Compania Apple a confirmat de dimineață că Worldwide Developers Conference (WWDC) 2016 va avea loc în intervalul 13-17 iunie la Moscone West Convention Center în San Francisco, Calofornia – adică în același loc în care a avut loc și în ultimii 10 ani. Siri a fost prima care a dezvăluit aseară data la care va avea loc marele eveniment dedicat dezvoltatorilor.

Totodată, compania americană a anunțat lumea întreagă că evenimentul media în cadrul căruia vor fi prezentate, printre altele, viitoarele versiuni majore ale sistemelor de operare iOS, OS X, tvOS și watchOS va avea loc luni, pe 13 iunie, la Bill Graham Civic Auditorium. Tot aici vor fi organizate și alte evenimente mai mici, urmând ca de marți, 14 iunie, sesiunile cu dezvoltatorii să aibă loc la Moscone West. Alegerea sălii de conferințe Bill Graham pentru evenimentul media de deschidere al WWDC (cel mai important) este interesantă, iar numărul suplimentar de locuri pe care îl are comparativ cu sala mare de la Moscone West ne arată dorința Apple de a le oferi câtor mai mulți oameni acces la un eveniment media ce promite multe surprize.

Phil Schiller a anunțat, în comunicatul de presă emis de Apple:

Cu patru sisteme de operare inovative și un nousistem de programare intuitiv care susține peste 1 miliard de dispozitive în întreaga lume, nu a fost niciodată vreun moment mai captivant de a aduce laolaltă comunitatea noastră de dezvoltatori. WWDC 2016 urmează să fie un eveniment de reper pentru dezvoltatorii care scriu coduri în Swift și creează aplicații sau produse pentru iOS, OS X, watchOS și tvOS. Suntem nerăbdători ca toată lumea să ni se alăture – în San Francisco sau prin intermediul fluxului live.

Ca de obicei, WWDC le va oferi dezvoltatorilor posibilitatea de a se întâlni cu cei peste 1.000 de angajați ai Apple prezenți pentru consultări, de a participa la laboratoarele interactive, la cele peste 100 de sesiuni tehnice, la conferințe unde vor vorbi experți din industrie și la petrecerea de încheiere. Evenimentul reprezintă așadar o ocazie unică de a descoperi noile tehnologii introduse în cele mai recente versiuni majore de watchOS, tvOS, OS X și iOS, precum și în Swift, permițând dezvoltatorilor să se apuce din timp de optimizarea aplicațiilor existente sau de crearea unora noi.wwdc 2016 bilete

Iar ținând cont de oportunitățile pe care le oferă dezvoltatorilor, WWDC a devenit de câțiva ani atât de popular încât compania americană să vede nevoită acorde biletele doritorilor printr-un sistem de loterie, în care viitorii participanți vor fi aleși în mod aleatoriu din rândul celor înscriși. Începând de astăzi, orice dezvoltator de aplicații înregistrat pe Apple Developers Center până ieri va putea aplica pentru un bilet la WWDC, termenul limită fiind vineri, 22 aprilie (ora 20:00, ora României). Cei care au fost selectați pentru a merge la WWDC vor fi notificați până luni, 26 aprilie, ora 3:00 (ora României).

Ca de obicei, biletele nu vor fi oferite gratis de Apple. Dacă vei avea norocul să câștigi un bilet la WWDC 2016, va trebui să achiți suma de 1.599 $. Singurii care vor beneficia de bilete gratis sunt elevii și membrii organizațiilor STEM participante din întreaga lume, pentru care Apple oferă un total de 350 de bilete, dar și dezvoltatorii cu probleme financiare. Pentru prima dată, Apple le oferă acestora din urmă 125 de burse.

Așa cum s-a întâmplat și în ultimii ani, pentru dezvoltatorii cu vârste cuprinse între 13 și 17 ani vor trebui să cumpere biletele un părinte sau tutorele legal, care va fi, de asemenea, membru eligibil. Toate biletele vândute sunt nominale și nu pot fi vândute, revândute sau transferate în contul altora.

În cazul în care ești dezvoltator și nu vei putea să te alături evenimentului din acest an, Apple a anunțat deja că va difuza live toate sesiunile de la WWDC, atât prin intermediul portalului dedicat dezvoltatorilor, cât și prin intermediul aplicației WWDC pentru iPhone și iPad. De asemenea, toate înregistrările vor putea fi urmărite ulterior, la cerere.

Conferința de deschidere a evenimentului va fi și ea difuzată live, mai multe detalii cu privire la cerințele și locurile unde va fi difuzată urmând a fi disponibile în săptămânile ce urmează. Acestea vor fi interesante pentru cei mai mulți dintre noi, deoarece în cadrul acelei conferințe vor fi anunțate noutățile iOS 10, OS X 10.12, watchOS 3 și tvOS 10, precum și câteva produse noi (probabil noi MacBook-uri).

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.