Loteria de bilete pentru Worldwide Developers Conference (WWDC) 2016 s-a încheiat ieri seară la ora 20:00 (ora României), așa că Apple a început deja să îi anunțe pe dezvoltatori și să le ia din conturile bancare contravaloarea biletelor. Până acum, numeroși dezvoltatori au anunțat pe Twitter sau pe diferite forumuri că au câștigat un bilet la conferința Apple de anul acesta.

Compania americană a anunțat că dezvoltatorii care vor câștiga la loterie vor fi notificați până marți, 26 aprilie, ora 03:00 (ora României). Cu toate acestea, ținând cont că este weekend, se poate ca unele e-mailuri de confirmare să nu ajungă în intervalul specificat de Apple.

Apple a dat startul loteriei de bilete pentru WWDC luni, pe 18 aprilie, oferind dezvoltatorilor șase egale să câștige posibilitatea de a cumpăra un bilet cu prețul de 1.399 € (1.599 $). Acest sistem a fost utilizat de către Apple pentru ultimele trei ediții de WWDC, întrucât există o cerere foarte mare, iar numărul de locuri s-ar fi epuizat, în caz contrar, în câteva zeci de secunde, lăsându-i pe mulți doritori acasă, din cauză că nu au aflat data la care puteau cumpăra bilete sau nu au putut-o face, din cauză că serverele Apple au cedat.

Alături de dezvoltatorii norocoși care pot să cumpere bilete la WWDC, Apple mai oferă la WWDC-ul de anul acesta 350 de burse școlare stundeților și membrilor organizațiilor STEM partenere, precum și alte 125 de burse dezvoltatorilor cu probleme financiare.

WWDC 2016 va avea loc în perioada 13-17 iunie la Moscone West, însă evenimentul de deschidere (unde vor fi prezentate versiunile majore de watchOS, iOS, tvOS și OS X) va fi organizat la auditoriul Bill Graham din San Francisco, întrucât aici pot încăpea mai multe persoane în sală.

În acea săptămână de WWDC, dezvoltatorii vor putea întâlni peste 1.500 de ingineri Apple și se vor putea alătura celor peste 100 de sesiuni tehnice și laboratoare interactive.

În cazul în care te-ai înscris la loteria WWDC și nu ai câștigat posibilitatea de a cumpăra un bilet, nu dispera. Apple le oferă tuturor dezvoltatorilor posibilitatea de a urmări fluxuri live (și la cerere) ale conferințelor WWDC, exact cum a făcut și în ultimii doi ani.

- Reclamă -