Cum să dezactivezi sau activezi 3D Touch pe iPhone – Tutorial

13
4425

Caracteristica emblematică a iPhone 6s și iPhone 6s Plus este 3D Touch. Ea este capabilă să detecteze forța cu care tu apeși ecranul dispozitivului tău pentru a-ți oferi scurtături folositoare către anumite funcționalități sau acces la noile gesturi „Peak” și „Pop”.

Promovată intens de către Apple, 3D Touch oferă o nouă dimensiune în sistemul de operare, îmbogățind funcționalitatea multor aplicații preinstalate și de pe App Store, chiar dacă mulți dintre utilizatorii de iPhone 6s / 6s Plus nici măcar nu știu de ea sau o uită pe parcurs. Desigur, noua generație de Multi-Touch de pe iPhone nu este chiar indispensabilă momentan, deși mulți o vor găsi utilă în utilizarea de zi cu zi.

Totuși, nu trebuie să omitem faptul că există și un mai mic grup de utilizatori ce consideră acest 3D Touch de-a dreptul deranjant sau capabil de a distrage atenția de la ceea ce vor ei să acceseze pe dispozitivele proprii. Într-adevăr, până când te obișnuiești cu 3D Touch, se poate să pățești de mai multe ori ca în loc să intri în aplicația sau meniul dorit, să activezi scurtăturile / previzualizarea conținutului pe care urmează să îl deschizi, iar atunci când vrei să rearanjezi aplicațiile pe ecran ori să elimini câteva să nu poți face acest lucru din cauză că ele în loc să înceapă să „tremure”, afișează fie scurtăturile rapide, fie telefonul vibrează scurt și rămâne la fel ca înainte ecranul principal.

Ei bine, în cazul în care nu folosești 3D Touch, ba chiar mai mult, acesta începe să te încurce la utilizarea iPhone-ului tău, atunci ar fi recomandat să dezactivezi această caracteristică ce, implicit, vine activată pe orice iPhone 6s / iPhone 6s Plus nou. Cum poți face acest lucru? Simplu; urmează pașii de mai jos și vei afla (acești pași pot fi urmați și în sens invers – deci dacă 3D Touch este dezactivat pe iPhone-ul tău și dorești să îl activezi)!

Cum să dezactivezi / activezi 3D Touch pe iPhone

De ce vei avea nevoie:

 • Un iPhone 6s sau iPhone 6s Plus

Dezactivare 3D Touch

 1. Deschide aplicația Configurări de pe ecranul principal al dispozitivului tău iPhone;home screen iphone ios 9 ecran principal
 2. Atinge General;general configurari
 3. Atinge Accesibilitate;accesibilitate
 4. Derulează în jos până la categoria INTERACȚIUNE și atinge 3D Touch;3d touch accesibilitate setari
 5. Comută butonul din dreptul 3D Touch la poziția oprit (gri / O), pentru a dezactiva caracteristica sau, după caz, la poziția pornit (verde / I), pentru a o activa.dezactivare 3d touch

Odată dezactivat, 3D Touch și toate caracteristicile asociate nu vor mai funcționa pe iPhone, indiferent cât de puternic sau ușor vei atinge ecranul. Astfel, tu nu vei mai fi deranjat de previzualizări și tot felul de acțiuni rapide.

Odată activat însă, 3D Touch va recunoaște din nou nivelul de presiune cu care apeși ecranul pentru a-ți afișa previzualizări ale conținutului, acțiuni și meniuri contextuale.

Dacă aveți întrebări, neclarități sau doriți să propuneți un tutorial, lăsați un comentariu mai jos în această pagină sau un mesaj pe forum.

13 COMENTARII

  • Va trebui ca apăsarea să fie mai puternică (doar o atingere lungă face ca aplicațiile să intre în modul tremurând). Secretul este să aplici forță mai multă pe ecran și să exersezi pentru a te obișnui (este ceva mai dificil la început). De asemenea, poți să ajustezi sensibilitatea 3D Touch pentru a activa mai ușor meniurile atunci când efectuezi acest gest: https://itutorial.ro/2016/03/sensibilitate-3d-touch/ .

 1. Salut!Am un iphone 7,iar ca sa activez 3D touch trebuie intotdeauna sa tin apasat ecranul,dar sa si misc putin telefonul,altfel nu se activeaza.A intampinat cineva problema?Ma puteti ajuta cu un sfat,in sensul ca poate este o setare de care nu stiu si sa nu mai fie nevoie sa misc telefonul.Multumesc anticipat!

   • Multumesc frumos!Functioneaza acum,se pare ca nu apasam destul de ferm pe ecran. Inca o intrebare; cand fac o fotografie nu se aude nici un zgomot.Se poate activa de undeva sonorul pentru camera?

    • Nu cumva telefonul este pe modul Silențios? Dacă da, atunci este normal să nu se audă nimic. Verifică dacă nu cumva este pe modul Silențios (glisorul din marginea laterală a iPhone-ului este coborât atunci când modul Silențios este activ) și apoi înregistrează o poză. Dacă în continuare nu se aude, anunță-mă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.