Analistul KGI Securities a publicat un nou raport în care prezice din nou că Apple va renunța la ideea de iPhone cu carcasă din aluminiu, sticla fiind cel mai probabil înlocuitor în modelele pe care le va lansa începând cu anul 2017. Dacă spusele sale vor fi corecte, atunci schimbarea de design majoră, pe care lumea o așteaptă anul acesta la iPhone 7, nu se va produce acum.

Mai precis, Kuo este de părere că din dorința de a diferenția iPhone de un număr tot mai mare de terminale ale căror carcase sunt fabricate din aluminiu, compania Apple și-ar dori să revină în 2017 la un model de carcasă similar celui pe care îl aveau iPhone 4/4s, cu spatele din sticlă, introducând totodată un design industrial complet nou. Schimbarea, opiniază analistul, i-ar permite companiei Apple să îmbunătățească, competitivitatea și inovația în design, făcând iPhone un dispozitiv mai interesant decât oricând.

Dacă iPhone 7 va utiliza o carcasă din aluminiu în 2016, va fi al cincilea an consecutiv în care iPhone vine cu așa ceva, ceea ce înseamnă că nu mai are acea prospețime care să îi atragă pe clienți. De asemenea, mulți dintre competitorii Apple pe piața din SUA au adoptat deja carcasele din aluminiu, ceea ce înseamnă că iPhone nu mai are un avantaj clar, din cauza lipsei de diferențiere. Bazându-ne pe așteptările ca vânzările de iPhone să scadă în 2016, considerăm că Apple va fi mult mai puternic motivată să folosească carcase din aluminiu în 2017 într-o încercare de a îmbunătăți competitivitatea iPhone prin oferirea unui factor de formă complet nou.

Analistul cunoscut pentru previziunile sale corecte în legătură cu produsele Apple nelansate a mai adăugat că rata de noi modele de iPhone cu carcasă din aluminiu ar urma să scadă de la 100%, cât este în prezent, la 40% sau mai puțin, indicându-ne astfel că o parte dintre dispozitivele iPhone pe care le va comercializa compania americană vor fi cele cu un design mai vechi.

Kuo adaugă că unii investitori sunt îngrijorați de faptul că o carcasă de sticlă ar fi foarte grea sau ar putea ceda în testele de impact cu solul. Cu toate acestea, el consideră că reîntoarcerea la carcasele de sticlă nu va reprezenta o problemă pentru compania Apple, mai ales că gigantul american va trece la ecrane AMOLED începând cu 2017.

Mai multe surse au indicat faptul că Apple va lansa un iPhone cu afișaj OLED în 2017, în condițiile în care compania a semnat deja contracte cu producători de astfel de panouri, cum ar fi, de exemplu, Samsung Display. Kuo se numără printre aceste surse, el susținând și în trecut că Apple va lansa la anul un iPhone cu afișaj OLED de 5,8 inchi și carcasă din sticlă curbată.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.