă de la conferința de prezentare a iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro, iPhone 15 Pro Max, Apple Watch Series 9 și Apple Watch Ultra 2, Apple a făcut un anunț important pentru utilizatorii de iOS și iPadOS.

Știind că foarte mulți dintre cei care posedă un iPhone sau iPad ard de nerăbdare să facă actualizarea la iOS 17 și / sau iPadOS 17, compania americană a dezvăluit că lansarea noilor versiuni majore ale sistemelor de operare va avea loc pe data de 18 septembrie.

Momentul lansării nu a fost (ca de obicei) comunicat de către Apple, însă bazându-ne pe istoria ultimilor ani, și pe ultimele actualizări primite de iOS, putem să spunem cu o oarecare certitudine că iOS 17 va putea fi descărcat luni, 18 septembrie, undeva în intervalul orar 19:45-20:15. Asta înseamnă că dacă ai așteptat o vară întreagă să poți instala versiunea finală a iOS 17 pe dispozitivul iPhone pe care îl deții, atunci trebuie ca până la momentul lansării să fii pregătit.

Buna pregatire nu constă doar în cunoașterea din prealabil a procesului de actualizare la iOS 17 / iPadOS 17, ci și, mai ales, în cunoașterea eventualelor probleme ce ar putea apărea după actualizare și luarea unor măsuri de precauție. Drept urmare, în acest articol vă vom prezenta câteva dintre aspectele de care trebuie să țineți cont înainte de a face actualizarea la iOS 17 și / sau iPadOS 17.

Pregatire iPhone și / sau iPad pentru actualizarea la iOS 17 și / sau iPadOS 17

Înainte de a începe

Verifică dacă dispozitivul tău este compatibil cu iOS 17 și / sau cu iPadOS 17

După cum am aflat încă din vară, iOS 17 și iPadOS 17 sunt două dintre versiunile de iOS / iPadOS mai puțin „generoase” atunci când vine vorba despre compatibilitatea cu iPhone-urile, iPad-urile și iPod-urile mai vechi. Potrivit companiei Apple, iOS 17 va fi disponibil pe modelele de iPhone lansate din 2019 încoace, în timp ce iPadOS 17 va fi disponibil și pe modelele de iPad lansate la finele anului 2018. Aceasta înseamnă că iOS 17 nu este compatibil cu iPod touch generația a 7-a, iPhone 6s (Plus), iPhone 7 și iPhone SE (prima generație). iPadOS 17, pe de altă parte, nu mai este compatibil cu următoarele modele de iPad care erau compatibile cu iPadOS 15: iPad mini 4 și iPad Air 2.

  • iPhone: toate modelele de la iPhone XR, iPhone XS și iPhone XS Max încoace.
  • iPod touch: nici un model.
  • iPad: iPad Pro (generația 2 și ulterior), iPad 6 (sau ulterior), iPad mini 5 (și modelele ulterioare) și iPad Air 3 (și ulterioare).

Pentru o listă completă cu toate modelele compatibile cu iOS 17 / iPadOS 17, accesați acest articol.

Notă: iPhone 15 Plus, iPhone 15, iPhone 15 Pro și iPhone 15 Pro Max vor veni cu iOS 17 preinstalat.

Așadar, dacă ai unul dintre dispozitivele menționate mai sus, indiferent de model, culoare, versiune, spațiu de stocare, vei putea face actualizarea la iOS 17 și / sau iPadOS 17! Este, însă, bine de știut că nu toate caracteristicile noi ale iOS 17 și / sau iPadOS 17 vor fi și compatibile cu modelele de iPhone și iPad mai vechi, dar care pot fi actualizate la aceste versiuni.

iOS 17 și  iPadOS 17 – trecere în revistă a noutăților

iOS 17 introduce un nou mod StandBy care afișează pe iPhone informații mari, ușor de privit de la distanță (atunci când telefonul este la încărcat, în poziție orizontală). Utilizatorii vor putea opta pentru a vedea, în acest mod, ora, activități live, notificările recepționate sau / și diferite widgeturi.

Widgeturile sunt, în iOS 17, interactive, astfel că, atât de pe ecranul de blocare, cât și direct de pe ecranul principal al iPhone vei putea să întreprinzi anumite acțiuni fără a-ți mai fi deschisă aplicația (spre exemplu, vei putea să controlezi luminile, să marchezi ca și completat un memento etc.). Sistemul de auto-corectare al iOS 17 a fost și el îmbunătățit în noua versiune de iOS, versiune a sistemului care mai permite și corectarea greșelilor ortografice cu o simplă atingere de ecran.

Caracteristica AirDrop a fost și ea îmbunătățită semnificativ în cea mai recentă versiune de iOS, grație unei funcționalități intitulate NameDrop. Aceasta permite partajarea simplă și rapidă a informațiilor de contact cu o altă persoane, prin simpla apropriere a celor două iPhone-uri. De asemenea, partajarea simplificată la aproprierea iPhone-urilor este posibilă și pentru alte tipuri de conținut. Iar pentru că tot a îmbunătățit partajarea cărților de vizită, Apple le-a îmbunătățit semnificativ aspectul în iOS 17, versiune care introduce Postere de contact, care îți permit să personalizezi aspectul acestora cu fonturi diferite, imagini afișate mai frumos și nu numai.

În anumite țări, iOS 17 introduce căsuță vocală live, o funcționalitate care permite celor care te apelează să spună de ce te contactează, iar tu să vezi acest lucru chiar înainte de a le răspunde (de exemplu, dacă este ceva important, care necesită un răspuns în pofida faptului că nu ești tocmai disponibil în momentul respectiv). Și pentru FaceTime a fost introdusă o funcționalitate similară, care îți va permite să trimiți cuiva care nu îți răspunde în acel moment o înregistrare video pentru a nu rata un anumit eveniment / întâmplare. Tot FaceTime se mai bucură de o actualizare care face disponibil serviciu și pe Apple TV (atunci când un iPhone este conectat la Apple TV, va putea fi afișat apelul direct pe TV).

Aplicația Mesaje are un aspect reîmprospătat și o caracteristică check-in care îi va informa pe cei apropriați că ai ajuns în siguranță la destinație sau dimpotrivă, că nu ai ajuns, dacă se întâmplă ceva pe drum – pierzi semnalul sau sunt contactate serviciile de urgență. Aplicația Safari vine cu îmbunătățiri semnificative pentru modul de navigare privată, cu un sistem mai bun pentru prevenirea urmăririi și cu o caracteristică pentru partajarea parolelor. Aplicația Hărți permite descărcarea anumitor zone pentru a le putea accesa offline oricând ai nevoie, iar Poze poate recunoaște animalele de companie și, cu ajutorul privire vizuală, poate identifica mâncarea, simbolurile, elemente din clipuri video etc.

iOS 17 va mai adăuga o funcționalitate pentru înregistrarea stării de spirit din anumite momente ale zilei, iar, spre finele anului, Apple va introduce pe iPhone o nouă aplicație pentru jurnal.

Ai un model de iPhone / iPad mai vechi?

Problema cu actualizările la versiunile majore ale iOS ar putea surveni pe modelele mai vechi de iPhone și iPad compatibile cu acestea.

Deși, spre deosebire de unele versiuni mai vechi de iOS, cea mai recentă nu este promovată ca fiind una care să aducă cine știe ce optimizări ale performanțelor. Totuși, asemenea situației întâlnite anul trecut la iOS 16, iOS 17 a fost o versiune destul de stabilă pe toată perioada de testare cu programatorii și utilizatorii.

Testând iOS 17 și iPadOS 17 pe iPhone 14 Pro Max și iPad Pro (a patra generație), vă pot spune că, încă din primele versiuni beta ale acestor actualizări, performanțele au fost surprinzător de bune. Iar pe parcursul perioadei de testare, acestea s-au îmbunătățit constant, ajungând ca în ultimele versiuni beta să fie, din punctul meu de vedere, aproximativ la fel de bune precum în cazul iOS 16.6.1. Din păcate, nu am testat această actualizare pe un iPhone Xs / XR, însă tind să cred că și acestea vor avea performanțe decente în noua versiune de iOS.

De ceea ce trebuie să țineți cont dacă doriți să faceți actualizarea la iOS 17 ori la iPadOS 17 este faptul că nu toate aplicațiile sunt compatibile. Spre exemplu, pe perioada de testare a noilor versiuni de iOS și iPadOS au existat probleme de compatibilitate cu unele aplicații de Internet Banking inclusiv ale unor bănci din România. Acestea fie au primit, fie urmează să primească în zilele următoare aplicații care să extindă compatibilitatea cu noile versiuni ale sistemelor de operare. Chiar și așa, mai pot exista unele aplicații (în special cele neactualizate de multă vreme) care nu sunt complet funcționale în noua versiune de iOS și, chiar dacă majoritatea aplicațiilor (și, în special, aplicațiile mari) funcționează fără probleme, s-ar putea să constați după actualizare că nu vei mai putea accesa unele dintre aplicațiile de care ai nevoie. Desigur, acestea s-ar putea să fie actualizate în zilele și săptămânile următoare pentru ca, astfel, să fie compatibile și cu cele mai recente versiuni de iOS și iPadOS.

Or, având în vedere problema cu compatibilitatea unor aplicații și / sau problema eventuală pentru utilizatorii modelelor mai vechi de iPhone și iPad, există trei opțiuni:

  1. Amână actualizarea: Nu actualiza dispozitivul la iOS 17 și / sau iPadOS 17, ci așteaptă până la lansarea iOS 17.1 și / sau iPadOS 17.1 (la începutul lunii octombrie). În această actualizare, Apple va mai „șlefui” pe ici pe colo sistemul de operare, iar până la lansarea ei programatorii vor avea timp suficient pentru a-și optimiza aplicațiile.
  2. Actualizarea temporară: Dacă iOS 16.6.1 încă mai este semnat de Apple (cel puțin în prima săptămână de disponibilitate a iOS 17 și / sau iPadOS 17 ar trebui să mai fie), atunci poți încerca să îți actualizezi dispozitivul la iOS 17 și / sau iPadOS 17 doar temporar. Astfel, vei avea ocazia de a încerca această actualizare pe iPhone-ul/iPad-ul tău, iar în cazul în care performanțele și autonomia bateriei sunt dezamăgitoare, vei putea reveni la iOS 16.6.1. Reține însă că această „strategie” este una riscantă, întrucât Apple poate să înceteze în orice moment semnarea actualizării. De asemenea, nu recomand să încerci această opțiune dacă nu ești cât de cât priceput.
  3. Actualizare definitivă, situație în care vei suporta eventualele probleme de compatibilitate cu unele aplicații până când ele vor fi actualizate, dar și eventualele probleme de stabilitate specifice primelor versiuni ale unei actualizări majore de iOS (care par totuși să fie mai puține decât în anii anteriori) până la lansarea unor actualizări viitoare.

Desigur, pe lângă performanțe, trebuie să ne gândim și la mulțimea de noutăți cu care vin iOS 17 și iPadOS 17, precum și la îmbunătățirile în privința securității sistemului și a intimității utilizatorilor. Iar dacă ai un Apple Watch eligibil și vrei să îl actualizezi la watchOS 10 (o actualizare care va fi, de asemenea, lansată luni seară), trebuie să știi că ai nevoie de iOS 17 pentru a face acest lucru.

Probleme cu iCloud? Atenție!

Un dispozitiv iPhone sau iPad conectat la iCloud, pe care există probleme cu autentificarea în acest cont, va cere, după actualizarea la iOS 17 și / sau iPadOS 17, introducerea parolei.

Aceasta ar putea fi o problemă pentru utilizatorii care au uitat parola contului de iCloud (poți încerca mai întâi să o resetezi urmând pașii de aici), precum și pentru cei care folosesc un iPhone la mâna n despre care cred că s-ar putea să fie blocat în iCloud (există această incertitudine atât timp cât dispozitivul nu a fost restaurat niciodată înainte sau după achiziție).

Totuși, atât timp cât ați făcut trecerea la iOS 17 și / sau iPadOS 17 prin actualizarea dispozitivului și nu prin restaurarea lui, veți putea sări peste logarea în contul de iCloud (cu excepția situației în care dispozitivul a avut bypass iCloud – mai puțin probabil pentru modelele mai recente de iPhone / iPad).

Dacă ai iPhone blocat într-o rețea de telefonie mobilă…

Imediat după actualizarea la o versiune majoră de iOS, orice iPhone va cere activarea folosind o cartelă SIM.

iOS 17 nu face excepție de la această regulă, așa că utilizatorii care folosesc un iPhone blocat în rețeaua unui operator dintr-o altă țară, fie că au sau nu o cartelă de decodare parțială (Gevey / R-SIM), trebuie să ia aminte de acest lucru.

Astfel, în cazul în care folosești iPhone-ul fără niciun SIM (ca și pe un iPod, de exemplu), îți recomandăm să eviți să faci actualizarea, întrucât vei rămâne cu telefonul inutilizabil până în momentul în care îl vei debloca ori vei avea o cartelă din rețeaua în care este codat. De asemenea, și în situația în care folosești o cartelă de decodare îți recomandăm să eviți actualizarea la iOS 17 până în momentul în care ești 100% sigur de faptul că acea cartelă este compatibilă cu versiunea de iOS pe care urmează să o instalezi.

Activarea nu va reprezenta o problemă pentru tine, atât timp cât iPhone-ul tău este unul niciodată blocat (neverlocked), a fost deblocat definitiv (la operator ori folosind un serviciu terț de decodare) ori este blocat în rețeaua unui operator din țară și ai o cartelă de la acesta (de exemplu, este blocat în rețeaua Orange România).

Pregatire iPhone  și / sau iPad pentru iOS 17 și / sau iPadOS 17

După ce ai luat la cunoștință toate cele descrise mai sus și ai decis că raspunsul la întrebarea Vrei să faci actualizarea la iOS 17 și / sau iPadOS 17 pe terminalul tău iPhone / iPad? este afirmativ, atunci poți să începi procesul de pregătire.

Efectuează un backup

Deși actualizările la noile versiuni de iOS decurg, de regulă, fără problemă, nu se știe niciodată când ceva nu va funcționa conform planului, iar restaurarea dispozitivului va rămâne singura soluție

De aceea, înainte de a apăsa pe „Descărcați și instalați / Instalați” pentru a actualiza iPhone-ul sau iPad-ul la o nouă versiune de iOS, fie ea majoră sau nu, noi le recomandăm cititorilor noștri, în primul rând, să facă un backup dispozitivelor lor.

Backupul creează o copie de siguranță a tuturor datelor de pe un iPhone sau iPad, oferind astfel utilizatorilor o soluție rapidă și sigură pentru recuperarea, în caz de nevoie, a tuturor lucrurilor stocate pe dispozitivele lor. Și când spunem „recuperarea tuturor lucrurilor,” ne referim la absolut tot – de la aranjamentul aplicațiilor pe ecranul principal și fundaluri la datele din aplicații, pozele tale, mesajele șamd.

Backupul unui dispozitiv cu iOS poate fi făcut prin două metode: iCloud și iTunes / Finder. Prima metodă este și cea mai simplă și mai convenabilă deoarece funcționează doar cu o conexiune la o rețea Wi-Fi, iar la nevoie îți va pune la dispoziție backupul oriunde te-ai afla.

Cea de-a doua metodă este aproape la fel de simplă ca și prima, dar nu este la fel de convenabilă (presupune conectarea dispozitivului cu iOS la un computer pe care este instalată aplicația iTunes / la un Mac cu macOS Catalina sau ulterior și nu îți permite să restaurezi iPhone-ul din backup decât dacă îl conectezi la computerul pe care este stocat acel backup). Chiar și așa, ea este preferată de utilizatorii care nu au acces la o rețea Wi-Fi (stabilă) ori nu folosesc deloc iCloud.

În eventualitatea în care nu ai suficient spațiu de stocare pe iCloud (de exemplu, ai planul gratuit de 5 GB sau un plan superior, dar spațiul este ocupat), atunci trebuie să știi că Apple îți va oferi temporar și gratuit spațiu de stocare pe iCloud pentru a face un backup pe care îl vei avea până la finalizarea cu succes a procesului de actualizare.

Așadar, indiferent de metoda care se potrivește mai bine pentru tine, urmează unul dintrte tutorialele de mai jos pentru a vedea cum să faci backup dispozitivului tău:

Notă: În cazul backupului iTunes / Finder, îți recomandăm să îl arhivezi pentru a preîntâmpina o eventuală suprascriere a lui (detalii în tutorialul de mai sus) – util dacă vei face downgrade ulterior de la iOS 17 la iOS 16.6.1.

Curață-ți dispozitivul

De asemenea, ceea ce ar fi indicat să faci înainte de a face actualizarea la o versiune nouă a iOS, cu atât mai mult la una majoră, este să îți cureți dispozitivul. Și nu, nu de praf sau alte reziduuri, ci de aplicațiile vechi pe care nu le mai folosești.

De asemenea, dacă ai un dispozitiv iPhone cu spațiu mic de stocare și nu mai ai loc pe el pentru a instala iOS 17 și / sau iPadOS 17, poți urma recomandările de mai jos:

  • Șterge aplicațiile pe care nu le folosești, de care nu ai nevoie sau care ocupă prea mult spațiu de stocare.
  • Șterge pozele de care nu mai ai nevoie și importă-le pe un computer sau într-o aplicație de stocare în cloud pe cele pe care nu dorești să le revezi atât de des.

Tutorialele menționate mai jos te vor ajuta să realizezi aceste lucruri:

Eliberarea spațiului de stocare este importantă în special pentru cei care dețin modele de iPhone cu spațiul de stocare plin și vor să facă actualizarea wireless, deoarece iOS 17 și / sau iPadOS 17 are nevoie de ceva spațiu liber pentru a fi instalată prin această metodă – în jur de 4 GB (probabil câteva sute de MB în plus sau în minus, în funcție de dispozitiv). Așa că nu te încrede doar în cei 1-1,5 GB pe care îi va arăta dispozitivul că îi ocupă actualizarea iOS 17 și / sau iPadOS 17, pentru că aceia nu sunt toți, ci doar dimensiunea actualizării ce urmează a fi descărcate.

Notă: Dacă nu poți elibera atât de mult spațiu de stocare va trebui să apelezi la un PC cu iTunes / un Mac (via Finder) pentru a face actualizarea la iOS 17 și / sau iPadOS 17, întrucât prin această metodă este nevoie de aproximativ jumătate din spațiul de stocare necesar pentru actualizarea wireless.

Nota 2: În cazul în care ai șters cam totul și tot nu ai spațiu pentru actualizare (fie ea și prin iTunes), atunci s-ar putea să fii nevoit să îți restaurezi iPhone-ul sau iPad-ul. Mai multe detalii aici.

Nota 3: Spațiul de stocare de care aveai nevoie pentru a face actualizarea va fi eliberat de pe dispozitivul tău imediat după instalarea iOS 17 și / sau iPadOS 17. Ba chiar mai mult decât atât, se prea poate să descoperi că după actualizare ai puțin mai mult spațiu de stocare liber decât înainte (de regulă, actualizările majore de iOS eliberează cache-ul aplicațiilor și alte date nenecesare).


Recomandare: Ar fi bine de știut că, în anumite cazuri, cel mai bun mod de a face actualizarea la o versiune majoă a sistemului de operare iOS este „pe curat.” Ea presupune restaurarea dispozitivului și configurarea lui ca nou, înlăturând toate problemele de natură software ce ar putea să îți facă probleme, eliberând spațiu de stocare și chiar ajutând la creșterea ușoară a autonomiei bateriei (drept care este și recomandată în cazul în care ai astfel de probleme). Din păcate, această metodă duce automat la pierderea tuturor datelor tale, cu excepția acelora care fuseseră anterior sincronizate cu iCloud (de exemplu, contacte, notițe, calendare, favorite, poze din Biblioteca foto iCloud etc. + datele din aplicațiile ce sunt sincronizate cu iCloud ori sunt bazate pe cloud) sau cu iTunes. În cazul sincronizării, datele vor fi recuperate la reconectarea în toate conturile tale, reconfigurarea dispozitivului șamd.

Totuși, în loc să apelezi la o metodă atât de radicală, poți să încerci următorul „truc”: fă actualizarea la iOS 17 și / sau iPadOS 17 prin metoda tradițională, iar dacă nu ești mulțumit de performanțele dispozitivului tău, restaurează-l și configurează-l ca și iPhone / iPod nou.

Câteva linkuri utile pentru sincronizarea datelor:


Efectuează toate actualizările disponibile

Da, înainte de a face actualizarea la iOS 17 și / sau iPadOS 17 este cât se poate de recomandat să faci toate actualizările disponibile pentru iPhone-ul sau iPod-ul tău.

Asta înseamnă, în primul rând, să actualizezi dispozitivul la iOS / iPadOS 16.6.1 atât cât mai ai vreme, întrucât această actualizare de iOS include toate optimizările pentru ca procesul de upgrade să decurgă fără probleme, iar datele tale să nu fie pierdute.

În al doilea rând, intră pe App Store și verifică dacă sunt aplicații care trebuie actualizate. Nu de alta, dar multe dintre aplicațiile pentru iOS vor fi actualizate în această perioadă pentru a include compatibilitate cu iOS 17 și / sau iPadOS 17.

Verificarea actualizărilor de aplicații disponibile se face din App Store > Profil > Actualizări (în cazul în care ai actualizări disponibile, atinge butonul „Actualizați tot”).

Bonus: Fii cu un pas înaintea tuturor

Luni, pe 18 septembrie, te așteptăm pe iTutorial.ro pentru a afla primul când a fost lansat iOS 17 și iPadOS 17. Pentru asta, nu uita să ne urmărești pe Facebook și X (Twitter), și să te abonezi la notificările noastre web.

De asemenea, dacă dorești să fii printre primii care au descărcat și instalat iOS 17 și / sau iPadOS 17, atunci asigură-te că iPhone-ul sau iPad-ul tău este suficient de încărcat (are minimum 50% baterie), este conectat la o rețea Wi-Fi și are câțiva GB spațiu de stocare liberi. Alternativ, dacă vrei să faci actualizarea via iTunes, asigură-te că ai computerul conectat la Internet și cea mai recentă versiune a programului instalată.

Actualizarea la iOS 17 și / sau iPadOS 17 se va face din Configurări > General > Actualizare software, de pe iPhone / sau iPad sau accesând butonul Caută o actualizare în iTunes. Mai multe detalii în tutorialul de mai jos:

Notă: În primele ore de după lansarea iOS 17 și / sau iPadOS 17 s-ar putea ca actualizarea la noua versiune de iOS să decurgă ceva mai greoi întrucât zeci de milioane de utilizatori vor încerca să își actualizeze dispozitivele, iar serverele Apple s-ar putea mișca ceva mai greu decât de obicei.

- Publicitate -
Alex Popa
Alex Popahttps://itutorial.ro
Redactor-șef și fondatorul iTutorial.ro.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole sugerate

Cum se elimina un iPhone / iPad blocat in iCloud de pe contul vechiului proprietar pentru a putea fi folosit din nou – Tutorial

Functia Blocare activare - pe care am descris-o in cadrul acestui tutorial - a fost introdusa de...

Cum sa remediati problema butoanelor Home si Power atunci cand nu functioneaza pe iPhone si iPad – Tutorial

Doua dintre cele mai cunoscute probleme hardware ale iPhone si iPad sunt legate de functionarea butoanelor Home...

Articole similare

URMĂREȘTE-NE

20,785UrmăritoriÎmi place
10,899UrmăritoriUrmărește-ne
360UrmăritoriUrmărește-ne
113AbonațiAbonați-vă
Publicitate

Cele mai recente articole

iOS 17.4 și iPadOS 17.4 au fost lansate pentru iPhone și iPad cu noutăți importante în Uniunea Europeană

iOS 17.4 și iPadOS 17.4 au fost lansate marți seară de către Apple și sunt disponibile, așadar, pentru utilizatorii modelelor de iPhone și iPad...

Apple a lansat MacBook Air cu chipset M3

Apple a lansat astăzi o actualizare pentru gama MacBook Air (13 inch și 15 inch), care oferă chipset-uri M3, compatibilitate îmbunătățită pentru afișajele externe,...

iOS 17.4 va permite instalarea de aplicații din afara App Store pe iPhone și iPad, în UE

Urmare a faptului că pe data de 6 martie 2024 intră în vigoare actul legislativ privind piețele digitale (DMA - Digital Markets Act) pe...

Vrei să fii la curent cu ultimele noutăți din lumea Apple?

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi pe e-mail ultimele articole publicate pe iTutorial.ro!

*După ce ai completat adresa de e-mail și apăsat butonul „MĂ ABONEZ”, vei primi pe acea adresă de e-mail un mesaj în care va trebui să confirmi înscrierea la newsletter-ul nostru.