Apple Watch Series 9 a fost prezentat de către Apple

- Publicitate -

Evenimentul media Apple de pe 12 septembrie a început cu prezentarea noii generații de Apple Watch – Series 9. Noul model de ceas este mai rapid grație chipset-ului Apple S9, poate fi controlat printr-un nou gest, are un afișaj mai luminos, Siri funcționează mai bine și oferă acces la datele despre sănătate, poate localiza în mod precis noile modele de iPhone și nu numai.

„Apple Watch este un însoțitor indispensabil care ajută milioane de oameni cu sănătatea, condiția fizică, siguranța și comunicarea. Introducem cea mai bună gamă de Apple Watch, cu noi capacități și avansuri tehnologice, inclusiv un nou gest de dublă atingere, un afișaj mai luminos, Siri procesată local, care sunt primele noastre produse neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon. Fie că utilizatorii fac upgrade de la modelele mai vechi sau și le cumpără pe primele, nu a fost niciodată un moment mai bun să experimentezi Apple Watch” – Jeff Williams, COO Apple.

Apple Watch Series 8 modele

Apple Watch Series 9 Puternicul SiP S9

Noile modele de Apple Watch au un chipset propriu Apple complet nou. Gigantul californian susține că acest system on a chip din noile modele este cel mai puternic cip pus vreodată pe Apple Watch, făcând posibile noi funcționalități cum ar fi noul gest de control prin dublă atingere a degetelor și procesarea locală a Siri dimpreună cu posibilitatea asistentului de a accesa, în premieră, informații despre sănătate.

Noul SiP S9 are un Neural Engine cu patru nuclee care poate procesa sarcinile de învățare automată de două ori mai rapid decât putea un Apple Watch Series 8. CPU-ul ceasului are 5,6 miliarde de tranzistori, cu 60% mai mulți decât modelul precedent, iar GPU-ul furnizează performanțe grafice cu 30% mai bune decât în cazul celor furnizate de S8. Chipset-ul de la Apple este unul eficient din punct de vedere energetic, oferind o autonomie a bateriei de 18 ore.

Un nou gest prin care poți controla rapid ceasul

Dacă toate modelele de Apple Watch de până acum puteau fi controlate prin intermediul unor atingeri, glisări, mișcări ale brațului, dar și cu ajutorul Digital Crown, Apple Watch Series 9 vine cu o nouă modalitate de control.

Noul model de ceas recunoaște un nou gest de atingere a indicelui cu policele. Și nu, nu vorbim despre un gest efectuat pe ecran cu mâna opozabilă, ci un gest efectuat chiar cu mâna pe care porți ceasul. Astfel, Apple Watch Series 9 poate fi controlat fără a-l atinge.

Dubla atingere controlează butonul principal din aplicații. Ca atare, poți folosi acest gest pentru a opri un temporizator, pentru a reda sau opri redarea muzicii sau pentru a amâna o alarmă. De asemenea, acest gest poate fi folosit și pentru a răspunde sau închide un apel sau pentru a controla camera de pe iPhone ori telecomanda Apple TV. Gestul va fi recunoscut și în interfața cu cadrane, deschizând stiva inteligentă și permițându-ți să derulezi printre widget-uri prin repetarea lui.

Apple susține că noul ceas poate recunoaște aces gest cu ajutorul noului  Neural Engine al chipset-ului Apple S9, care procesează rapid datele venite de la accelerometru, giroscop și de la senzorul de citire a pulsului, fiind ajutat de un nou algoritm pentru învățare automată. Acest algoritm detectează cele mai mici mișcări ale mâinii și schimbările specifice privind circulația sangvină atunci când policele atinge indicele.
ecran Apple Watch Series 8

Afișaj mai luminos

Mulțumită SiP-ului S9 eficient din punct de vedere energetic și unei noi arhitecturi avansate pentru afișaj, Apple a crescut luminozitatea maximă a ecranului Apple Watch Series 9 la 2.000 de niți, adică de două ori mai mult față de Series 8. Această creștere face textele mult mai lizibile chiar și atunci când ești direct în bătaia razelor solare.

Mai mult decât atât, Series 9 este primul model Apple Watch care, în locurile întunecate, poate să reducă luminozitatea ecranului până la 1 nit, astfel încât persoanele din jur să nu fie deranjate.

Siri procesat local

Pentru prima dată pe Apple Watch, solicitările adresate lui Siri vor fi procesate și local, pe dispozitiv. Vorbim despre acele solicitări care nu necesită obținerea de informații de pe internet, cum ar fi cele care privesc pornirea unui temportizator, a unui exercițiu și nu numai. Grație procesării locale, respectivele solicitări vor fi îndeplinite mai rapid, iar răspunsurile vor fi mai corecte. În plus, mulțumită noului Neural Engine, dictarea este cu până la 25% mai curată decât pe Apple Watch Series 8.

Și cum procesarea locală este sigură, Apple a configurat Siri să poată accesa datele din aplicația Sănătate pentru solicitările privitoare la sănătate și condiția fizică. Datele acestea nu vor ajunge pe serverele Apple sau în altă parte pentru a putea fi citite de Siri, ci asistentul le va prelua, offline, direct de pe ceas. Astfel, utilizatorii vor putea întreba asistentul cât au dormit cu o seară înainte, cât mai au până își completează inelele de activitate sau care este nivelul oxigenului din sânge. De asemenea, vor putea adăuga informații despre masă, ciclu menstrual și medicamentele administrate.

Găsire precisă și integrare cu HomePod

Mulți dintre posesorii de Apple Watch folosesc ceasul pentru a-și găsi telefoanele. Acum, grație faptului că S9 include a doua generație a cipului ultra wideband pentru conștientizare spațială, el oferă caracteristica de localizare precisă pentru modelele de iPhone din gama iPhone 15. Aceasta va arăta distanța până la iPhone, direcția și va furniza indicații vizuale, haotice și audio pentru a te ajuta să reperezi telefonul, chiar dacă acesta este într-o altă încăpere.

Noul cip de conștientizare spațială (U2) aduce și integrare cu HomePod. Astfel, atunci când ceasul ajunge la o distanță de 4 metri de un HomePod care redă muzică, el va deschide automat aplicația În redare pentru a-ți permite să controlezi redarea. Iar dacă nimic nu este în redare pe HomePod, stiva inteligentă va afișa sugestii pentru redare.

Apple Watch Series 9 Modele și curele

Noua gamă Apple Watch este disponibilă în continuare în două mărimi – 41 mm și 45 mm, cu carcasă din aluminiu și oțel inoxidabil. Modelele din aluminiu sunt disponibile cu finisajele: strălucire stelară, miezul nopții, argintiu, roz și roșu PRODUCT(RED). Modelele din oțel inoxidabil, în schimb, sunt oferite pe auriu, argintiu și grafit. Apple susține că orice Apple Watch Series 9 din aluminiu configurat cu o curea Sport Loop este neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon.

Noua gamă Apple Watch include FineWoven, un material nou care o înlocuiește pielea, este realizat dintr-o microțesătură pe diagonală pe care Apple o descrie a fi „luxoasă” și oferindu-ți senzația de piele întoarsă, fiind realizată în proporție de 68% din materiale reciclate. Acest material este acum folosit la curelele Magnetic Link și Modern Buckle.

Cureaua Sport Loop a fost reproiectată și este realizată folosind fire reciclate în proporție de 82%. Și curelele realizate de Apple în colaborare cu Nike și Hermès sunt mai „eco”, cureaua Nike Sport, spre exemplu, conținând acum cel puțin 32% fluoroelastomer reciclat. Toate curelele Hermès sunt realizate acum din materiale textile.

Apple Watch Series 9 Lansare și disponibilitate

Precomenzile pentru Apple Watch Series 9 au început la magazinele Apple și ale partenerilor, acestea urmând a fi lansate în peste 40 de țări (inclusiv România) pe 22 septembrie. La noi, precomenzile pentru noile ceasuri vor începe vineri, la ora 15:00.

Noile modele de Apple Watch sunt, în Europa, mai ieftine cu 50€, în versiunile din aluminiu, față de cele pe care le înlocuiesc. Astfel, Apple Watch Series 9 de 41 mm costă 449€, iar modelul de 45 mm costă 479€.

De o ieftinire de 50€ beneficiază, în Europa, și modelele de Apple Watch din oțel inoxidabil, care au de acum un preț de plecare de 799€ (modelul de 41 mm), respectiv 849€ (modelul de 45 mm).

- Publicitate -
Alex Popa
Alex Popahttps://itutorial.ro
Redactor-șef și fondatorul iTutorial.ro.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole sugerate

iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro și 15 Pro Max sunt disponibile la precomanda în România. Iată la ce magazine și care...

iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro și iPhone 15 Pro Max sunt disponibile la precomanda...

Apple a anunțat data de lansare a iOS 17, watchOS 10, tvOS 17 și macOS Sonoma

Prezentate în iunie la WWDC23, iOS 17, iPadOS 17, tvOS 17 și watchOS 10 au în sfârșit...

Articole similare

URMĂREȘTE-NE

20,785UrmăritoriÎmi place
10,899UrmăritoriUrmărește-ne
359UrmăritoriUrmărește-ne
113AbonațiAbonați-vă
Publicitate

Cele mai recente articole

iOS 16.7 / iPadOS 16.7 / watchOS 9.6.3 și macOS 13.6 / 12.7 au fost lansate

iOS 16.7 și iPadOS 16.7 au fost lansate joi seară de către Apple și sunt disponibile, așadar, pentru utilizatorii modelelor de iPhone și, respectiv,...

watchOS 10.0.1 a fost lansat pentru Apple Watch

watchOS 10.0.1 a fost lansat joi seară pentru utilizatorii de Apple Watch. Aceasta este prima actualizare adusă watchOS 10, o actualizare lansată în forma...

iOS 17.0.1 și iPadOS 17.0.1 au fost lansate pentru iPhone și iPad

iOS 17.0.1 și iPadOS 17.0.1 au fost lansate joi seară de către Apple și sunt disponibile, așadar, pentru utilizatorii modelelor de iPhone și iPad...

Vrei să fii la curent cu ultimele noutăți din lumea Apple?

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi pe e-mail ultimele articole publicate pe iTutorial.ro!

*După ce ai completat adresa de e-mail și apăsat butonul „MĂ ABONEZ”, vei primi pe acea adresă de e-mail un mesaj în care va trebui să confirmi înscrierea la newsletter-ul nostru.